Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire megyek érettségivel...

Mire megyek érettségivel nulla nyelvtudással?

Figyelt kérdés

20/F

Felvidékről származom.

Ezt a kérdését már feltettem, hogy mi lenne, ha ott hagynám a sulit, végül úgy döntöttem, hogy folytatom, valahogy leérettségizem, végül az élet erről szól, hogy szenvedünk, de muszáj harcolni. Előttem rosszabb tanulókat is tovább engedtek. Gyenge tanuló vagyok, de nem fogyatékos. Van agyam, csak hülyeségre használom ki, és nem arra, amire kellene.

Adminisztráció a szakmám, de nem érdekel a szakma, és nem tudnám végezni a jövőben ezt a munkát. Ha már érettségiről van szó, oké, rendben, legyen érettségim b@s*za kutya, de lesz jobb munkám? Végülis nulla nyelvtudással hova tudhatnék elhelyezkedni? Mert ahogy látom a neten, hogy mindenhova kérnek angol, vagy német nyelvet, csakhogy én nem tudom az egyik nyelven sem beszélni. Igen, itt az a kérdés is, hogy akkor hogyan fogok leérettségezni. Az én iskolámon többnyire mindenkit tovább engednek, ha látják a tanulón, hogy regalab jár iskolába, de ha gyenge tanuló is, tovább engedik, megadják azt az esélyt, hogy leérettségezzen.

Igen, igazatok van, hogy 60 éves koromig szeretnék a gyárban dolgozni? De engem a gyárban már ismernek, igen a szallagosnál ott meglehet őrülni ha azt csinálom ugyanazt egész nap, de nekem itt már van praxom, és hála istennek nem vagyok a szallagnál.

Mi érdekel?: az utazás. Igaz, hogy szüleimmel nem jártunk külföldre kirándulni, csak itthon Szlovákián, egy párszor régebben Magyarországon is voltunk. Nem járok sehova, állandóan otthon vagyok, se barátok se barátnő, hiába van meló, ha nem tudom élvezni az életet. Jogsim van, sajnos nem tudom hány kilométer van nekem lefutva, nem tudom hogyan szamitsam ki, már 1 éve megvan a jogsim. Úgy körülbelül 1000 km szerintem megvan simán.

Kommunikálni nagyon emberekkel nem tudok, ezt is szeretném kijavítani, csak nem tudom hogyan.

Mit kezdjek az életemmel? Én nehéz, és erős dió vagyok, tudom ám.

Köszönöm a válaszokat.

2018. nov. 5. 09:57
 1/10 A kérdező kommentje:
*+ Még hozzáteszem azt, hogy ahol most dolgozok mint iskolás műszakon, itt 3 műszak munka van és havi 650-750€ + - ahogy hallottam. Nehéz találni mai világban 2 műszakos munkát jó fizetéssel.
2018. nov. 5. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj el csomagkiszállítónak. Furikázhatsz össze-vissza, pörögsz, emberekkel is beszélsz és jól fizet. Egy jogsi kell hozzá meg szorgalom.
2018. nov. 5. 10:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Jogsim van, B. Gondolkodtam ezen, csak a szüleim azt mondták, hogy nagy felelősség ez, mert ugye a cégi autót vezetném, és én csak 3500 kg autót adnának, hogy olyanok szállítsak, mert csak olyan autókon szállítanak.
2018. nov. 5. 10:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Felelősség mindenhol van, nem vagy már gyerek. 3,5 tonnásnál nem is kell nagyobb, kis dobozossal szoktak kiszállítani, az még akkora sincs. Nem teherfuvarozásról beszélek, hanem futárkodásról.
2018. nov. 5. 10:55
 5/10 A kérdező kommentje:
3,5 tonnással untig elég. Csak tudod, oda is kell prax. Én csak felician járok és 3,5 t autón meg nem mentem, nincs benne praxom.
2018. nov. 5. 11:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj szakmát és nyelvet. Akkor a minimumnál jobb életed is lehet.
2018. nov. 5. 13:14
 7/10 A kérdező kommentje:
13:14: Tudod a szakmám nem érdekel, és nehéz munka könyvelőnek lenni. Inkább kipróbálnám a söfőrközést.
2018. nov. 5. 13:27
 8/10 anonim válasza:
100%

Felvidéki vagy, szlovákul tudsz?

Budapesten logisztikánál igen nagy előny a szlovák nyelvtudás. Én is élelmiszeripari cégnél dolgozom, csehországba/szlovákiába is szállítunk és mivel nem világnyelvek, elég jól keresnek azok, akik tudnak beszélni/tolmácsolni.

2018. nov. 5. 13:52
 9/10 A kérdező kommentje:
13:52: Perszehogy tudok szlovákul.
2018. nov. 5. 14:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Ez jó is lenne. Csakhogy én még nem vezettem 30 km-nél messzebb. Minden kezdet nehéz.
2018. nov. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!