A nyáron dolgoztam Angliában és hazahoztam a fizetésem KP-ban. Van kb 2500 fontom. Átváltsam forintra? Mit csináljak vele?
Angliában csináltattak velünk bankszámlát (HSBC bank), arra utalták, de Angliában ingyen ki lehet venni a bankból készpénzt (nem úgy, mint Magyarországon), úgyhogy kivettem mielőtt hazajöttem.
És most mindenki más tanácsot ad, hogy mit csináljak vele. Van aki azt mondja hagyjam meg így font kp-ban (nem kell sürgősen a pénz), van aki szerint váltsam forintra utcai pénzváltóban, van aki szerint nyissak devizás bankszámlát és tegyem be rá fontban. Nézegettem a font árfolyamát, elvileg az utóbbi 1 évben rosszabbodott, tehát ha fontban lett volna a pénzem, akkor buktam volna forinthoz képest, szóval nem tudom.
23/F
Elég nagy hülyeséget csináltál, okosabb lett volna direkt átutalni a bankba, akkor most nem lenne gond.
Ha bárhol befizeted, akkor bizonyítani kell, hogy nem bünözésböl ered, amit elég nehéz lesz.
1: Mi? Tavaly nagymamám adott minden unokájának 200 ezer forintot (össz. 1 milliót, nekem, tesómnak és unokatesóimnak), amit sokáig gyűjtögetett és azt is befizettem a bankban a számlámra. Ott sem kérdezték, hogy drogdílerkedésből vagy lányok futtatásából szereztem-e. Meg volt munkaszerződésem, de még egy fizetési csekk-szerűség is van, tök legális és bejelentett volt a munka, ami után itthon elvileg nem kell adózni már.
A kérdés arra irányult, hogy mit kezdjek a készpénzzel így ebben a formában. Azért vettem így ki, mert így ingyen volt a kivétel és a befizetés, utalással meg a bank kb 15-20 ezer forintot levont volna, ha a fontos angol bankszámlámról közvetlenül utalom a forintos magyarra.
Azt nem tudom, amit írtam, hogy "Van aki azt mondja hagyjam meg így font kp-ban (nem kell sürgősen a pénz), van aki szerint váltsam forintra utcai pénzváltóban, van aki szerint nyissak devizás bankszámlát és tegyem be rá fontban. Nézegettem a font árfolyamát, elvileg az utóbbi 1 évben rosszabbodott, tehát ha fontban lett volna a pénzem, akkor buktam volna forinthoz képest, szóval nem tudom." - Hogy ezek közül melyik lehetne most a legjobb?
2: Még egyetemista vagyok, nincs jogsim, se saját lakásom.
*emailt
*találsz
(Átolvashattam volna a válaszomat miélőtt elküldöm.)
£2500 az mi? 😂😂😂
Nem milliárdokról beszélünk, teljesen mindegy hol, miben tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!