Melyik az az okj-s vizsga amit érdemes elvégezni és el lehet vele helyezkedni? Vagy mennyek egyetemre?
24 éves vagyok 140e a nettó fizetésem de nagyon nem szeretek itt dolgozni. Szeretnék váltani de sima érettségivel nem igazán lehet...
Német és Angol b2-es nyelvvizsgám van de angolból csak az írásbeli van meg. (állítólag rossz a kiejtésem) Szeretnék tanulni egy szakmát amivel el tudok helyezkedni és amire büszke lehetek. Vagy ha nem szakma akkor egyetem de akkor sajnos csak a német szak jöhet szóba amivel nem hiszem, hogy nagyon el lehetne helyezkedni. A nyelvekhez mindig is elég jól értettem, könnyen felszedem őket de az ilyen SSC meg ilyen munkákat nem szeretem... Tudnátok ötleteket adni? Vagy tanácsot?
Anyanyelvet nem szokás számolni és az angolod is tele van hibával :D Persze, én is beszélek 4 idegen nyelven, csak az a nem mindegy hogy ebből 2-t felsőfokon és 2-t alapszinten. Hiába leírva jól hangzik, hogy ennyi nyelvet tudok (te számolási módszered szerint ötöt), ha ebből 2 munka szempontjából teljesen haszontalan. Ha angolból a B2 nyelvvizsga kifogott rajtad az nem arra utal, hogy jól értenél a nyelvekhez.
Menny inkább a CAD/CAM-re, ahhoz elég az érettségi meg a makogós nyelvtudás.
Leírnátok, hogy milyen hibákat vétett az angol kommentjében?
Engem komolyan érdekelne, mert szeretnék tanulni belőle.
Te kérdezted hogy konkrétan hány hiba van benne, nem kérted hogy még soroljam is fel.
Neked talán nincs kisebbségi érzésed miután kijelentetted hogy rajtad kívül jó ha mi 1-2 nyelvet beszélünk a magyarral együtt?
nem kérted hogy még soroljam is fel
De előttem egy perccel más kérte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!