Mit dolgozhat az ember, ha nagy fájdalmai vannak, de nem leszázalékolható?
Olyan betegségem van, ami nem jár rokkantsággal, "csak" fájdalommal, rengeteg fájdalomcsillapító kell és egy hónapból 1 hét, amikor létezni is nehéz. Műtöttek is már, de visszajött a probléma.
A helyzet az hogy országot és munkahelyet váltottam, ahol persze nem tolerálják a betegségeket, a profit a lényeg. Mit tud ilyenkor dolgozni az ember? Nem az ilyen MLM-es dolgokra gondolok, hanem ahol pl rosszul érzed magad, akkor 1-2 nap kiesés még elfogadott. Vagy ez vágyálom?
Ha önálló vagy, akkor senki nem szólhat bele, hoyg mikor és mennyit dolgozol.
De ez gondolom, nem opció számodra.
Kérdés, hogy mihez értesz, mi a szakmád, és hol élsz (országváltás), mennyi idös vagy, nö/férfi?
29 éves nő vagyok, jelenleg Angliában élek és adatrögzítői munkám van. Korábban is irodai munkáim voltak, asszisztens, adminisztráció, stb, ami egy egy átlag diplomával (szociológia) elvégezhető.
Szívesen vállalkoznék, de ott végképp 0-24 van és olyan ötlettel kéne jönni, amiből nincs 1000 a piacon.
Gerincsérv?
Mert ha igen akkor ugye az ülő munkák nem biztos hogy a legjobbak.
Esetleg portás biztonsági őr, bár hölgyként lehet nehezebb dió.
Átérzem, nekem is az van, fél éve estem át nagyműtéten, hólyag, bél :(
Én könyvelek, munkaviszonyban és vállalkozóként is, szerencsére megoldható az itthoni munka, ha pocsékul vagyok.
Igazából 1-2 napra szinte bármilyen munkahelyről el tudsz menni bármikor ha időben bejelented, az éves szabadságaid terhére. Nagyon tré munkahely az, ahol ez gondot okozna, az olyat ott is kell hagyni a francba. Persze ez azzal jár, hogy kb. minden szabadságod erre fog elmenni az évben, nem mehetsz nyaralni, kikapcsolódni, csak hétvégente. De ez is kibírható egyébként, én tanfolyam végzés céljából csináltam ezt legalább 2 évig, minden szabadságomat arra vettem ki. És? Kibírtam, megérni meg megérte a későbbiek szempontjából. Semelyik főnökömnek semmi köze nem volt hozzá, hogy mit csinálok a szabim alatt, persze tudták mert nem titkoltam, és kalkuláltak is vele, hogy nekem ez van.
A későbbiekben, ha már be vagy dolgozva egy helyre, ismernek, akkor könnyebben meg tudod beszélni azt is velük, hogy van ilyen problémád, ne kelljen már szabit kivenni mindig, hanem adjanak valami home office lehetőséget néha. Ha látják, hogy jómunkásember vagy, eddig is lehetett rád számítani, ezt is könnyebben el tudod már intézni szinte bárhol, mint ha eleve úgy mész oda, hogy csak akkor megyek oda, ha ezt nekem engedélyezik. Akkor inkább felvesznek mást.
Amúgy milyen fájdalomcsillapítót használsz? Bár ez nem tartozik a kérdéshez, de érdekelne, mert nekem ugyan nem kell szednem semmit normál esetben, viszont volt, hogy rámjött egy erős fogfájás, és azt tapasztaltam, hogy az ellen az ilyen Algoflex meg egyéb, recept nélkül vehető szrok semmit nem érnek. Akarok íratni a doktorral valamikor egy jó erős, tényleg ható fájdalomcsillapítót, hogy legyen itthon egy dobozzal ha esetleg bármikor kellene vészhelyzetben.
Mondjuk ilyen helyzetre én azt mondanám, hogy egy ügyfélszolgálat pl. ideális munka lehetne. Meglepőnek hangzik, de sztem működne, ha nincs valami speckó végzettség amit amúgy is lehet végezni otthonról, mint könyvelés.
Na nem egy telefonos ügyfélszolgálat, ahol mindig topon kell lenni a vonalban, hanem mondjuk ilyen vízműves, okmányirodás, vagy ennek megfelelő dolog, ahol sokat azért nem kell gondolkodni, futószalagon menő ügyek vannak, amit betéve tudsz már a sok gyakorlat alatt. Ezt sztem lehet csinálni gyógyszer hatása alatt is, ha van már kellő rutinod, sok mindent nem ronthatsz el egy ilyen "beveszem a papírokat és továbbítom" munkánál. Ha meg éppen nagyon rossz, akkor ott vannak a kollégák, akik addig tudják fogadni a többi ablaknál az ügyfelet, amíg elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!