Mennyit keres az a mérnök, aki beágyazott rendszerekkel foglalkozik?
Netto 5-600e-tol hatar a csillagos egig.
Jo terulet nagyon,ha ugyes vagy kijuthatsz nagy autogyarakhoz is,ott kapsz komoly verdat a munkad melle.
Sajnos en nem vagyok beagyazott rendszer fejleszto meg,most JAVA-ban dolgozok,de jovoben szeretnek erre raszakosodni.
Foleg C,C++-ban fejlesztenek kulonbozo SoC-ra programoklat ezek a beagyazott szoftverek,amik magan a hardveren futnak.
Munkat jellemzi a kovetelmeny feltaras,dokumentacio,fejlesztes kozben szoftveres(SIL) es hardveres(HIL) teszteles amik szimulaciok,attol fugg milyen beagyazott rendszert fejlesztel.
Kell:
-C,C++ magasszintu tudas
-SoC(System On CHip) ismeretek,hardveres ismeretek
-Digitalis,analog aramkorok
-Fizika
-Machine LEarning mostmar(Onjaro kocsik pl)
-Mesterseges Intelligencia se art mar egy magasabb szinthez.
MI,pl onjaro kocsik eseteben.
Meg IoT(Internet Of Things) okoseszkozok,okosvarosok.
Pl: okos forgalom irnayitas,a lampak ugy intyezik,hogy a dugok kevesebbek legyenek,ugye ez G;pi tanulas(Machine Learning),aztan Image Processing(Kepfeldolgozas,egy korozott rendszamot siman felismer),vagy ott van a Computer Vision(Gepi latas),pl parkolohazakban amikor nem kell a kartyat betenni a kiengedo kapuba hanem automatikusan kienged,na itt a rendszamodat figyeli peldaul.
Ez mind mind Mesterseges Intelligencia.
Így nem lehet bért mondani, ha nem tudjuk a felvétel
követelményeit. Nem tudom, milyen rendszert kellene
fejleszteni, melyik fázist. Csak tesztelés, vagy
rendszertervezői szint? Elég széles a skála.
Írtak itt már mindenfélét... De kérdés, hogy pl egy
gépkocsi központi rendszerét, vagy egy onvif kamera
firmwaret kell megírni. Teljesen más ismeretek kelle-
nek :)
Ha tudsz akár egyet is, akkor azt mondd, és mondd hozzá, hogy milyen területen, hány év tapasztalattal.
Ezek érdekelnek:
NYÁK-tervező
PLC-programozó
mikrokontroller-programozó
FPGA-programozó
Vagy bármilyen konkrét példa, ki mit csinált (autóipar, egészségügy, szórakoztató elektronika, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!