Angliában Aldiba Kell Nyelvtzdás?
Mosogass. Gondolom a hivatalos ügyekhez meg tolmácsot viszel jó pénzért.
Munkaszerződésről meg ne is beszéljünk.
Ugylátszik te mindent tudsz :) Segélyekböl élsz Gondolom xd ,:) én legalább dolgozok
.ennyi :)
Segélyt még Magyarországon sem vettem igénybe. A hivatalos ügyekben az NI, bankszámla, orvos, munkaszerződés stb-re gondoltam. Nyelvtudás nélkül egyedül aligha menne bárkinek is.
Igen te legalább dolgozol, nem úgy, mint azok akik nem akarnak. Nem nézem le senki munkáját. Én is elmennék mosogatni, ha nem lenne más.
Viszont évek óta fix munkahelyem van ami jóval az itteni minimálbér felett van (ha valami oknál fogva nem megy tönkre a cég, akár nyugdíjig is maradhatok). És nem nyelvtudás nélkül jöttem ki. (Nem Anglia)
Egyébként tanuld a nyelvet ha már ott vagy. Sokkal gyorsabban mint otthonról,mert minden nap használod.
Komolyabb nyelvtudás nem kell az ilyen mosogatói illetve gyári munkákhoz, de oda is elvárt az, hogy a feladatot megértsd, illetve ha baj van azt is el tudd mondani. Szóval ami a munkához kell nyelv, az elvárás, igen. (Azt is meg kell érteni, hogy az a láda mosatlan délig legyen meg, nem? De.)
Szóval nagyon alap tudással találhatsz ilyenféle munkákat, de az Aldi szerintem nem tartozik közé, hisz vásárlókkal érintkezel. Ahol valakit kiszolgálsz, oda mindenképp kéne egy legalább társalgási nyelvtudás.
Viszont ha bemész egy munkaközvetítő agency-hez, ott tudnak neked keresni olyan munkát ahol vannak esetleg más magyarok, illetve nem feltétel a nyelvtudás sem. És legalább rendes angol minimálbért kapsz, nem pedig a pakik által kiszabott bért. Több ismerősöm is így dolgozik, kb £7.50-et kapnak óránként és nem nagyon tudnak angolul, csak annyit amennyit munka közben megtanultak pl felszerelések és munkafolyamatok neveit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!