Milyen a jó önéletrajz? Fontos az, hogy egy oldalnál ne legyen hosszabb?
Komolyan veszik azt a kritériumot, hogy ne legyen hosszú a cv, mert az europass önéletrajznál nekem 3 oldalasra jönne ki.
Köszi a válaszokat.
3 oldal, az nagyon sok.
Hagyd ki a munka szempontjából nem túl releváns dolgokat. Így látatlanban elég nehéz megmondani, hogy miért ilyen hosszú. De volt olyan barátnőm, aki 3 oldalas cv-t küldözgetett mindenhova. Talált végül állást, de szerintem szörnyű volt a cv-je. Túl szószátyár. Pl. fél oldalon keresztül írta, hogy milyen nyelvtanfolyamokat tartott.
Szerintem max. 1,5 oldal.
Europass típusú önéletrajzot csináltam, és sok helyet vett el a nyelvtudás meg az iskola rész leírása, emiatt lett 3 oldal, ami már nekem is soknak tűnt.
Végül csináltam egy másik típusú önéletrajzot, aminek a mintáját egy álláskereső oldalról szedtem le. Tényleg csak a legfontosabb adatok vannak benne, ami érdekli a munkáltatót és így végül is egy oldal lett.
Köszönöm szépen a segítségeteket és a tanácsokat.
Nem értem a nyelvtudás miért vett el sok részt:
-angol: felsőfok, gazdasági szaknyelv
-spanyol: középfok, gazdasági szaknyelv
Nekem ennyi, ez 2 sor. Persze nem tudom hány nyelven beszélsz...
Iskolában a középfok alatt ne írj bele mást. Tanfolyamokat csak ha a munka szempontjából releváns.
Igen, most már nekem is pár sor lett a nyelvtudás rész:) viszont az europass verziónál egy táblázatba szedi a nyelveket, és ott bele kellene írni szóbeli, írásbeli kategóriákba, h milyen szintem beszélik pl. C1 stb. Na az nálam egy nagy táblázat lett, a pár sor helyett.
A másik amit elrontottam szerintem, h a szakoknál beleírtam, hogy melyek a legfontosabb általános és szakmai tárgyaim az egyetemen. Sok helyen láttam, h a tárgyakat beleírták a cv-jükbe. De végül én egy sokkal egyszerűbb átláthatóbb cv-t csináltam, és a tantárgyakat is kihagytam belőle, mert szerintem úgyse kíváncsiak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!