Ha hat évet dolgoztam Németországban, mekkora nyugdíjra számíthatok onnan?
Bruttó 2000-2500 euró között kerestem ebben a hat évben (2011-17) rendesen bejelentve. A munkáltatóm a kötelező nyudíjbiztosítást fizette utánam (havi 200 euró körül), önkéntes további hozzájárulásom nem volt.
Tudom, hogy változhat még a nyugdíjrendszer, de ha mondjuk holnap érném el a Németországban érvényes nyugdíjkorhatárt, durván mekkora összegre számíthatnék? Természetesen a magyarországin felül, ami ettől független.
Itt egy kalkulátor hozzá:
Ha holnap érdéd el a nyugdíjkorhatárt, akkor 6 évnyi befizetéssel havi kb. 120 Eurora lennél jogosult
"Köszönöm szépen. Titkon kicsit többet reméltem, de jobb, mint a semmi!"
Miben reménykedtál, hogy majd 5-600 eurót kapsz 6 év munka után? :D Még az se fog egy 1000-est kapni, aki 40 évig dolgozik lassan. erről megy a vita folyamatosan itt, hogy baromi kevés a nyugdíj. A német kollégám is ki van ezen akadva, hogy tisztességesen dolgozik azt jó, ha kap majd egy 1000-est.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!