Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen lehetőségei vannak egy...

Milyen lehetőségei vannak egy MSc-t végzett matematikus közgazdásznak?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon nagy terület, de kíváncsi lennék pár példára (karrier és fizetés szempontjából).

Köszönöm

2018. okt. 25. 13:31
 1/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mik ezek a negatív hozzászólások. Egyelőre tájékozódom róla, mert a felvi.hu azt írja, nincsenek róla statisztikai adatai, mert kevesen végeznek.

Főváros, kvantitatív analitika szakirányt néztem ki ezen belül.

2018. okt. 26. 09:41
 2/10 A kérdező kommentje:
ELTE-ről, mondjuk 3 év tapasztalat után. Folyékony, felsőfokú szakmai angollal.
2018. okt. 26. 09:43
 3/10 Estádio de Felchút ***** válasza:

'szomért töröltétek a tuti kommentemet :D

Na, lássuk a medvét:

osztatlan képzés:

[link]

Spaghetti rendszerű mester:

[link]

[link]

Ezekhez kell egy jó alapszak, mondjuk az alkalmazott közgazdaságtan:

[link]

De ha a matematikai, kvantitatív része vonz inkább, bírod a gyűrődést, és egy vagonnyipénzt akarsz keresni, akkor ne tökölj, matematika alapszak + Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak kell neked.

Ez így tényleg kemény lesz, de brutál tudást ad, és pár év alatt meglesz a bruttó 1 misid is. Azt döntsd el, hogy mennyire akarsz (bírsz) komoly szinten foglalkozni a matematikával (statisztika, regresszió, idősorok, valség, kvantitatív módszerek). Én matek alapszakra építenék egy jó kvantis közgáz mestert. Pénzügy-számvitelisjó lehet, deakkoramellettpluszban nyomatni kell a matekot!

ELTE, BME, BCE hibátlan.

2018. okt. 26. 13:17
 4/10 A kérdező kommentje:
A biztosítasi és pénzügyi matekot néztem ki, amit te is javasoltál, csak elfelejtettem leírni. Az alapképzésem megvan hozzá, illetve most vagyok utolsó éves egy olyan szakon, ahonnan lehet jelentkezni ide. Köszönöm a linkeket.
2018. okt. 26. 14:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Közgazdasági területről mennék, de az sokat elárul, hogy itt is a kedvenc tárgyaim a mat stat. Tudom, hogy sokat kell majd fejlődnöm ezekben es talán nem a megfelelő alapképzest választottam hozzá, de útközben jöttem rá, hogy ez jobban tetszik, mint a sima közgáz.
2018. okt. 26. 14:26
 6/10 Zolály ***** válasza:
Bocs, de ha psz-ről mész vagy ak-ról, akkor nem sok esélyed lesz.... ide matematikusokat várnak főleg, és a 2-3 félév matek nem igazán lesz oda elég :(
2018. dec. 27. 16:47
 7/10 A kérdező kommentje:
6.: megbocsájtok. Már elkeztem külön készülni rá, megnéztem a feltett mintafelvételiket. Természetesen nem annyi felkészüléssel fogok jelentkezni, mint amennyit itt tanítanak alapképzésen. Egyébként nemrég beszéltem egy sráccal, aki ott végzett, ugyanarról az alapképzésől ment oda, mint ahol jelenleg tanulok.
2018. dec. 28. 21:24
 8/10 Zolály ***** válasza:
Én úgy tudom, a felvételi lóf¤sz ahhoz képest, amit tanulnod kell. A valszám 2-t a kisujjadból ki kell rázni, vagyis az Ito-integrált, sztochasztikát, martingálokat stb. Szóval ez nagyon brutál lesz, arra készülj fel, persze lehet, hogy neked így is menni fog.
2019. jan. 11. 16:42
 9/10 Zolály ***** válasza:
Na, hogy megy a mester? Sikerült felzárkózni?
2019. dec. 21. 17:43
 10/10 A kérdező kommentje:
9: végül másmerre vitt az utam, ami jobban megtetszett :)
2019. dec. 25. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!