Valaki, aki beágyazott rendszerekkel foglalkozik tudna mesélni a munkájáról?
Melyik cég? Miket/milyen tudást várnak el (milyen uC-k ismeretét, protokollokat, programokat)? Pályakezdők mit csinálnak? Mennyi a fizetés?
Minden érdekel. Kérlek, csak konkrét tapasztalatokat, élményeket írjatok!
Úgy látom "távolról" közelíted a kérdést.
-uC ismeret
-beágyazott rendszer
-C nyelv
-PLC
-Arduino
-FPGA programozás
...területeket egyszerre érintő munkakör nem tudom hogy sok van-e.
Hello! Németországban dolgozok Stuttgart mellett egy kis 100 fős cégnél hardver és szoftvertervező mérnökként, fő profilunk az ipari automatizálás. 6 éve pályakezdőként jöttem ide, hogy milyen tudást várnak el? Digitális és analóg áramkörök kapcsolásainak tervezése, PCB tervezés, a legtöbb termékünkbe az STM32 család valamelyik kontrollerét tesszük, ezt tudni kell programozni, RTOS használata. Újabban a Linux világ kezd beszivárogni erre a területre, a Raspberryben lévő CPU-hoz hasonló beágyazott processzorok ismerete nagyon hasznos tudás.
Sokmindent én is menet közben tanultam meg, volt amit önállóan intuitív módon, kell is, a BME-n mikor én tanultam inkább elméletorientált volt az oktatás.
Fizetésről csak annyit tudok írni, hogy én kezdőként évi bruttó 40ezer eurót kaptam, ami indulásnak tökéletes volt. Otthon a kezdők a havi bruttó 300-500ezer Ft-os sávban mozognak, de viszonylag gyorsan lehet felfelé lépni, ahogy nő az ember tudása és tapasztalata. Remélem segítettem.
Elsősorban tudni kell C nyelven programozni, manapság az az alapja a mikrokontroller programozásnak. Rengeteg angol nyelvű irodalom van az interneten tutorialok stb. A gyakorlatban sokszor tényleg Eval-Boardokra fejlesztünk (STM32Discovery, STM32Nucleo), mivel a a célhardver legyártásara néha 6-8 hetet kell várni, addig nem állhat meg a szoftverfejlesztés.
Egy NUCLEO-F103RB fejlesztőkit például kezdésnek tökéletes, igaz hogy az F103-mas kontroller már 10 éves de a legtöbb példát ehhez lehet találni és nagyon sokminden a mai napig megvalósítható vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!