Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem fogad el egy munkált...

Miért nem fogad el egy munkáltató, másik kezdési időpontot?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy állásra, felvettek, kértek pontos időpontot, mikor tudok kezdeni. A jelenleginél szerződés szerint 3 hónap a felmondási időm. Megadtam egy olyan időpontot annó, hogy másfél hónap múlva kezdek. Rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy akit találnak a helyemre bemondja az unalmast, most keresnek mást, ami megint idő és addig nem engednek el. Könyörögtem a jelenlegi munkáltatómnak, akit ez nem érdekel, majd a jövőbeli munkáltatómnak is, akit szintén nem érdekel vagy kezdek vagy viszontlátásra. Munkanélküli lettem?
2019. jan. 7. 20:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%
Maradj a mostani helyen
2019. jan. 12. 14:38
 12/14 robi1980 ***** válasza:
55%

Tisztelt kérdező!

NE hagyja már, hogy "madárnak" nézzék, könyörgöm...!:

[link]

2019. jan. 25. 20:43
 13/14 robi1980 ***** válasza:
55%

A törvény egyértelműen leírja, hogy munkavállalói felmondás esetén a felmondási idő MAXIMUM 30 nap, kivétel lehet abban az esetben, amennyiben ezt a munkaszerződésben rögzítették. Egyébként úgy tudom, hogy a felmondás beadásakor meg szokták adni a lejárati időpontot.

Amúgy meg a kérdésben leírt szituációt tekintve: Ha az újabb jelentkezők zsinórban "X" idő elteltével közlik, hogy nem maradnak; azaz nem lesz ember a helyére, akkor ott lesz nyugdíjig??? - kicsit vicces lenne...

Ha nem akarják elengedni, akkor forduljon munkaügyi jogászhoz. Ha tényleg miattuk (azaz a felmondási idő hosszabbítása miatt) bukja/bukta el az új állást és ezt a leendő munkahelye is igazolná, akkor én kikérném egy munkaügyi jogász véleményét, hogy van-e kilátás munkaügyi perben kártérítésre. ;)

2019. jan. 25. 20:50
 14/14 A kérdező kommentje:
A munkaszerződésemben 3 hónap felmondási idő van. Köszönöm szépen mindenki válaszát. Nagyon hülye voltam, így jártam.
2019. jan. 27. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!