14 éves vagyok és elszeretnék vállalni egy diákmunkát.Lehet-e szülői engedélyel-e?És ha lehet,valaki tud nekem egy párat ajánlani.
Előre is köszönöm.:)
2010. jún. 27. 11:45
1/7 anonim válasza:
Munkát 18 éves kortól lehet csak.
Diákmunkát 16 évtől, de 15 éves kortól is lehet, ha a szülő engedélyezi.
14 évesen nem lehet.
2010. jún. 27. 11:50
2/7 anonim válasza:
Nem mond, hogy nem írt ki legalább öt ugyanilyen kérdést, amikor ezt először beírtad...
2010. jún. 27. 11:55
3/7 anonim válasza:
unkavállalóként munkaviszonyba főszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidő alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a].
A sok -e betű nélkül értelmes is lenne a kérdésed. Az összes -e kérdőszót hagyd ki! Mi értelme??! :S
Amúgy a többiek jól mondják.
2010. jún. 27. 13:23
6/7 anonim válasza:
14 évesen mit tudsz csinálni? Mennyit tudsz dolgozni egy huzamban?
Idefigyelj te és a többi aki ugyan ezt a kérdést kiírta. Válság van, örvendj, hogy anyukád meg apukád dolgozik. Te még kicsi vagy, megbízhatatlan. 14 évesen csak az apuci cégénél dolgoznak a gyerekek.
Jah...a helyesírásod szánalmas. Inkább tanulnod kéne, nemde?
2010. jún. 27. 22:59
7/7 A kérdező kommentje:
Először is sok minden tudnék csinálni,mert nem vagyok az a lusta típus.Nekem az apám nem dolgozik és 2 testvérem van.Anyukám sem dolgozik,anyaságin élünk.:S Úgy hogy sztem már jól tudod miért kell nekem munka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!