Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyhogy egyeseknek nem elég...

Hogyhogy egyeseknek nem elég az Aldi bruttó 300 ezer forintos fizetése sem?

Figyelt kérdés
A Facebookon sokan kommentelik, hogy minimum bruttó 500 ezernek kéne lenni. Ezek az emberek mégis hol élnek? Egy eladó Nyugaton is csak havi nettó 300 ezer forint körül keres, itthon meg ez több mint nettó 200 ezer forint lesz az emelés után, ami egy budapesti átlagfizetésnek felel meg. Szerintem ez teljesen elfogadható arány, ugyanis itthon sokkal olcsóbb például a lakhatás, a szolgáltatások. Ráadásul sok friss diplomás kezdő bére sem haladja meg a bruttó 300 ezret, akkor mégis milyen magas fizetése legyen egy eladónak? Jobban keresnek már mint a tanárok, vagy a kezdő orvosok.

2018. dec. 15. 07:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%
ma 09:03: Amúgy nem Aldi-ban dolgozó csinálta ezt. Ha kamuzott, akkor magyarázza már meg valaki hogy a pénztárosi fizetéséből hogyan vett például luxus kivitelű kocsit? Nem örökölt, mert a szülei csóró alkoholisták. Nem prosti, mivel kétlem hogy a "szépsége" és túlsúlya miatt lenne férfi aki szóba állna vele. A férje sem kereste targoncásként, vagy ő is csinálhat valami turpisságot. A vagyonok valamiből keletkeznek, nem? Te vettél a tisztességes és szorgos munkádból luxus kocsit?
2018. dec. 15. 09:25
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
11 tehát van egy db csaló ismerősöd. Vagy pontosabban akire gyanakszol, hogy csal. Ezt kiterjeszteni általában a pénztárosokra - rágalmazás. Szerintem hagyd abba.
2018. dec. 15. 09:28
 13/21 anonim ***** válasza:
19%
12: Azt nem mondtam hogy minden pénztáros ezt csinálja. Az említett példa meg nem gyanú, hanem maga az illető dicsekedett vele.
2018. dec. 15. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

A bérek valóban kevesebbek Magyarországon, mint amennyinek lennie kellenük, így ez egy valós igény.

Egy diplomásnak azért kell többet keresnie, mert több energiát, pénzt fektet be. Sokszor 5-6 évig az érettségi után, másrészt a diploma értékét az adja meg, hogy az adott szakma mennyire helyettesíthető. Például egy orvos, jogász, mérnök stb. szakmához évekig tanul valaki, vizsgaidőszakokban napi kb. 10 órat tanul, államvizsgáról, gyakorlati időről illetve a későbbi szakvizsgáról, továbbképzésekről egy orvos, jogász esetében nem is beszélve. Ennek ellenére egy orvos vagy jogász kezdő fizetése sehol sincs, ezek a szakmák pedig nem helyettesíthetőek, míg sok szaka viszont igen, és ez nem lenézés, mert úgy gondolom mindenkire szükség van egy jól működő társadalomban, de ez attól még tény.

2018. dec. 15. 09:45
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

oké, van egy dicsekvő, túlsúlyos, csaló ismerősöd. Nem jó, de nem tudunk mit kezdeni vele, és a fizetésekhez és az ár-bér-spirálhoz nincs érdemben köze.

Ahhoz, hogy biztos nincs ürge, aki ránéz, egy vicces dolgot mondanék, egy régi esetet, egy antropológus beszámolóját: egy olyan törzsnél volt tanulmányúton (sajnos elfelejtettem a részleteket), akik nem hozták összefüggésbe a gyermek születését a közösüléssel. Mikor mondta nekik, hogy ez összefügg, azt mondták, lehetetlen, ott van pl az a nő, sok gyereke van, pedig az olyan ronda, hogy senkinek sem kell :D)))

2018. dec. 15. 09:50
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Az a kamu pénztáros történet, olyan mint a kamu benzinkutas átveréses történetek.

Annál a kérdésnél is felsoroltál vagy 10 történetet, ami mind logikai bukfences volt :)

2018. dec. 15. 10:08
 17/21 anonim ***** válasza:
60%
# 16: Nem soroltam én fel egyet sem semmiféle benzinkutas történetnél.
2018. dec. 15. 10:20
 18/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom miből van az ismerősödnek pénze, lehet lop, csal, nyerte a lottón...

De igen jó rálátásom van az fmcg kiskereskedelmi szektorra és azt biztosan állítom neked, hogy a pénztáros egy fillérhez nem tud jutni abból, hogy túlszámláz a vevőknek. Sőt, szinte minden MO-i kereskedelmi egységben rövid úton kirúgják azt a pénztárost, akinek rendszeresen többlete van. Magyarul a történet úgy kamu, ahogy van.

na meg egy picit te is gondolkodhatnál. Nem tudom neked mi a "luxus autó", de mondjuk egy 20 milliós kocsihoz alsóhangon havi 1 milliót kéne ilyen formán kilopnia. Az 20 munkanappal számolva napi 50e. Mennyire reális? (semennyire)

2018. dec. 15. 11:29
 19/21 anonim ***** válasza:
75%

A bruttó 300 ezer Ft fizetés olyan nettó 190 ezer Ft. Ekkora összegből hónapról hónapra lehet megélni jó esetben.

Az, hogy Magyarországon jó fizetésnek számít-e? Igen, de, ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarország EU viszonylatban a 2. legszegényebb ország, hogy több mint 3 millió szegény él az országban akkor igazából normális ember nem fogja magát a magyar állapotokhoz mérni. Hiába keresel többet egy orvosnál vagy egy tanárnál, ha az ő fizetésük vicckategóriába illik, ettől a te fizetésed vásárlói értéke nem lesz több. Aki nem vegetálni akar az előre eltervezi magának, hogy milyen élet színvonalon akar élni és ahhoz viszonyítja jelen életkörülményeit, ha pedig nem tart ott akkor tesz érte, hogy odajusson (tanul, munkahelyet vált, pályát változtat stb.).

Egyszerűen felesleges a magyar fizetéseket összehasonlítani, mert egy két szektort leszámítva a fizetések vicckategóriába sorolhatóak.

2018. dec. 15. 11:35
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves kommentelő, akin sokan kiakadtak, beállok a sorba.

Mint aldis dolgozó, ha - van, és 1500 ft fölötti, értesítik a területi vezetőt, sorozatos - = fegyelmi. Sorosatos + elbeszélgetés, de ott nincs limit, már 5 fttól. Nekem attól egy forinttal se lesz több, kevesebb, hogy mit rontottam el kasszázásnál. Egyszerűen nem lehet.

Mint volt spár dolgozó. Volt hogy hiányzott 180 ft. Vagy 9980 ft. ( az nagyon rosz volt, valószínű, hogy nem 10.000 hanem 20000 adtam vissza, vagy összefogtam a 2 papírlapot) Eset kinyomtatása, fizetésből levonás. + esetén a spár kasszájába ment, lejelenteni, kinyomtatni, hátha valaki visszamegy, és bizonyítani tudja, vagy visszanézeti a kamerát (igen, egy 10 ftos is látszik) és visszakapja a pénzt. Ahogy aldinál, spárnál, hibás kasszázás után blokkal visszamegy, aldinál kasszánál, spárnál vevőszolgálat, bizonyítani tudja, visszakapja a pénzét. Nem tudja, és esetleg sikeresen átveri a kasszást, vevőszolgálatost, és esetleg kiderül (valószínű hogy egy + tejnél nem, de egy nagy gépnél már látszik a kamerán,) és megy a rendőrségi feljelentés, kamerafelvétel csatolásával. Visszataszító hogy egyesek annyit konspirálnak, minden egyes kasszásra, és lesik hol köthetnek bele, mert a '90 évekbe az erzsi néni a sarki cbaba átverte egyszer őket.

2019. okt. 15. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!