Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapest vagy külföld? Melyik...

Budapest vagy külföld? Melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Szerintetek jelen helyzetben mi éri meg jobban a lehetőséget, jövőképet, az élet minőségét tekintve? Ha valaki vidékről Pestre költözik vagy inkább kimegy külföldre, teszem azt Angliába. Nem csak anyagi dolgokra gondolok, de elsősorban persze az a lényeg, utána következik minden más. Bevallom külföldre húz a szívem és ha azt nézzük, hogy Pestre költözöni már drágább és valószínűleg később is találnék normális munkát, akkor jól gondolom? Szerintetek mi lenne a helyes döntés? F

2019. jan. 17. 08:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mihez értesz.
2019. jan. 17. 08:39
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Ha olyan szakmád van (pl IT) ami külföldön is megállja a helyét, akkor külföld. Igaz, hogy távolabb lennél a családodtól, de jobban megbecsülve, azon kívül számtalan hely közül választhatsz, míg Budapest mindig ugyanaz a nyomasztó, zsúfolt szürke város lesz, ahol közlekedni rémálom és mindenki fásult.

Ha én mennék, akkor pl Dublinba, mert az negy egy hatalmas metropolisz és nem olyan lehangoló és zsúfolt, mint Budapest.

2019. jan. 17. 09:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Épp csak azt nem írtad meg, hogy milyen képzettséged van és milyen nyelven beszélsz?

Amúgy ha nézegetsz itt a Gyakorin, akkor láthatod, hogy épp most írták páran - inkább jönnének el Angliából, mert már nem olyan, mint régen...

Meglepő módon én is olvastam más külföldi csoportokban, hogy már inkább otthagynák Angliát - és nem a Brexit miatt.

2019. jan. 17. 09:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Angolul beszélek és nem vagyok IT-s, mérnök és gazdasági szakember sem. Érettségivel rendelkezem és egy alapfokú társadalomtudományi diplomával. Korábban vendéglátásban dolgoztam, de az utóbbi években irodai adminisztrátorként. Szóval itthon gondolom maradna valami összeszerelő üzem, lehet külföldön is, de ott jóval magasabb fizetésért. Hallottam én is, hogy néhányan hazajönnek, de hogy tömeges hazavàndorlàsról lenne szó, azt nem hinném. Legalábbis én a környezetemben nem ezt tapasztalom. Ezt inkább a kormány próbálja most elhitetni az emberekkel. Felteszem azért, hogy megàlljon ez a nagyarànyú kivándorlás. Én inkább azt tapasztalom, hogy sokan mennének, de nincs miből. Aki meg kint él, annak meg eszében sincs hazajönni.
2019. jan. 17. 10:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, enm , félreértettél: nem azt akartam mondani, hogy tömegesen jönnek haza, hanem azt, hogy már Anglia sem olyan, mint régen volt: több helyen olvasom, hogy jönnének el onnan - nem pont haza. Van olyan, aki pl. Spanyolországba akar menni, csak azzal egy baj van: az egyik legnagyobb munkanélküliséggel rendelkező ország - és valóban nem nagyon van munka. Illetve rosszul mondom: van, de ha egy külföldi és egy spanyol jelentkező van, akkor a spanyolt fogják felvenni.

Volt olyan ismerősöm, akit 2 diplomával (ebből 1 idegenforgalmi) és felsőfokú angollal nyelvtudással nem vettek fel a reptérre dolgozni - fél évig nem talált munkát, pedig minden nap keresett.

2019. jan. 17. 11:00
 6/11 A kérdező kommentje:
#5 Ok, így már értem. :)
2019. jan. 17. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

"Ha olyan szakmád van (pl IT) ami külföldön is megállja a helyét, akkor külföld. Igaz, hogy távolabb lennél a családodtól, de jobban megbecsülve, azon kívül számtalan hely közül választhatsz, míg Budapest mindig ugyanaz a nyomasztó, zsúfolt szürke város lesz, ahol közlekedni rémálom és mindenki fásult."

Nem értek egyet. Sokkal jobban megéri itthonról egy külföldi IT-s távmunkát megszerezni, ottani fizetésért itthoni árak mellett.

"Ha én mennék, akkor pl Dublinba, mert az negy egy hatalmas metropolisz és nem olyan lehangoló és zsúfolt, mint Budapest."

Á, dehogy lehangoló azzal a baromi szar időjárással, lol.

2019. jan. 17. 11:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értek egyet. Sokkal jobban megéri itthonról egy külföldi IT-s távmunkát megszerezni, ottani fizetésért itthoni árak mellett."

Természetesen ha ez is opció, akkor nyilván a legjobb. Itthonról távmunkában Euroért. De szerintem a kérdezőnél ez nem opció.

Amúgy Dublin nekem az óváros miatt (ami szép) tetszik meg hogy csak kb fél milliós. Én egy több milliós nagyvárosban nem érezném jól magam. Budapesten sem.

2019. jan. 17. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az ingatlan árakat elnézem, külföldön. Mi pár éve költöztünk Kanadába, tavaly vettünk egy 4 szobás, kertes házat egy nagyváros közelében lévő kisvárosban, forintra átszámolva kb. 45 millióért. Most már lassan Budapest közelében sem kapsz ennyiért ilyen házat. A fizetések pedig .....
2019. jan. 17. 19:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én Angliában élek. Rengeteg pozitívuma és negatívuma van annak ha kimész Angliába. Én reggelente takarítok egy étteremben, mert napközben egyetemre járok. Van egy kollégám aki brit és konkrétan csak akkor szól hozzám ha nem tud más brittel beszélgetni. A legtöbbek szemében olyanok vagyunk mint a fehér indiaiak. A multkor az egyik vendég azt ecsetelte, hogy ő jár Magyarországon és mennyire olcsóóó ott minden. De volt aki mondta, hogy a Kelet Európaiak hozzák be a betegségeket.

Fehérként ha színes főnököd lesz, akkor ő többségében utálni fog és kivételezni a saját népével. Rengeteg magyar érzi magányosnak itt magát.

Pozitívum, hogy itt nem olyan életuntak az emberek. Reggelente a kávézók tele vannak nyugdíjas korú nőkkel akik a bátnőjükkel beültek kávézgatni. Itt nem kell szégyelni, ha az ember a kisgyerek mellett akar szórakozni.

Ha képzed magad akkor könnyen előre juthatsz. Ismerek olyat aki egy indiai éttermi mosogatóból lett a Hilton főszakácsa 6 év alatt. Az iskolák tele vannak idōsebb tanulókkal akik most jöttek rá, hogy milyen szakmát szeretnének, vagy egyetemre szeretnének bejutni. A fizetés sem rossz. Két ember kezdő fizetéséből már egy kertes házat lehet bérelni, mellette kocsit venni pár hónap spórolás után. Plusz ott vannak a fent említett emberek ellentétei, akik nyitottak és befogadóak.

2019. jan. 18. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!