Miért mondogatja sok ember hogy olcsóbb étteremben enni 1 főnek mint főzni, nem tudnak számolni?
1 kg csirkemell 1400 huf a boltban. Eleve ha ilyen fogást eszel bárhol, akkor 1 fogás lesz ennyi vagy közel enny, amibe jó ha van 20dkg ilyen hús.
Ez csak egy példa, de csak a nagyon buták nem látják hogy sokkal olcsóbb magadra főzni, ez logikus is, hiszen az étteremnek is élnie kell valamiből, profitot kell termelni stb.
Mert lusták az emberek főzni. Én is, tehát nem másokat szólok ezzel le. Van olyan kollégám (több is), aki vasárnap több órát főz, és így hétfőtől szerda/csütörtökig otthonról hoz kaját. Én mondjuk nőként keveset nem eszek sokat, kb 6-700 forint a napi kisadag kajám, de aki naponta 1200-1500 forintot elkajál a kantinban, az azért elég erős egy hónapban.
De hogy a kérdésre is válaszoljak. Az exem például azt mondta egyszer, tök felesleges főzni, étteremben se drágább. Visszakérdeztem, ez hogy jön ki. Azt mondta, kettőnknek kell úgy fél kiló csirkemell, ez rögtön kétezer (!) forint. Mivel sosem vásárolt, azt gondolta, 4-5 ezer forint a csirkemell kilója, ebben a hitben élve pedig tényleg olcsóbb étteremben enni....
Nálunk lehet ebédet rendelni a menzáról, 550Ft a nyugdíjasoknak, 1050Ft mindenki másnak, hétköznap kihozzák, hétvégén érte kell menni.
Ismerek egy öregembert, aki 2-öt rendel és kifizetem neki a sajátom, megjövök munkából és átmegyek érte (ez lesz a másnapi ebédem), hétvégén meg elmegyek a 2 adagért és átviszem neki az övét WIN-WIN!
Nekem bejön, ahogy főznek, adag is rendben van, szokott maradni néha estére is. reggelire alma, gyümölcs, este meg melegszendvics, vagy valami könnyebb dolog, esetleg mirelit. 98kg-os vagyok, kb. 25e-ből kijön a havi kaja és változatosan étkezem.
5/6-os durva, hogy 5 napig eszed zsinórban ugyan azt a kaját, ráadásul nem frissen. Nagyon "változatosan" étkezel!
Nem volt még cifrafosás, gyomorrontás, megbetegedés???
Én a kutyámnak nem adok 5 naposat, de mindenkinek más az étkezési szokása :)
Nekem is volt egy munkatársam, aki hétfőn behozott egy kondér paprikáskrumplit, aztán még pénteken is azt kínálgatta mindenkinek :D
Így persze, hogy olcsóbb otthon főzni.
Viszont aki azt mondja, hogy minden rohadt este megéri neki 2-3 órát ácsorogni a konyhában másnapra 2-2 adag levesért és másodikért, mert spórol rajta 300 forintot, és lelustáz másokat, az vagy hülye, vagy hazudik.
Nem egy makaróniról van szó, mert azt fél óra alatt én is összedobom magamnak. De egy nomális, változatos menüsort elkészíteni minden napra idő. Több főre megéri, ha a gyerekek is azt eszik, de 1-2 főre butaság.
"Miért mondogatja sok ember hogy olcsóbb étteremben enni 1 főnek mint főzni, nem tudnak számolni? [...] csak a nagyon buták nem látják hogy sokkal olcsóbb magadra főzni"
Ja, az 500 meg 1000 forintos órabéreddel lehet hogy így van, de azért programozóként $40-os óradíjjal hadd ne kelljen már leállnom főzni, amikor fél óra főzéssel majdnem 6.000 forint kiesik a zsebemből + étel alapanyag.
Természetesen étteremből rendelt ételről van szó, ugyanis ha lemegyünk és kivárjuk a rendelést, már ugyanott vagyunk, mintha főztünk volna (sőt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!