Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tapasztalataitok szerint,...

Tapasztalataitok szerint, melyik országba lenne érdemes kiköltözni, munka és élet szempontjából?

Figyelt kérdés

Párommal tervezzük a külföldi munkavállalást,életet.Szererném tapasztaltabb emberek véleményét kikérni hogy mégis hová lenne érdemes menni.

Nos a helyzet a következő:

-Angolnyelvet nagyjából A1-A2 szinten beszéljük.Én jelenlegi munkához is használom minimálisan.Tapasztalataink:Raktár(komissió,csomagolás,raktározás)Hotel(takarítás,konyhai kisegítő).Első sorban a nyelv miatt Angol kis-közepes városokban gondolkodunk,de felmerült Hollandiai,Ausztria és Németország,bár a német nyelvet egyáltalán nem beszéljük,

de angliáról sok "rosszat"hallottunk.

Ami az igényeinket tekinti:Munka:Nekem(fiú)elsősorban Raktári vagy gyári munka lenne idális,ami nem túl "megszakító" közepesen nehéz fizikai munka.Páromnak(lány)Szobalány,Takaritás, komissió,gyári munka.(Rá is igaz hogy közepesen nehéz munka).Legyen bejelentve és legyen normálisan szabadnap,betegszabadság és ünnepnap.

Fizetés:Nem akarunk ebből meggazdagodni,élni szeretnénk.Normálisan étkezni,két-három hetente egy olcsóbb kirándulást csinálni,akár gyalogosan a környéken,havonta ketten kb 2-300 ezer ft-ot megspórolni,évente kétszer elmenni nyaralni valahová közepes költségvetésből(nem nem a riviérára :) mondjuk ilyen 3-4napos balatoni szalámis szendvicset evős, kempinges kiruccanás szintjén).

Lakhatás:Ne legyen bitang drága,legyen kulturált(ne egy hajléktalan szálló hanem inkább egy közepes Hotel szerű felszereltség tisztaság stb.).Lakótársat nem zavarnak,hisz jelenleg is egy szobában lakunk családtagjaikkal (külön-külön)de azért lehetőleg ne egy szobába csak egy lakásba legyünk Max.4-6-an.

Nos mit gondoltok ezek csak álmok?Vagy túl nagyok az elvárások?

Köszönöm a válaszokat.

2018. okt. 25. 02:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a vèlemènyem hogy ez a nyelvtudàs nem elèg. Kimentek ès nagyon gyorsan rà fogtok jönni hogy az A1 az ottani környezetben szinte nulla. Feküdjetek rà a nyelvre, de a helyetekben a nèmetet tanulnàm. Mondom ezt ùgy hogy 3 èvet èltem UK-ban ès most 4ik ève èlek Ausztriàban. Rengeteg ismerősöm jött àt az utòbbi èvekben Angliàbòl ide. Igaz èn is jobban szeretem az angolt mint a nèmetet, de annyival jobb itt hogy megèrje nyelvet tanulni.
2018. okt. 25. 09:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha Angliába mentek,raktári és takarító melóból csak éldegélni fogtok ott is,tudtok félretenni ha odafigyeltek,mindkét munka minimálbér közeli órabért fizet,és amíg a raktári elviselhető,pl hoteltakarításról meg senki nem zengett ódákat hogy jaj de fäsza..Nem tudom mik a szakmáitok,vagy más téren miben vannak tapasztalataitok,de lássuk az én példámat:Megérkeztem Northamptomba,szinte semmit nem beszéltem angolul,annyit hogy elindítottam az ügyintézését ni-nak és a bankszámlának..hotelban laktam 2 hétig,utána találtam egy jó szobát egy lengyel párral laktam együtt,ekkor már megvolt az ni és a bankszámla is,ügynökség,kaptam melót egy raktárba,picking-packing,unalmas volt,és egyhangú,egy angol sráccal dolgoztunk együtt akivel állandóan "beszélgettünk" így ezzel együtt és délutánonta a letöltött könyvekből tanulva rohamosan fejlődött az angolom.Keresetem heti kb £300 volt,a szoba havi 400,kaja,utazás stb..alig maradt valami.7 hónapot voltam ott,akkor már egy erős társalgási szinten ment az angol,ideje váltani.,hogy legyen értelme az ittlétemnek.Hegesztő vagyok,jelentkeztem,behívtak próbamunkára,sikerült.Elkezdtem dolgozni,mivel elég jó vagyok benne,a főnök is észrevette hogy nem csinálok hibákat,és norma felett teljesítek.Hamar megugrott az órabérem..itt már kerestem heti 7-800 fontot,ami havi 3000 körül volt,ebből már vígan elvoltam és megérte ott maradni,3 évet húztam le.Azóta hazajöttem,elértem a célom az anyagiakat tekintve.Tehát én azt ajánlom hogy ha van valamilyen szakmátok,tapasztalatotok,abban helyezkedjetek el.
2018. okt. 25. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Ìgy igaz, az ilyen alapokat fizető melòkbòl max vegetàlni lehet, azèrt tök felesleges kimenni.
2018. okt. 25. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Arról nem beszélve, amiről a kérdezőnél nem esett szó, hogy vajon mennyi pénzzel vágnának útnak?

Mert ahhoz, hogy az ember egy idegen országban munkát keressen, szerintem minimum 1 havi, de inkább 3 havi megélhetésnek megfelelő pénzzel kell(ene) rendelkezni.

2-es, te mennyi pénzzel mentél ki?

2018. okt. 25. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Ugyanazt mondom mint 1#. Nagyon kevès ez a nyelvtudàs ahhoz hogy ne kulimunkàt vègezz. Ès èn is sokkal inkàbb Ausztriàt javaslom, Angliàhoz kèpest sokkal jobb minden tèren.
2018. okt. 25. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es

Igen,fontos dolog,£1500-al ne idnduljanak el..

Én vittem magammal £3000-et.Sosem tudni alapon..

Végül is én nem "menekültem" Magyarországról,és nem is terveztem ottmaradni,hanem azért mentem hogy viszonylag rövid időn belül annyi pénzt keressek ami fedez egy házvásárlást-felújítást,autót,motort..Ez meg is valósult,nem titok £55000-et hoztam haza,dolgozni kellett érte,sokat túlóráztam,vasárnap bementem,viszont itthon ezt megkeresni 10-15 év,kint 3 évbe telt..Vettem abban a faluban egy házat ahol elképzeltem a hátralevőt,rendbe vágtam..autó,motor.Ennyi.Nincs hitel a nyakamba,van itthon is jól fizető munkám,megvan mindenem,nincs semmire gondom.Így én azt mondom hogy megéri kimenni.Még ha raktárban kezd is az ember,sosem tudni mit hoz a szerencse,a jövő.Nem szabad leragadni egy helyen,törni kell előre.

2018. okt. 25. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszi (4-es vagyok)
2018. okt. 25. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!