Külföldön élsz, dolgozol? Mennyit keresel és takarítasz meg havonta? Megéri?
Mi a szakmád?
Hány éves vagy?
Mennyire tartod jónak magad a szakmádban egy tizes skálán?
Mennyit keresel?
Mennyi a megtakarításod?
Hány órát dolgozol hetente?
Kezdeném én:
Pultos vagyok énszakai bárokban.
Heti 4-5 napot dolgozok, napi 12 óra kb.
Fizetésem napi 17-20 ezer ft, jattal havi 400-450 nettó mindig megvan.
22 éves vagyok, 3 éve dolgozok.
Albérletem közös egy másik sráccal.
Albérlet rezsivel havi 90.
Kaja, szükségletek, tisztálkodó szerek stb havi 50-70.
Nem dohányzom, iszom.
Szórakozásra, ruhákra stb havi kb 50-80
Autó fenntartás havi 50 kb leosztva minden. (Ha nincs nagy váratlan meghibásodás)
Félretenni havi 100-150 között tudok max.
Szakmámban kifejezetten jó vagyok, gyors, szeretem csinálni, eltalálom az emberek ízlését és mindig figyelmes vagyok, türelmes a legrosszabb vendégekkel is. 10/9.
Itthoni fizetéshez képest szerintem jól keresek, azonban az összes ünnepnapom, hétvégém foglalt, nappal alszok, sötétben kelek gyakran, fényt maximum csak lefekvés előtt látok, meg nyári időszakban.
Viszont hiába a jó fizu, többet dolgozni nem igazán tudok, max 1-2 napot havonta, de 20-40 ezer ftot nem ér az a kevés pihenőnapom.
Úgy érzem sosem fogok így kitörni, majdnem havi fél milla a fizetésem, de sosem lesz lakásom önerőből, családi házam plàne.
Jó autót meg minek vegyek ha nincs saját fedél felettem?
Ha lemondanék az autóról, szórakozásról, ruhákról, évente max további 100 at tudnék félretenni. Ez azt jelenti, hogy havi 250, évi kb 3 milla lenne a félretett pénzem, depressziós körülmények között.
Egy külvárosi 2 szobás lakás 20-22 millió, 32-35 évesen talán lenne, de gyötrelmes munkával, illetve ebből a szakmából kiöregszik az ember, utána mihez kezdenék?
A kilátástalanság miatt külföldben vagy tanulásban gondolkozom!
Szakmámban sok helyen 2500 eurós fizetésről beszélnek ismerőseim, de 1000 euronal többet ők sem tudnak soha félretenni, mert dràga a lakhatás.
Másik lehetőség a szállodai vagy hajós meló, havi 1800-2200 körül, de itt van ellátás, lakhely is. Talán ez a legjobb megoldás, spórolás terén.
Tanuláson is gondolkozok, szeretnék idővel 3000-5000 euro korul keresni legalabb, vagy itthon 800 ezer - 1 millio ft korul legalabb.
Erettsegit szin otossel zartam, tudnek menni mernoknek, jogasznak, gazdasagi egyetemekre..
Van nemet, fizika, emelt erettsegim, 80% folott, igy 440-465 pontom van kb az osszes suliba, nyelvvizsgam is van, illetve egy emelt biosszal akar fogorvos is lehetnek (orvos a fizu meg a hosszu kepzes miatt nem lennek)
Viszont ez akkor legalabb tovabbi 4-6 ev tanulast jelent, 28 leszek mire vegzek a sulival.
Mit csinaljak szerintetek? Illetve hogyan lehet valaki gazdag? Mindenkepp ceggel kell probalkozni a szakmad mellett?
8 évig szakácskodtam folyami hajón, hasonló fizuval és időráfordítással, a különbség csak annyi, hogy a nettó fizetésen felül a jatt teljes egésze is megmaradt, ha spóroltam ( havi 450-600.000 Ft megtakarítás, ami ment ingatlanokba még az áremelkedések előtt, ami ,majd a gyerekek érdekeit is szolgálják 5-10 éven belül). Mellette itthon képeztem magam és most már itthon van több saját vendéglátó üzletem + ingatlan bérbeadás, szolgáltatóház, appartman, stb. a családomnak munkát adok és párommal megkeressük egy hónapban a kinti nettó fizumat, kezdetben meg a kinti melóm mellett, párom vitte a vállalkozást alkalmazottként, ami tovább növelte a havi megtakarításokat is.
Ezért jobb talán hajózni, szárazföld helyett ha vendéglátós vagy, arról nem beszélve, hogy a jó munkaerőt megbecsülik.
Ha az itthonról végzett távmunkát is beleszámítod...
- Programozó vagyok
- 25 éves vagyok
- Határozottan sokkal jobbnak tartom magamat azoknál, akiket ismerek, de ahhoz, hogy egy 10-es skálán meg tudjam mondani mennyire vagyok jó, 10/10-en kellene lennem, ezt pedig soha nem merném kijelenteni (mindenesetre nagyon elhivatott vagyok a területemen)
- Havi ~1m forintnyi USD-t keresek adózás után
- Havi ~650.000 forint megtakarításom van (lakásbérlés viszi el a nagyobbik részét, mert még nincs még saját lakásom)
- Heti 30 órát dolgozok
Viszont a munka elég nehéz és nagy a felelősség. Emellett dolgozok kb. ugyanígy 30 órát egy másik helyen is, de onnan fizetést semmit nem kapok (helyette equity/részesedés van, jelenleg heti pár ezer forint aprópénz jut kézhez).
Nehéz megmondani, hogy neked mi lenne a jó, hiszen mindenkinek más. Én gimi után továbbtanultam, már munka mellett szereztem meg a második diplomámat és most csinálom a harmadikat. (Két műszaki, egy közgazdász.)
Fiatal vagyok, a tapasztalatommal itthon most nettó 500 körüli havi bért érek és én ezt rendben találom. Az önerőt viszonylag gyorsan összedobtuk a párommal, a lakáshitelünket pedig folyamatosan előtörlesztjük a megtakarításainkból. 3-4 év múlva, ha letudtuk, akkor elgondolkozunk az akkori viszonyok ismeretében, hogy hogyan tovább. /Megtartsuk a lakást és hitelből menjünk tovább, amit kitermel a lakás kiadása, avagy inkább adjuk el./ Sokból már könnyű mégtöbbet csinálni. Elkezdeni viszont nehéz.
Néhány év szakmai tapasztalattal már saját vállalkozást is szeretnénk indítani. Az ötlet megvan, tudatosan abba az irányba megyünk a képzéseinkkel, hogy ketten eltudjuk majd indítani ezt és szép lassan a főállásunkról átvándoroljunk a teljes munkaidős vállalkozásunkba.
Azt mondod csak depressziós körülmények között tudnál mégtöbbet keresni, ezért mennél külföldre, hajóra. Én el nem tudok képzelni depressziósabb munkát, mint a hajózást. Talán 1-2 évig tudnám csinálni fogcsikorgatva, ha nagyon muszáj, aztán menekülnék a helyzetből. Kevesellhetem a nettó 500 ezres fizetésemet (beszorozva kettővel, mert a párom is kb. ennyit keres), de az az igazság, hogy ebből a pénzből már azért bőven kényelmesen meg lehet élni itthon és, csak akkor mennénk külföldre, ha nagyon muszáj lenne. A lakhatásunkra a hiteltörlesztővel, rezsivel összesen 100 ezer körül megy el, tehát nagyjából a fele, mintha bérelnénk. Én nem gondolnám, hogy ez annyira rossz.
Bár tény, hogy nekünk hatalmas előnyünk, hogy mindketten cégesautóval járunk, így sajátot nem kell fenntartanunk.
IT konzultans vagyok Zurichben egy szoftvercegnel.
38
Szerintem olyan 8as.
Forintban olyan havi 2.5 millio a nettom.
A megtakaritasom most korulbelul 50 millio.
Valtozo, ha porgos projekten vagyok akkor sokat, viszont vannak lazulos idoszakok is. Atlagban kijon a hivatalos 42.5 ora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!