Ha a munkahelyem még nem adta ki a felmondási papírjaimat úgy is igényelhetek álláskeresési járadékot vagy meg kell várnom míg a papírokat kiadja a volt munkahelyem?
# 10
Ha te lecsúsztatod a túlórádat, arra a napra nem kapsz fizetést? Tehát korábban többet dolgoztál, cserébe kaptál szabadnapot, de végül is rosszabbul jössz ki pénzben? Szerintem ezt gondold át még egyszer!
Ennyi erővel a munkáltató nekem minden hónapban levonhatná a fizetésem 1/3-át, azzal a címszóval, hogy "hát minden szombatot és vasárnapot megkaptál pihenőnapnak, mit akarsz?"
"Nekünk sem fizetik a túlórát, hanem "lecsúszhatjuk", tehát szabadidőben vehetjük ki. Arra nem jár bér nekünk sem."
Van egy fix alapbéred. Azt mondod, hogy ha egy hónapban mondjuk 5 munkanap helyett pihenőidőn vagy, mert előző hónapban, amikor csak az alapbéred kaptad meg (a túlórát nyilván nem, hiszen lecsúsztatod), akkor 5 munkanappal kevesebb bért kapsz, mint az alapbéred?
Csak azért kérdezem, mert ha ez így van, akkor ugye tudod, hogy gyakorlatilag ingyen túlóráztál?
Nem kapok kevesebbet, hiszen fix bérről beszélünk. Ezt vegyük napi 8 órás munkának.
A napi 8 órán felüli túlmunkát nem fizetik ki a fix béren felül, hanem szabadidőben adják oda. Tehát mondjuk a következő hónapban előbb lelépek egyszer-kétszer a munkahelyemről, vagyis nem dolgozom le a teljes munkaidőmet.
Ha fizetik a túlórát, akkor többet keresek.
Ha nem fizetik, akkor nem keresek többet. Én erre értettem, hogy nem kapok rá bért (plussz bért).
"A napi 8 órán felüli túlmunkát nem fizetik ki a fix béren felül, hanem szabadidőben adják oda. Tehát mondjuk a következő hónapban előbb lelépek egyszer-kétszer a munkahelyemről, vagyis nem dolgozom le a teljes munkaidőmet."
Vagyis az egyik hónapban mondjuk 200 órát dolgozol 174 helyett, a másikban meg mondjuk 148-at. Mindkét hónapban az alapbéredet kapod. Ez viszont azt jelenti, hogy pihenőidőre ugyanannyi bért kapsz, mint a rendes munkaidőre, mivel átlagban 2x174 órát dolgoztál, és 2xalapbért kaptál. Na, ezt az alapbért kell a kérdezőnek is megkapnia a pihenőidőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!