Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Koderült, hogy csak 4órára...

Koderült, hogy csak 4órára jelentettek be? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Amikor felvettek a munkahelyemre 8 órás szerződést kaptam.

Így hát 2016.04.27.-2017.02.27ig

Mivel utána kitalálta a főnökúr,hogy mivel a minimálbér emelkedik,levesz engem 8ból 4 órába...

Mivel nem igen volt más választásom belementem.

Így elvileg 2017.02.27től 2018.09.30ig 4 órában voltam bejelentve,könyörgések árán nagy nehezen meggyőztem vegyen vissza 8ba,így 2018.09.30tól 8 órában vagyok.

Igen ám..meg is néztem az ügyfélkapum,hogy leellenőrizzem az ipsét,szeret füllenteni..

S lám...nem így szerepelnek a dolgok...hanem egyszerűen 2016.04.27-nem következő év februárig voltam 8 órás,és utána 4..hanem

2016.04.27-2018.09.30ig végig 4 órában jelentettek be...

Kicsit felment a vérnyomásom..mivel én 2016.áprilistól 2017.februárig 8 órás bérpapírokat kaptam,mintha be lennék jelentve,majd jött a mártírkodás,hogy levesz papíron 4be,mert neki mennyi kiadása van...

Ja..csak egy ürügy volt...be sem jelentett rendesen..de a bérpapírokkal játszottak..

Mit tehetek?

Navnál is megkérdeztem,2016-18ig 4 órában voltam...

Ha beszélek vele tudom eldurran az agyam..mit kell nekem kötelezően megtérítenie??

Túlóra pénzeket lehet kérni visszamenőleg tőle akár tavalyi évre is?

Sajna nem értek egyáltalán ezekhez a dolgokhoz.

Tehát,ha szembesítem,hogy tudok erről,akkor mit mondhatok neki?

Nem akarok tovább ott dolgozni.

Mivel ahol dolgozom,minden munkanap ált. 2órát kellett túlórázni majd.3 évig így ettől gondolom még ezt nem kérhetem visszamenőleg. Mégis mi az ,amit kérhetek így?

2018. nov. 11. 19:29
 1/7 A kérdező kommentje:

Csak papíron vettek le 4 órára.

Egyébként napi 10 órát dolgoztam.

Havi 2 szabadnapot adott.

Heti 1 np a szabadnapunk,a vasárnap.

2018. nov. 11. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:

ha mindent tudsz bizonyítani, és van türelmed akkor fordúlj a munkaügyi bírósághoz

Megnyered a pert, csak ha ez egy amolyan kamu cég amihez be vagy jelentve akkor egyszerüen csödöt jelent és felszámolja magát és nem kapsz végül kártéritést

Sajna nagyon azt csínálnaka görény munkáltatok amit akarnak, a hatóságok nem igen tesznek semmit.

2018. nov. 11. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Vagy kéred, hogy visszamenőleg - az írott szerződés szerint - jelentsen be "napi 8 órásra", vagy kéred évekre visszamenőleg a napi 4 órán felüli rendkívüli munkavégzés (túlóra) pótlékait megfizetni.

Sejtem, hogy melyik mellett dönt a céged.

Elmaradt bért 3 éven belül követelhetsz.

Ha nem tesz semmit mondjuk 1 hónapon belül, akkor panaszt teszel a kormányhivatalokban található munkaügyi hatóságnál. Egy ellenőrzés keretén belül majd intézkednek.

Vádaskodni akkor vádaskodj, ha tudod is bizonyítani. Tehát ha semmi nem áll rendelkezésedre azzal kapcsolatban, amit állítasz, akkor gond van.

2018. nov. 12. 05:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Megvan az akkori munkaszerződésem,hogy aláírtuk a 8 órás bejelentést.

Ki is kaptam a bérpapírt a 8 óráról,azonban csal 4 be jelentett.

Akkor ezek szerint én a túlóra pénzt visszamenőleg is kérhetem?

Tehát vagy bejelent visszamenőleg arra az időszalra vagy kifizeti a túlórapénzt 2016.04.hótól?

2018. nov. 12. 09:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért kérnél túlórapénzt 3 évre visszamenőleg, mikor eddig még soha nem kértél és nem kaptál. Bizonyítani sem tudod, egszerűen elfogadtad, hogy tíz órát dolgozol a 8 órás béredért, ezzel nincs mit tenni.

A bejelentéssel kapcsolatban fordulhatsz munkaügyi bírósághoz. Vagy bejelented a felmondásod és kérsz egy számodra korrektnek tűnő végkielégítést a feljelentés helyett.

2018. nov. 12. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Leginkább a jövőre nézve vonhatod le a tanulságokat, az tuti bejön. Basszus... van ügyfélkapud.. használd a jövőben minden új munkahelynél! Az ügyfélkapu pont azért van, hogy ezt ne tudják megcsinálni veled. Nem látszik rajta minden azonnal... de 2-3 hónap után már látszania kell!

Ha addig nem a valós adatok szerepelnek, akkor azonnal ott kell hagyni a céget még próbaidő alatt, és fel is kell jelenteni a munkaügynél, csak hogy szokják.

2018. nov. 12. 19:58
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, hogy miért kérnél túlórapénzt 3 évre visszamenőleg, mikor eddig még soha nem kértél és nem kaptál. Bizonyítani sem tudod, egszerűen elfogadtad, hogy tíz órát dolgozol a 8 órás béredért, ezzel nincs mit tenni."

Jogilag teljesen megállja a helyét, hogy kéri a túlórapénzt. Ebben az esetben azzal van a gond, hogy a szerződése napi 8 óráról szól.

Tehát jogosan gondolta azt, hogy a bérszámfejtése valós, és nem jár neki túlóra. Aztán más jutott a tudomására.

A 4 órás bejelentésre pedig nyugodtan mondhatja azt a cég, hogy adminisztrációs hiba történt, visszamenőleg korrigálják. Hülyék lennének nem megtenni.

De ennyi erővel adminisztrációs hibának lehetne venni a munkaszerződésben szereplő napi 8 órás munkaidőt is.

Most mégis melyik a helyes? Valószínűleg az, ami alapján a bérszámfejtést elkészítették arra az időre. Ha az napi 8 órásra van számfejtve, akkor a NAV bejelentés rossz.

"Mit tehetek"? Jelzed a cégnek, hogy ez jutott tudomásodra. A túlóra megfizettetését a Te esetedben visszamenőleg "ijesztgetésnek" szántam a cég részére azért, hogy emelje már meg a fenekét és intézkedjen. :)

2018. nov. 13. 04:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!