Érdemes elküldeni a jelentkezést mindenhova minél hamarabb, vagy tartogassak is?
Összegyűjtöttem kb 50 álláslehetőséget, ami engem érdekel.
Az első megérzés az, hogy természetesen az a célszerű, hogy minél hamarabb megpróbálok megragadni minden lehetőséget, és elküldöm mindenhova.
De belegondolva, ez sok bonyodalmat okozhat, mert kevesebbet tudok fókuszálni egy-egy cégre. Nem tudom fejben számon tartani az összes cégnevet, és ha felhívnak, nem biztos, hogy rögtön emlékezni fogok, hogy most éppen melyik lehetőségről van szó. Ha esetleg sokan visszahívnak, az jó lenne, de a sok interjúra nehéz időt szánni.
Ezért arra gondoltam, hogy talán megérné egy kicsit beosztani, nem rögtön mindenre ráugrani. Elküldeni mondjuk 10 helyre, amiket a legjobban favorizálok. Meglátni hogy ebből mi jön össze, aztán ha nem alakul jól, akkor előveszek más lehetőségeket.
Eléggé pályakezdő vagyok, nem vagyok túl tapasztalt etéren, tehát kérdezném a tapasztaltabbakat, hogy hogyan érdemes ehhez hozzáállni.
Én azt javaslom hogy első körbe nézz utána hogy az 50 hely közül melyik az az 5 hely ami számodra a legmegfelelőbb, tedd sorrendbe és az első 5-ből szedj ki 2 vagy 3 céget ahová elküldöd a jelentkezésedet és várj egy hetet. Ha jelzik hogy várnak felvételre, interjúra stb... akkor várj a többivel, csak arra koncentrálj ahová jelentkeztél, és meglátod hogy számodra megfelelő-e valamelyik állás ha kiderült hogy felvettek és várnak, vagy ha mégsem szeretnél egyiknél sem dolgozni, akkor jöhet a következő 3 jelölt és így tovább.
Célszerű sorba szedni mik a legjobbak számodra, és szépen apránként jelentkezni, nem egyszerre mert az egy baromság,
Én küldtem mindenhova ami szimpatikus volt. Miért ne? Volt két hét amikor minden nap interjúra mentem. Több nap két helyre is, egyszer egy nap 3 helyre. De találtam is hamar munkát, nem is egyet, így lehetett választani.
És hát igen, mindig mentsd el a hirdetést!! Szívás amikor profession törli, te meg azt se tudod mi volt benne pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!