Főnökség elrendelhet takarítást irodai dolgozóknak azzal a jelszóval, hogy nem költünk takarítónőre?
Irodai dolgozókat (személyzetis, bérszámfejtés, könyvelés, beszerzés stb) kötelezhetnek arra hogy munkaidő végén irodát folyosót sőt mellékhelyiséget takarítsanak? Azzal a jelszóval, hogy elküldték a takarítónőt mert spórolunk és a bére így megtakarításra kerül?
És ezért a bészámos (mondjuk...) pucolja a wc-ben a szart? Mindezt munkaidején túl, ingyen?
Hiszen fizetni nem fognak érte külön, mert az egésznek a spórolás a veleje.
Szerintem egyértelműen nem, ha nincs benne a szerződésben és munkaleírásban. Ingyen meg pláne nem.
Rövid sztori - feleségeméknél sincs takarító, ők csinálják felváltva munkaidőben. Baromi ciki, mikor bemegy egy ismerős, ő éppen felmos, aztán magyarázhatja, hogy amúgy nem takarító diplomával...
Aztán a főnök felvett egy takarítót, de őt meg befogta kis biszbaszokat címkézni, úgyhogy továbbra is ők takarítanak :D Múltkor lecseszte, mert seprű volt a kezében. Komédia, már sokszor mondtam, hogy mondjon fel, de elvan...
Szóval nem egyedi eset, de én biztos, hogy hozzá nem nyúlnék semmihez, nem azért, mert derogál, hanem mert nem az én feladatom. Hozzáteszem, nálunk amíg nem volt takarítónő, kisepregettem és felmostam az irodámat, de hogy más után budit nem pucolok, az biztos.
Mi van a munkaköri leírásodban? Ha benne van hogy ezt is kell csinálni akkor ezt kell csinálni.
Az más tészta, hogy ha elrendelték akkor mondhatsz nemet - hogy ennek lesz e következménye vagy sem azt te tudod.
Mekkora cég egyébként? (hány alkalmazott?)
Elrendelhet évi max. 2 hónap nem a munkaköri leírásban végzendő feladatot, tehát a munkaidő vége előtt 30 perc naponta belefér.
Viszont, ha munkaidő után végzik, akkor meg jár a túlóra és eleve egy takarítónő bére alacsonyabb lenne, tehát itt nem pénz spórolás, hanem PAZARLÁS folyik!
Nem értem a kérdést. Munkaidőn kívül, ingyen nem rendelhet el semmit a főnökség. Komolyan az a kérdés, hogy ez így rendben van-e?
Persze munkaidőben, akár túlórában megkérdhet titeket, hogy takarítsatok. Csak az meg pazarlás a köbön, hiszen a saját munkátokat nem végzitek el, ami vélhetően magasabb bérköltséggel jár. Nyilván ha ingyen csináljátok, akkor nem pazarlás, de akkor meg hülyék vagytok.
" Munkaidőn kívül, ingyen nem rendelhet el semmit a főnökség"
Akkor gyere ide és mondd ezt el neki... megteheti meg is tette.
De többen nem foglalkoznak vele voltak akik megmondták nem csinálják és kész majd max kirúgják őket.
De persze nyugtával a napot... mert most ezt pofázzák aztán holnap már a padót nyalják majd mélyen kussolva-
ismerem én ezt a hőzöngést semmi sincs mögötte csak
a nulla, mindenkinek kell az állás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!