Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha mostani bérem minbér...

Ha mostani bérem minbér feletti de 19ben az emelés miatt már minbér alatti lesz, akkor a cégnek muszáj emelni?

Figyelt kérdés

2018-ban br 138E a minbér, mivel én br 142E-t keresek így minbér felett vagyok.

Megszületett a döntés kormányszinten is, br 149E lesz a minbér, de akkor már az én bérem alatta lesz.

De alatta meg nem lehet mert teljes munkaidőben minbér alatt nem kereshetek.

Vagyis a cégnek muszáj lesz emelni 19.01.01-el? És persze új szerződést is köteles adni mert a mostaniban a mostani minbér szerepel és az még a mai nap lehet érvényben holnaptól nem?

2018. dec. 31. 10:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Így van. Kussolok. Mélyen. De akár ki is nyithatom a számat kimenete úgyis csak az lesz hogy le se szarnak vagy kiröhögnek.

Szóval ezért nem értem azt amikor valaki azzal vádol hogy miért nem nyitod ki a szádat? és ha kinyitom mi lesz??

Semmi. vagy rosszabb esetben kirúgnak.

Minek nyissam ki?

2018. dec. 31. 13:55
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Ha 8 órára maradsz bejelentve, akkor igen, emelnie kell a fizetéseden.

Én nem foglalkoztatok minimálbérnek a közelében sem alkalmazottakat, de van közeli ismerősöm, aki igen... maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem lenne példa nélküli, hogy vagy (1) csak 7 órára jelent be, hogy csak ~130 ezret kelljen fizetnie (tehát nem kell emelnie a jelenlegit), vagy (2) valamilyen formában visszakéri, általában egy-az-egyben visszakéri zsebbe KP formájában.

2018. dec. 31. 14:50
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha most 8 órában keresel bruttó 142 ezret, akkor valamit módosítania kell jövőre. Vagy a béredet kell megemelnie a minimálbér értékére, vagy a munkaidődet kell úgy módosítania, hogy az arra vonatkozó minimálbér értéke fölött maradj.

De neked mindegy is, mert már felmondtál és csak 20-áig dolgozol ott:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2018. dec. 31. 15:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Megerdemled a sorsod kerdezo?
2018. dec. 31. 16:28
 15/21 A kérdező kommentje:

De hogy miért azt akkor se fogom megérteni ha 9 életem lenne mint a macskának.... mit vétettem hogy "megérdemlem " nem tudom.

Tanultam közép majd egyetem és ? És? nem vagyok alkesz tróger és ? És ?

Semmi. Ez.

2018. dec. 31. 17:11
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Segítsek megértetni, hogy miért van ez nálad?

2018. dec. 31. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:

Még egy kérdés.

Meddig tervezel ennél a cégnél?

2018. dec. 31. 20:05
 18/21 A kérdező kommentje:

"Meddig tervezel ennél a cégnél?"

Amíg be nem dől. Attól nem félek hogy kirúgnak dehoyg rúgnak ki olyan kevés az embere (na vajon miért... ) hogy ettől nem kell félnem..

De neki se kell attól hogy én elmegyek mert hova mennék. Ezt ő is tudja és én is.

2018. dec. 31. 20:43
 19/21 anonim ***** válasza:

"vagy (2) valamilyen formában visszakéri, általában egy-az-egyben visszakéri zsebbe KP formájában."

Ez legfeljebb ilyen kitaláció, ilyen tuti nincs. Ki az a bolond aki visszaadja a jogosan kapott pénzét?!

2018. dec. 31. 22:30
 20/21 A kérdező kommentje:

"Ki az a bolond aki visszaadja a jogosan kapott pénzét?!"

Kamu.... hol élsz te?

Mondjuk az akinek kettő választása van a) vagy perkál vissza zsebbe b) vagy nem és azonnal kirúgják

Szerinted melyiket választja majd?

Elmondom hogy a 2000-es évek elején biztonsági őr voltam és teljesen megszokott volt hogy vissza kellett csengetni havi szinten adott ember zsebée ha nem kirúgtak.

Ez a szekus világbna mióta világ a világ így van szerintem azóta is. Teljesen megszokott.

Le kéne jönni a földre!!

2018. dec. 31. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!