Milyen lehetőségei vannak egy MSc-t végzett matematikus közgazdásznak?
Tudom, nagyon nagy terület, de kíváncsi lennék pár példára (karrier és fizetés szempontjából).
Köszönöm
Nem tudom, mik ezek a negatív hozzászólások. Egyelőre tájékozódom róla, mert a felvi.hu azt írja, nincsenek róla statisztikai adatai, mert kevesen végeznek.
Főváros, kvantitatív analitika szakirányt néztem ki ezen belül.
'szomért töröltétek a tuti kommentemet :D
Na, lássuk a medvét:
osztatlan képzés:
Spaghetti rendszerű mester:
Ezekhez kell egy jó alapszak, mondjuk az alkalmazott közgazdaságtan:
De ha a matematikai, kvantitatív része vonz inkább, bírod a gyűrődést, és egy vagonnyipénzt akarsz keresni, akkor ne tökölj, matematika alapszak + Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak kell neked.
Ez így tényleg kemény lesz, de brutál tudást ad, és pár év alatt meglesz a bruttó 1 misid is. Azt döntsd el, hogy mennyire akarsz (bírsz) komoly szinten foglalkozni a matematikával (statisztika, regresszió, idősorok, valség, kvantitatív módszerek). Én matek alapszakra építenék egy jó kvantis közgáz mestert. Pénzügy-számvitelisjó lehet, deakkoramellettpluszban nyomatni kell a matekot!
ELTE, BME, BCE hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!