Igaz az hogy a nok a korral egyre nehezebben tudnak elhelyzmezkedni Magyarorszagon?
Igaz.
A munkáltatók többsége úgy gondolja, hogy az "idősebb" korosztály agya már fog úgy, mint egy fiatalé, nem tudnak haladni a kor újításaival eléggé (számítógép-kezelés, okoskütyük stb.), tele vannak berögzült szokásokkal, amiből nem engednek a szakmájukat illetően sem.
Én nem ez a típus vagyok mégis 44 évesen sehova nem kellettem. Végzettségem, tapasztalatom megvolt mindenhol, ugyanazt tudtam, mint az, aki most végezte el az iskolát (egy jogszabályból dolgozunk), csak nekem még más megnevezéssel szerepel a bizonyítványomban a szakmám, és kicsit sárgább a papír, amire írták. Nem HR, hanem munkaügy. :)
Félretéve a viccet 6 hónapig ellátatlan voltam, és még csak esélyem sem volt sehol elhelyezkedni. Aztán egy teljesen más területre jelentkeztem, ahova felvettek. Azt sem tudtam, eszik, vagy isszák azt a dolgot, de megtanultam. A szakmámat, amit 25 évig gyakoroltam, elfelejthettem. Ezt jobban szeretem, mint a tanult szakmámat. Ráadásként jobban is keresek vele.
Velem kapcsolatban nem igazak az előítéletek.
Ez nemcsak Magyarországra jellemző, és nemcsak a nőkre, de teljese munkafüggő.
Ahol a nagyobb tudás és a sok tapasztalat kell, ott előnyben vannak az idősebbek. Megbízhatóság szempontjából is.
De ahol ez nem számít, ott inkább a fiatalokat keresik, mert a kezdőknek sokkal kevesebbet kell fizetni, és könnyebben pótolhatók, ha otthagyják a munkahelyet vagy rosszul végzik a munkájukat.
"A munkavállalók éppen a 40 felettieket szeretik, mert azok már nem fognak lelépni szülni."
Miért is nem? Éppen most jött "divatba" a 40 éves kor feletti gyermekvállalás. :)
Kérdező!
Válaszom a 2-esnek szólt!
Ha annyira hülyeségeket írok, akkor ne írj nekem privát üzeneteket, és ne mesélj a bánatodról. Köszi!
Az is alap, hogy a másikat nem hülyézzük csak azért, mert nem értesz egyet vele.
Ne válaszolj, nem követem a kérdésed a továbbiakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!