Az miért van, hogy rengeteg embernek semmi megtakarítása, és majd lesz valami alapon él?
Az miért van az hogy egy tisztességes dolgozó ember keres havi 200 ezret?
Mészáros Lőrinc meg keres havi 5-10 milliárdot?
a kérdésnek mi köze a csóró emberekhez?
nyilvánvaló, hogy ami nincs, abból nem lehet megtakarítani...
akinek van, és nem rakja el, na annak már több értelme van.
én személy szerint azért csinálom ezt, mert a pénzt bárki bármikor elveheti tőled. az élményeket, a megélt életeseményeket már nem.
először kéne azon gondolkozni, mire kéne megtakarítás és mennyi...mert ugye kevés megtakarítás nem biztos, hogy segítene rajtad, ha megszorulnál...ha meg sokat...rakod el folyamatosan, közben lemondassz csomó dologról, hogy ezt megtehesd...aztán jön egy gazdasági világválság, és az a pénz, ami ott van, huss, elszáll.
vagy például lesz egy baleseted, amiből ha túl is élet, egész életedben csak vegetálni fogsz...mire mész, hogy van egy csomó pénzed? semmire...bánni fogod, hogy miért nem élted meg az életed jobban, amikor még egészséges voltál.
nagyszüleim egész életükben dolgoztak, lett egy kiskertjük. az egészségügyi állapotuk már nem engedi meg a művelését, így eladták nemrég...lett 2 millió Ft-juk, és jóformán nem tudnak mit kezdeni azzal a pénzzel, nem tudják élvezni a gyümölcsét, amiért egész életükben dolgoztak.
Mert megtanulták azt, hogy ha elköltik az összes pénzüket, és bajba kerülnek, akkor majd jön az állam és a hónuk alá nyúl, mert ők a "rászorulók".
Ha még nem, akkor lehet szidni a zsidók, nácik, mészároslőrinc, oroszok, bankok, tőzsde, stb, egyéni ízlésnek megfelelően...
"Átlagember, én így szeretlek"
"Ha nem kéne számolgatni a kis pénzünket, magától értetődően raknánk a fölösleget többfelé befektetve,"
Dehogy raknád. Aki kevés pénzből nem rak félre az sok pénzből se fog. Csak ezt hiszi.
Pénzkultúra, ami itthon gyakorlatilag nincs.
Nem tanítják az iskolában, a szülők meg nem veszik át. Ránk szakadt a kapitalizmus, hiába 30 éve már, a mostani középkorúak még mindig a bűvöletében élnek - nagy tévé, nagy hűtő, mindenféle költés.
Saját családomban is láttam - míg élt apum, sose volt félretett pénzünk, és nem is éltünk valami jól.
Szegény elhunyt jópár éve, de azóta anyum előtt le a kalappal, nagyon szép egzisztenciát alakított ki magának, pedig már nyugdíjas, de be-bedolgozik mellette, van megtakarítása, a házat is fenn tudja tartani amiben lakik (bár természetesen ha megszorulna, itt vagyunk tesómmal segíteni).
Én bár nem voltam egy herdáló de végül a férjem által hozott pénzkultúrát honosítottuk meg - mindenünk megvan, de ésszel, és sokat tudunk félretenni, jól kezeljük a megtakarításaink.
Mert nem keres szinte semmi pénzt, amit megkap az csak a TÉNYLEGESEN alapszükségletekre SEM elég. Ez a helyzet, itt tart ma ez az ország.
A másik dolog, hogy képtelenek beosztani. Főleg a havi bért lehetetlen sokaknak beosztani, mivel egyszerre kap egy nagynak látszó összeget és gyorsan elkölti, minden olyan dologra ami a hónap során megtetszett neki vagy úgy érezte szüksége van rá. Aztán mikor rájön, hogy hoppá nem maradt semmi, már késő. Jöhet a vajaskenyér+víz kombó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!