Manapság mennyire fontos, hogy lyukmentes legyen az önéletrajz?
Ami a megcélzott álláshoz nem tartozik, azt ne írd bele. Például egy raktárosi munkánál nem tud semmit se kezdeni a HR olyan munkákkal, mint ügyfélszolgálati vagy felszolgáló.
Azokat írd bele amik valahogyan még kapcsolódó és hasznos tapasztalatokat adtak, még ha más munkakör akkor is. Százasával érkeznek önéletrajzok amit sok idő átnézni, ne is adj nekik fölösleges munkát, egyik félnek sem jó ha mindenféle benne van.
A HR-t nem a lyukak érdeklik elsősorban, hanem, hogy mit tudsz beleadni a munkába ami nekik kell. Raktárosnak nem kell pizzát sütni. Ez mindegy.
Kicsit hozzáteszek az előzőhöz.
Egy önéletrajzba nem kell az egész élettörténetedet beleírni, nem arra kíváncsi a HR. Ha érdekli és szánna rá időt az interjún, akkor majd érdeklődik, megkérdezi ekkor és ekkor mit csináltál.
Olyan munkákat írj csak bele amiben a munkatapasztalatod segít a meghirdetett állásban. Például egy ügyfélszolgálati álláshoz jó a megelőző telefonos ügyintéző (call center), mert emberekkel kommunikál mindkettő. Ilyen módon azokat szerepeltesd az önéletrajban ami nekik, a cégnek érdemleges lehet.
3;4#
Köszi, értem. Eddig beleírtam mindent, de leginkább válaszra sem méltattak, ezért gondoltam a szelektálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!