Napi 8 órás munkaidőn kívül vállalhatok 6 óra részmunkaidős állást?
Napi 8órában dolgozok állandó délutános műszakban. Emellett vállalhatok minden nap 6 órás munkát egy másik cégnél?
Így minden nap 14 órát dolgoznék , ez jogilag megengedett? (Sajnos kell a pénz így elvállalnám pár hónapig de nem tudom hogy megengedett-e)
"ez jogilag megengedett? "
Semmi nem tiltja! Annyi állásod van egyszerre, amennyit elbírsz. Én volt, hogy 3 helyre rohangáltam, felváltva.
A különböző "korlátok" munkahelyenként értendők. Tehát ha az van előírva, hogy a munka befejezése és kezdése között 11 óra "pihenőidőt" biztosítani kell, akkor az egy munkáltatóra vonatkozik. Ha az A-céged ezt biztosítja, akkor köze nincs hozzá, hogy azt a 11 órát Te mivel töltöd. Kapálsz, kovászos uborkát eszel, alszol, vagy máshol dolgozol. Ő a törvényben előírtakat biztosította...
Viszont, ahogy előttem írták, bejelentési kötelezettséged van minden munkáltatónál, hogy van másik jogviszonyod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!