Milyen munkára számíthatok Németországban egy érettségivel és német nyelvtudás nélkül?
Semmilyenre, ugyanis egy állást nem fogsz tudni megpályázni.
Meg úgy alapból, hogy gondoltad nulla nyelvtudással kimenni? Úgy átvágnak, mint a huzat...
Én Svájcban élek, B2-es némettel, meg megértek csomó mindent, ám sok hivatalos papírnál csak pislogok, hogy egyes szó-mondat mi a francot jelenthet :D
Rokonom mindenben segíteni fog, és ő tökéletesen beszél németül. Már 12 éve kint él.
Én meg csak pár hónapra mennék ki. Mennék én Angliába vagy akárhova ahol inkább angolul beszélnek de ilyen helyeken nincs rokonom aki segítene :) És annyira azért az angol tudásom se jó, hogy hivatalos papíroknál egyedül boldoguljak. Lehet hogy németül egy szót nem tudok, de épp ezért jó hogy van segítségem.
Jujj...ha már így leb.sztál, azt hiszem megérdemled hogy valaki neked is felnyissa a szemedet hogy milyen bunkó a stílusod. Kicsit visszavehetnél, ezzel a stílussal nem sok emberre számíthatsz az életben....
Egyébként meg nem gondoltam hogy az ölembe hullik minden, rokonomnál fogok élni, együtt fogunk bevásárolni, segíteni fog nekem ügyeket intézni, nem fogok egyedül maradni. Mellesleg Németország azért elég hatalmas, akár magyarokhoz is kerülhetek, vagy olyan helyre ahol angolul beszélnek inkább. Nem gondoltam hogy egy német munkáltató majd megtanul a kedvemért magyarul. Bocs má' hogy én a világnyelvet tanultam meg és nem a németet...de feljebb már írtam hogy miért Németországba megyek. Ennél többet nem is magyarázkodok olyannak aki csak ilyen hangnemmel tud másokhoz szólni. Remélem kicsit magadba szállsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!