Mennyit ajánlhatnak programozói állásra úgy, hogy eddig mérnök voltam?
Mérnöki végzettségem van, mérnökként dolgozom. Semmi más összefüggésem nincs a programozással, csak annyi, hogy a matekot nekem is magas szinten megtanították, illetve volt két tantárgy programozási alapismeretek oktatására, ahol C++ volt. Önéletrajzomba beleírtam a skillek közé, mert pár hónapot mégiscsak eltöltöttem vele, plusz a tantárgy keretein felül még egy kicsit elszórakoztam vele, csináltam pár nagyon mini projektet, ilyen egy-két nap alatt elkészíthetőket. Igazából ez kb semmiség.
Feltöltöttem az önéletrajzom. Megkeresett egy HR-es, hogy érdekelne-e a szoftverfejlesztés, mert ha igen, akkor behívnának interjúra. Nem közvetítő cég, hanem egy nagy multi adott osztályának HR-ese.
Látja, hogy nem igazán foglalkoztam programozással, mert le van írva, hogy hol mit csináltam, mégis behívott.
Milyen kilátásaim vannak?
Akkor miért hívnak be?
Nem csináltam az önéletrajzomba nagyobb látszatot a programozási tudásomnak, mint amilyen valójában.
3
Nem.
Valószínűeg a HR-esnek fogalma sincs, mit csinál, vagy fel akar mutatni x embert, mert ő mennyit dolgozott.
Ne legyenek kétségeid, a HResek nagyja nem tudja, mit keres és ugranak a kulcsszavakra. Ráadásul manapság a C++ keresett, sokkal többen tudnak C#-ban programozni meg Javában, amik szintén nagyon keresettek.
Az első beszélgetéseknék (telefonon, élőben) derül ki általában, hogy a szakmai vezető teljesen másra gondolt mint amit te tudsz (ismerőssel történt meg nemrég, pedig ő jobban benne volt a szakmai részében mint te a saját leírásod szerint).
Szóval ha ebben akarsz tovább menni, akkor gyúrj rá, neten van rengeteg anyag, rakj össze 1-2 picit komolyabb projektet, amire referálhatsz, nauld meg a szakzsargont, tesztelési metodika ismereteket, stb.
Ezen túl szíved rajta ha bemennél, nem kizárt hogy valami hibrid pozi kell nekik ami csak kis részben programozás, de ezt velük kell megbeszélned.
"Akkor miért hívnak be?"
Mert "skill"-kent emlited a C++-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!