Évi 45 millio netto kereset az jonak szamit?
#17, én nem értek hozzá, hogy egy cégnek, vagy vállalkozónak miből kell adóznia. Soha nem csináltam hálistennek. Én csak azt akartam hangsúlyozni, hogy az, hogy ennyi egy cég bevétele, az nem jelenti, hogy a vezetője is annyit vihet haza.
Egyébként te is el vagy tévedve, a nettó 1 milka azért úgy általában nem ritka magyar viszonylatban. Nézd meg bármelyik cég középvezetői (tehát alkalmazotti) bérezését. Jó, persze, ha a 2 millió Kolompár Nintendóhoz, vagy az átlag GYK felhasználóhoz mérjük, akkor lehet. De nem olyan szint ez, amit egy megfelelő felsőfokú végzettséggel rendelkező, értelmes ember ne érhetne el pár év munka után akár mindenféle politikai hátszél nélkül valamilyen cégnél a szakterületén.
Ez a cég éves nettó árbevétele.
Tehát ha alkalmazottak vannak, azoknak a fizetese ebből még lejön. Ha öten vannak, akkor egy körül-belül 400 ezret keres egy hónapban.
Igen, persze igazad van, nyilván találni havi 1-millió feletti jövedelmet is (hogy tovább ne menjek, én kicsivel 1m felett keresek egyéni vállalkozóként, adózás után, szóval már helyben is vagyunk), de én pl. nagyon kevés olyat ismerek, aki keresne ennyit, a legtöbben meg sem közelítik, inkább csak 150-250.000 forintok a jellemzőek, magas végzettséggel is.
Ha nem is *nagyon* ritka, azért gyakorinak semmiképp nem mondanám. Igaz, én vidéki vagyok, Pesten mindenképp nagyobb eséllyel találni.
A lényege a dolognak, hogy én a 3-4-5 milliót vagy afölötti keresetet nevezném nagyon ritkának, vagy inkább elérhetetlennek a mezei alkalmazottak számára.
Ennyit jellemzően csak a politikai kinevezettek kapnak valami állami cég élén - pl. a Szerencsejáték Zrt. vezére, a MÁV elnöke, régebben az állami vagyonkezelő elnöke, amíg meg nem szüntették a céget..
Ehhez már nem az számít, hogy mihez értesz, hanem hogy kit ismersz.
Persze oké, értem én, én se vagyok még a cégemnél középvezető, könnyű azt mondani :) De viszont a cégnél azt látom, hogy korábbi ugyanolyan beosztottak emelkednek vezetői pozícióba évek múltán, akikkel azelőtt kapcsolatban voltam. Nagyfőnököknél nem ez van, azok jellemzően "jönnek", illetve "oda teszik" őket. De sima középvezetői pozíciót elérhet sima alkalmazott is tehetséggel és kitartással.
Egyébként, hogy viszonyítsak, én kb. 400k nettót keresek alkalmazottként, nem vezetőként. Persze Budapesten. És a vállalatnál ez a 300-400k nettó számít átlagosnak a kategóriámban, szóval sok más területen dolgozó is ennyit kap. Ennnél többet csak a kiemeltek, vagy a vezetők.
Vidéken örülnék, ha egyáltalán munkám lenne. Pedig én is vidéken születtem.
Ha o az egyeduli tulaj, es nincsenek alkalmazottjai, sem eszkoz koltseg vagy akarmi,es azt mondja a konyvelonek hogy havi 1 millio legyen mondjuk a fizetese es igy er el 45 milliot, akkor az szep penz ,plane ha marad adozas utan is amit kivehet ugye osztalekkent.
Ha tobben vannak a cegben, es vannak alkalmazottjai akkor nem keres tul sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!