Tapasztalataitok szerint, melyik országba lenne érdemes kiköltözni, munka és élet szempontjából?
Párommal tervezzük a külföldi munkavállalást,életet.Szererném tapasztaltabb emberek véleményét kikérni hogy mégis hová lenne érdemes menni.
Nos a helyzet a következő:
-Angolnyelvet nagyjából A1-A2 szinten beszéljük.Én jelenlegi munkához is használom minimálisan.Tapasztalataink:Raktár(komissió,csomagolás,raktározás)Hotel(takarítás,konyhai kisegítő).Első sorban a nyelv miatt Angol kis-közepes városokban gondolkodunk,de felmerült Hollandiai,Ausztria és Németország,bár a német nyelvet egyáltalán nem beszéljük,
de angliáról sok "rosszat"hallottunk.
Ami az igényeinket tekinti:Munka:Nekem(fiú)elsősorban Raktári vagy gyári munka lenne idális,ami nem túl "megszakító" közepesen nehéz fizikai munka.Páromnak(lány)Szobalány,Takaritás, komissió,gyári munka.(Rá is igaz hogy közepesen nehéz munka).Legyen bejelentve és legyen normálisan szabadnap,betegszabadság és ünnepnap.
Fizetés:Nem akarunk ebből meggazdagodni,élni szeretnénk.Normálisan étkezni,két-három hetente egy olcsóbb kirándulást csinálni,akár gyalogosan a környéken,havonta ketten kb 2-300 ezer ft-ot megspórolni,évente kétszer elmenni nyaralni valahová közepes költségvetésből(nem nem a riviérára :) mondjuk ilyen 3-4napos balatoni szalámis szendvicset evős, kempinges kiruccanás szintjén).
Lakhatás:Ne legyen bitang drága,legyen kulturált(ne egy hajléktalan szálló hanem inkább egy közepes Hotel szerű felszereltség tisztaság stb.).Lakótársat nem zavarnak,hisz jelenleg is egy szobában lakunk családtagjaikkal (külön-külön)de azért lehetőleg ne egy szobába csak egy lakásba legyünk Max.4-6-an.
Nos mit gondoltok ezek csak álmok?Vagy túl nagyok az elvárások?
Köszönöm a válaszokat.
Arról nem beszélve, amiről a kérdezőnél nem esett szó, hogy vajon mennyi pénzzel vágnának útnak?
Mert ahhoz, hogy az ember egy idegen országban munkát keressen, szerintem minimum 1 havi, de inkább 3 havi megélhetésnek megfelelő pénzzel kell(ene) rendelkezni.
2-es, te mennyi pénzzel mentél ki?
4-es
Igen,fontos dolog,£1500-al ne idnduljanak el..
Én vittem magammal £3000-et.Sosem tudni alapon..
Végül is én nem "menekültem" Magyarországról,és nem is terveztem ottmaradni,hanem azért mentem hogy viszonylag rövid időn belül annyi pénzt keressek ami fedez egy házvásárlást-felújítást,autót,motort..Ez meg is valósult,nem titok £55000-et hoztam haza,dolgozni kellett érte,sokat túlóráztam,vasárnap bementem,viszont itthon ezt megkeresni 10-15 év,kint 3 évbe telt..Vettem abban a faluban egy házat ahol elképzeltem a hátralevőt,rendbe vágtam..autó,motor.Ennyi.Nincs hitel a nyakamba,van itthon is jól fizető munkám,megvan mindenem,nincs semmire gondom.Így én azt mondom hogy megéri kimenni.Még ha raktárban kezd is az ember,sosem tudni mit hoz a szerencse,a jövő.Nem szabad leragadni egy helyen,törni kell előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!