Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkahelyem még nem adta...

Ha a munkahelyem még nem adta ki a felmondási papírjaimat úgy is igényelhetek álláskeresési járadékot vagy meg kell várnom míg a papírokat kiadja a volt munkahelyem?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy egészségügyben dolgoztam. Január 31-ig szól a felmondási időm, de a munkáltatóm kiadta pihenőbe a maradék plusz óráimat és a szabikat. Ez azt jelenti, hogy a mai naptól január 31-ig egy forint fizetést nem kapok, mert itthon ülök a seggemen. Ilyenkor megtudom igényelni az álláskeresési járadékot vagy csak azután, hogy a volt munkáltatóm kiadta a kilépési papírokat? Február első hetében várható.
2019. jan. 9. 12:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

# 10

Ha te lecsúsztatod a túlórádat, arra a napra nem kapsz fizetést? Tehát korábban többet dolgoztál, cserébe kaptál szabadnapot, de végül is rosszabbul jössz ki pénzben? Szerintem ezt gondold át még egyszer!

Ennyi erővel a munkáltató nekem minden hónapban levonhatná a fizetésem 1/3-át, azzal a címszóval, hogy "hát minden szombatot és vasárnapot megkaptál pihenőnapnak, mit akarsz?"

2019. jan. 10. 18:43
 12/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Nekünk sem fizetik a túlórát, hanem "lecsúszhatjuk", tehát szabadidőben vehetjük ki. Arra nem jár bér nekünk sem."

Van egy fix alapbéred. Azt mondod, hogy ha egy hónapban mondjuk 5 munkanap helyett pihenőidőn vagy, mert előző hónapban, amikor csak az alapbéred kaptad meg (a túlórát nyilván nem, hiszen lecsúsztatod), akkor 5 munkanappal kevesebb bért kapsz, mint az alapbéred?

Csak azért kérdezem, mert ha ez így van, akkor ugye tudod, hogy gyakorlatilag ingyen túlóráztál?

2019. jan. 10. 18:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem kapok kevesebbet, hiszen fix bérről beszélünk. Ezt vegyük napi 8 órás munkának.

A napi 8 órán felüli túlmunkát nem fizetik ki a fix béren felül, hanem szabadidőben adják oda. Tehát mondjuk a következő hónapban előbb lelépek egyszer-kétszer a munkahelyemről, vagyis nem dolgozom le a teljes munkaidőmet.

Ha fizetik a túlórát, akkor többet keresek.

Ha nem fizetik, akkor nem keresek többet. Én erre értettem, hogy nem kapok rá bért (plussz bért).

2019. jan. 11. 05:31
 14/15 anonim ***** válasza:
A kérdező sem kap plusz bért, csak a normál bérét.
2019. jan. 11. 07:48
 15/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"A napi 8 órán felüli túlmunkát nem fizetik ki a fix béren felül, hanem szabadidőben adják oda. Tehát mondjuk a következő hónapban előbb lelépek egyszer-kétszer a munkahelyemről, vagyis nem dolgozom le a teljes munkaidőmet."

Vagyis az egyik hónapban mondjuk 200 órát dolgozol 174 helyett, a másikban meg mondjuk 148-at. Mindkét hónapban az alapbéredet kapod. Ez viszont azt jelenti, hogy pihenőidőre ugyanannyi bért kapsz, mint a rendes munkaidőre, mivel átlagban 2x174 órát dolgoztál, és 2xalapbért kaptál. Na, ezt az alapbért kell a kérdezőnek is megkapnia a pihenőidőre.

2019. jan. 11. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!