Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma milyen szakemberek keresett...

Ma milyen szakemberek keresettek a munkaerőpiacon? Mire érdemes tanulni, minek érdemes tanulni akár Magyarországon akár külföldön? Mennyire éri meg egyetemet végezni?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyat is hogy valaki diplomával nem talál munkát, míg valaki külföldön csak szalag melletti összeszerelős munkával 1300-1400 Eurót keres.
2010. jún. 28. 13:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Elsősorban olyan szakmunkásokat keresnek, amiből nincs sok, CNC marós, meg ilyesmi, diplomásban mérnök, informatikus, esetleg orvos.

Egyébként igen, külföldön szalagmunkával is sokat lehet keresni a magyar bérekhez viszonyítva, de hát ha ott a szállás meg a megélhetés is egy vagyon, akkor annyira sokat azért nem érsz vele. Enni, aludni ott is kell. Persze még így is jól jöhetsz ki belőle, de nem annyira, mint képzeled.

2010. jún. 28. 13:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen nehéz dolog kiválasztani, hogy mi lenne a legjobb foglalkozás. Az biztos,hogy manapság érdemes több lábon állni. Nekem is például van egy diplomám és most szereztem egy szakmát,de valószínű,hogy azzal kapok állást. Viszont más területeken is próbálkozni kell,mert ha az ember nem enged az elképzeléseiből (amik magasak),akkor nem fog 5-ről a 6-ra jutni egyhamar.

Külföld? Először itthon próbálkozz,ne menekülj! Itthon maradni kihívás!!

2010. júl. 4. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!