Szerintetek mi számít ma Magyarországon jó fizetésének? Nettóban. Mi az amivel Ti már elégedett lennétek?
Netto 1-2-3 millio.En nem vagyok proli,es 200at keresek egy honapban.
Azert irom az 1-2-3 milliot/ho mert kb az ujepitesu 40 nm lakasok is 50-60 millioba kerulnek. Csaladi hazrol ne is beszeljunk.
De amugy elwrheto ennyi fizetes,csak nem alkalmazotti munkával,es nem Magyarországon.
A fővárosban nettó 6-800 eft. Vidéki városban nettó 4-500 eft.
Jónak hangzik a 300 eft-os fizetés annak, aki fele annyit keres. Emlékszem mikor kiszabadultam a szakközépből és havi 30-40 túlórával volt 140-150 eft nettó fizetésem, arról beszélgettem az akkor egyetemista villamosmérnök hallgató barátommal, hogy egy nettó 300 eft-ból már milyen jól menne a szekér, annál nem is kéne több. Aztán mikor már mindketten elértük az előbb említett alapbért, jót nevettünk. :) Valóban nem rossz fizetés, de arra hogy évente 1-2 alkalommal egy 6-8 napos külföldi nyaralást kivitelezz belőle (ahol ki is próbálod a nyaralás adta lehetőségeket, pl. ha egy 2 órás vitorlázás 300 euró, akkor kifizeted, ha egy jó steak az étteremben 100 euró akkor kifizeted, nem vajaspapival kelsz meg fekszel), vagy megvásárolj és fenntarts egy 8-10 éves (nem pár éves!) autót, plusz lakásra is kaparj össze, meg nyelvtanárhoz is járj, meg normális minőségű ételekből főzzél, meg esetleg még gyereket is nevelj, nagyon kevés... Ha egy pár fejenként keres ennyit, drasztikusan javul a helyzet, de az sem sok. Én azt mondom, páronként kell az a havi ~1 millió ft nettó bevétel a háztartásba, hogy tényleg úgy élj, nem a 179 ft/l tejet, meg az akciós csirkemell filét veszed meg, hanem leveszel egy doboz tejet (ha 179 akkor annyi, ha 379 akkor annyi) a polcról, és heti 2-3x futja egy jó marha steakre is. De lehet keveset mondtam az 1 millióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!