Lehet-e pihenő nélküli egymást követő 7 fizetett napom?
Lehet.
Ha megszavazzák a 3 éves túlóra keretet, akkor még 25 napod is lehet - majd 2 év múlva kiadják :-(
2, fogalmad sincs arról, mit szavaztak meg...
NEm kéne összekeverni a két javaslatot, a munkaidőkeretet és a túlórakeret emelését.
Lehet. Ráadásul te csak 6 napot dolgozol, utána szabadság.
(Mi ez a túlóra hiszti?
Fix fizetésért dolgozok X Euró*172 óra álltalány.
Csak tavaly 300 plusz órát szedtem össze, amiből idén 200-at "lecsúsztam".(azaz itthon voltam és ugyanúgy megkaptam a teljes fizetésem.)
A "szomszéd" cégnél az egyik alkalmazott 2X 30 napot dolgozott 1 szabadnappal. Neki a bankszámlája hizott jobban.
Én jobban szeretem a fix havibért mellé a "rugalmas" beosztást.
)
"Mi ez a túlóra hiszti?
Fix fizetésért dolgozok X Euró*172 óra álltalány."
1.- nagy valószínűséggel akkor ugyebár nem magyar viszonylatokról beszélünk, hiszen euróban kapod a pénzed.
2.- még nagyobb valószínűséggel nem 400 euró fizetést kapsz, hanem normálisan meg tudsz élni a fizetésedből, nem zsigerelnek ki éhbérért.
a 3 éves tólóra/munkaidő keret baromi sok - addig megszűnhet a munkáltató is, kiléphet a dolgozó is és akkor "ki emlékszik már arra", hogy épp volt neki 200 túlórája. Magyarországon nem épp arról híresek a munkáltatók, hogy betartják a szabályokat - ezért a túlóra-hiszti.
"megszűnhet a munkáltató is, kiléphet a dolgozó is"
És ez miért gond? Ez esetben azonnal el kell számolni. Ha pl azonnali hatállyal felmondasz akkor is elszámoltok, nem várjatok meg a következő hónap elejét a fizuval..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!