Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Futár, csomagkiszállító...

Futár, csomagkiszállító munkát már végeztetek? Vagy végeztek?

Figyelt kérdés

20/F

Felvidékről származom.

Még iskolába járok, és gondolkodom a jövőben, hogy milyen munkát csinálhatnék. Érdekel a vezetés, van jogsim 1 éve, kb 1000 km le van futva. Max 30 km messze voltam vezetni, messzebb nem.

Nem tudok kommunikálni az emberekkel, mert félénk, szégyenlős vagyok, de aztán egy idő után ez átmegy. És úgy gondoltam, hogy a fuvarozás megváltozna engem.

Ugye ismeretlen helyekre fogok kiszállítani csomagokat, de biztos megéri szerintem. Szerintetek? 3,5 tonnás autóval meg nem vezettem.

Szerintetek érdemes lenne belevágnom? Ti mit csinálnálnátok az én helyemben? Ti is csináltok vagy csináltatok hasonló munkát?

Köszönöm a válaszokat.

2018. nov. 6. 15:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Napi 12 óra vezetés.

Stressz, kapkodás, sietve csinálva mindent, olyan mint a játék ami időre megy, minkenki bszog@t.

Ilyen fiatalon ilyen kevés rutinnal nem ajánlom. Tanulj szakmát.

2018. nov. 6. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik barátom csinálta. Meg nem állt egész nap. Folyamatosan rohant és így is késésben volt.

Ki-be ugrált a kocsijából leizzadva, hidegben beteg volt, melegben meg szédült. Sosem volt ideje semmire és alulfizették.

Nem értesz akármi máshoz? A te érdekedben mondom, ne csináld!

2018. nov. 6. 15:22
 3/10 A kérdező kommentje:

15:19: Én elvileg stresszes típusú ember vagyok, és kapkodok. Szakmám nem érdekel az adminisztráció és könyvelő a szakmám. Egyáltalán nem érdekel engem a szakma.

15:22: Csak gyárban dolgoztam, de ahogy mondtátok, hogy gyárban dolgozni nem érdemes. A vezetés érdekel, de akkor vajon mit csináljak a jövőben? Kőműveskedni mehetnék az apukámmal, csakhogy az nehéz munka, egy párszor voltam mint segédmunkás, és végem volt, van erőm, de majd bele szakadtam, és úgyse volt jó.

2018. nov. 6. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Folyamatosan kommunikálni kell. Mindenkit felhívnak mielőtt érkeznek, hogy ott van-e a címen. És tényleg nagyon stresszes. Kevés az idő, sok a csomag.

Legtöbb helyen nehéz a parkolás, ez is állandó konfliktusforrás.

2018. nov. 6. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:

csatlakoznék az előttem szólókhoz, szerintem a csomagkiszállító futár munka tényleg elég stresszes, bár ez emberfüggő, ki hogy bírja ezt. lehet te is bírnád attól függetlenül, hogy most egy stresszes embernek tartod magad.

meg persze attól függ, hova mész. vidéki régióban azért valamennyivel élhetőbb, ott azért többnyire tudsz parkolni is, forgalom is kevésbé van és egy kicsit szellősebb is, van ugye nagyjából 3-4 város, amit végigjársz.

ha jól megfizetik, szerintem viszont fiatalként egy jó alapozási lehetőség.

én például elrontottam, mert 3 éve vagyok egy helyen, ami arányaiban jól fizet, mert nagyon laza, nagyon rugalmas a kiszállítás, viszont végeredményben ott vagyok 26 évesen, hogy továbbra se tudom, hogyan léphetek tovább az életben, mert ebből a pénzből semmi esély...otthagyni meg nem akarom, mert ilyen munkakörülményeket nem találok mégegyszer.

szóval azért meggondolandó, fiatal vagy te is, még bírod a terhelést...ahogy egyre idősebb leszel, csak rosszabb lesz, egyre kevesebb kedvvel stb.

2018. nov. 6. 16:34
 6/10 A kérdező kommentje:
16:34: Mennyit keresel? Mit csinálsz pontosan? Akkor szerinted mit csináljak?
2018. nov. 6. 16:46
 7/10 anonim ***** válasza:

minimálbér felett kicsivel van az alapbérem, szóval olyan nettó 100-105 körül van, erre jön rá a túlóra, meg szombatonként plusz, ha menni kell. de a túlórát is úgy kell elképzelni, hogy a van, amikor vagyok 8:00-11:00-ig, utána hazaküldenek, és menjek vissza mondjuk 15:00 körül, és utána végzek 17:00-kor, akkor az plusz egy óra, vagy ha mondjuk csak 9:00-12:00-ig vagyok, akkor is rendesen kifizeti arra a napra a 8 órát...tehát ilyen szempontból elég korrekt. így azért 120-150ezer szokott összejönni.

ezzel szemben itt a környéken például a gls-nél a futároknak olyan nettó 200 körül ajánlanak, és ugye ez hétfő-péntek, hétvége meg szabad. azt mondjuk nem tudom, hogy ez a 200 az túlórával vagy anélkül.

2018. nov. 6. 17:51
 8/10 anonim válasza:
100%

Cső, nem olvastam végig se a leírást se a válaszokat még.

Én Németországban dolgoztam tavaly 8 hónapot idén meg 4et a DPDnél. Én se vezettem még 3,5 tonnás autót, az elején nagy szopás az egész, főleg hogy én németül se tudtam, de az igazi szopás, hogy megismerd a túrád, utána már szerintem nagyon könnyű tud lenni, habár itthon nemtudom mi a helyzet, nálunk a futárokat 5-6kor is látom délután énmeg a jó túráimon végeztem 1-2 max 3kor.

2018. nov. 6. 23:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, esetleg ha letenned a teher+nyerges jogsit?

Nagybátyám 1 év alatt letudta most is épp kint van spanyolban. Imádja :)

2018. nov. 9. 00:50
 10/10 anonim válasza:

Igaz nekem ez nem az első munkahelyem, de hasonlóan kezdtem mint ahogy te is kezdenéd.

Én is változni akartam és ez a munka sokat segített. Nap mint nap ismeretlen emberekkel beszélgetsz sokszor nem csak annyit, hogy tessék itt a csomag:D Előtte nagyon hozzá se szóltam volna random emberekhez. Most már bárkihez bármikor.

A helyeket megismered megtanulod. Max egy hónap és jobban fogod ismerni mint a környékedet.

A legtöbb helyen nem 3,5 tonnás van. Annál kisebbek transportek pl. Könnyebb vezetni mint a személyautókat.

Ha már tetszik valami munka az jó pont. Sok olyan munka van amire kapásból azt mondanám hogy ezt nem.

20 éves vagy és nem tudod mit csinálj, én azt mondom mindenképp megér egy próbát konkrétan csak nyerhetsz vele.

2018. nov. 12. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!