El lehet helyezkedni programozás/szoftverfejlesztés területen nyelvtudás nélkül?
Felejtsd el,ez olyan mintha f_sz nèlkül akarnál b_szni.
Esélytelen,angolul tárgyalási szint már ALAP.
Már a kisgyerekek is beszèlnek angolul perfekten majdnem,14 èvesen már nyelvizsgáznak.
"
Felejtsd el,ez olyan mintha f_sz nèlkül akarnál b_szni.
Esélytelen,angolul tárgyalási szint már ALAP."
Nekem beszéd nehézkesen megy angolul, írás kicsit jobban de a jelenlegi munkámhoz egyáltalán nem kell. Teljesen magyarul dolgozom, annak azért sok köze nincs a nyelvtudáshoz, hogy az and, or, if, then szavak tudom mit jelentenek.
Nyilván azt én is tudom, hogy amíg nem beszélek normálisan angolul addig egy szinten megragadok. De ez a szint jelenleg havi 400 nettó körül mozog, ami azért így is a nagy magyar átlag felett van.
Kedves kérdező,
Röviden: Igen, de csak csak egy adott szintig, az a kérdés, hogy mi a célod hosszútávon?
Korábban tanultam angol, és lett nyelvvizsgám, de a tudásom úgy elszállt pár év alatt (nem használtam) mint a csuda. Most előre szeretnék lépni, és kerestem angol tanárt és B1 szintről épít újra fel egy gyorsabb tempóban középfokig, majd nekiállunk a felsőfoknak.
Ha tanácsot adhatnék fiatalabb önmagamnak 1 nyelv ismerete óriási előny, 2 nyelv mellett jól fogsz keresni az eredeti végzettségedtől függetlenül is, 3 nyelv és tiéd a világ:) Valójában a nyelvtudás mértéke hasonló a pasiknál, mint egy titkárnőnél a mellméret (eleve jó előny) :)
Nekem sem tetszik, de ez van.
Kitartást és sok sikert :)
Igen 5-ös de meg fogsz rekedni,nem fognak pèldàul előlèptetni aztàn vègig nèzheted,hogy a sok kis titàn leköröz,egy kollèga aki nem beszèl angolul az nem is fejlesztő.
Utolsó nagyon jól írja.
"Igen 5-ös de meg fogsz rekedni"
Ezt én is írtam, hogy egy szint felett kell a tárgyalóképes nyelvtudás. De azért látod, 400 feletti nettóig is el lehet jutni tárgyalóképes angol nélkül is.
"nem fognak pèldàul előlèptetni aztàn vègig nèzheted,hogy a sok kis titàn leköröz"
Nem kell senkinek a tárgyalóképes angol, hiszen magyar cég. Szóval nem ezen múlik. És mint előbb is írtam tisztában vagyok vele, hogy előny lenne ha munkahelyet akarnék váltani.
"egy kollèga aki nem beszèl angolul az nem is fejlesztő."
Ezt azért szerencsére nem te döntöd el.
A kérdés az volt, hogy el lehet-e helyezkedni fejlesztőként nyelvtudás nélkül. Igen, el lehet.
"Angol tudás nélkül hogy értesz meg egy tutorial videót, hogy érted meg az adott nyelv/framework/lib dokumentációját, hogy értesz meg Stackoverflow kérdéseket, válaszokat, kommenteket?"
Ezek egy részét én is használom, pl bármilyen szakmai problémára mindig angolul keresek. De ez nem tárgyalóképes szint! Azért ha valahol tényleg angol tudást várnak el ott többnyire kevés az, ha a tutoriallal elboldogulsz. Beszélni is tudni kell.
Én azt látom, hogy magyar átlagbér feletti pénzért dolgozhatsz IT szektorban akkor is ha kiváló nyelvtudásod van, de szakmai ismeretek nincsenek (helpdeskre betanitanak csak a nyelv menjen) illetve dolgozhatsz fejlesztőként nyelvtudás nélkül is, szintén az átlagfizetés(200-300 nettó) feletti pénzért.
De ha sima alkalmazottként az átlagfizetés többszörösét akarod keresni akkor szakmailag és nyelvtudással is toppon kell lenni.
Itt a GYIKen általában szeretik valamiért ezt a szintet emlegetni, pedig a kérdés nem az volt, hogy kereshet-e milliókat hanem, hogy el tud e helyezkedni nyelvtudás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!