Beperelhetnek, ha a volt munkaadómat a HR-esnek negatívan értékelem az interjú során?
Nem perelhetnek be, és nem is fognak beperelni ha a volt munkaadódat szidod egy állásinterjún. Nyugodtan megteheted, de borítékolhatod is, hogy ott ahol őszintén szidod a volt munkaadóidat nem fognak felvenni. Végighallgatnak, esetleg hümmögnek, vagy neked adnak igazat, majd megköszönik, hogy ott voltál, és majd közlik, hogy mi lesz a végeredmény. Nem fognak alkalmazni.
Hidd el, nagyon sokan szívesen lennének őszinték, de nem abban a világban élünk, hogy ezt megtehessük.
Ma a teljes őszinteség csak hátrányt jelent.
Szidni semmi értelme, normálisan el lehet mondani dolgokat, amik nem esnek titkos kategóriába.
Megmondhatod, hogy nem jöttél ki a munkatársakkal, mert más korosztály voltatok, túl sok túlóra volt, de nem számolták el rendesen, nem kaptad meg a beígért előléptetést, pedig a munkáddal meg voltak elégedve stb.
Nem kell részletezni, fél mondatban normálisan elintézed és kész.
Vagy csak annyit mondasz, hogy új kihívásokat keresel.
A régi munkáltatód nem fog beperelni, és az új munkahely HR-ese nem fog felvenni, ennyi.
Ha a régi munkahelyedről kérdeznek, a helyes válasz max annyi lehet, hogy nagyon jó kapcsolat volt a kollégáiddal, de ljöttél, mert nem voltál bejelentve, vagy nem fizették ki a túlórát, de ezt is csak félmondatban. Ha szennyest akarsz teregetni, akkor menj haza, és otthon tedd, vagy menj a rendőrségre/NAV-hoz/akárhová, és jelentsd fel őket. Az esetleges új munkahelyed nem megfelelő hely erre.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Én azonnali hatállyal jöttem el az előző helyemről, megkérdezték miért. A sok szemétséget nem taglaltam, hogy mivel akartak kinyírni azért, hogy ne kelljen végkielégítést fizetniük. Egyszerűen közöltem, hónapok óta nem fizettek határidőben bért, még most is tartoznak. Munkaügyi per van folyamatban. Kb. ennyi.
Az új helyen dolgozom már évek óta.
"Mondj igazat és betörik a fejed" mondja jól ismert közmondás is.
A HR-eseket nem a volt munkahelyeid érdeklik igazán, hanem a te hozzáállásod a volt munkahelyedhez.
Ha negatívakat mondasz a volt munkahelyedről, akkor nyomban tudni fogják, hogy őket sem fogod kímélni a következő helyen, ha tőlük tovább állsz.
Szóval ők egyáltalán nem a volt munkahelyedre, sokkal inkább a te lojalitásodra kíváncsiak a volt munkaadódhoz.
Tehát, jobb ügyesen átsiklani, kikerülni a kérdést és egy "VÁLTANI SZERETNÉK, mivel TEMPÓSABB KÖRNYEZETRE VÁGYOK" kijelentéssel átlépni a kérdést.
Általában ebből értenek, mivel nagyon jól tudják, hogy az ilyen válaszokkal az előző munkaadódat próbálod mentegetni, hogy ne keltsd rossz hírüket.
Meg is szoktak ennyivel elégedni, mivel veszik a lapot, hogy ezzel a hozzáállásoddal őket sem fogod kibeszélni, ha esetleg majd tőlük is tovább állsz.
"Például, hogy a vezető mindenkivel kiabált és tűrhetetlen viselkedése volt."
én inkább úgy fogalmaznék hogy nem működött a csapatmunka, így pedig nehéz megoldani a feladatokat, számodra viszont fontos az együttműködés és a közös munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!