Tesztmernokkent dolgozom egy multinal autóiparban. A kezdofizetesem bruttó 400 volt pályakezdőként, plusz cafi és féléves bónusz. Januárban kezdtem és télen szokott lenni érzékelővel egybekotve a bértárgyalás. Eléggé meg vannak elégedve a munkámmal és nekem is tetszik a hely. Szerintetek mekkora lenne a korrekt fizetési igény? Én 500 bruttora gondoltam.
15 év alatt olyat még nem láttam - soha, sehol, semmilyen területen -, hogy valakinek állandó munkaviszonnyal évenként úgymond bértárgyalást tartsanak. A béremelés a teljesítményértékeléssel együtt szokott történni, a mértéke az egyéni teljesítmény és a cég helyzetének függvényében 0-8% szokott lenni, de javarészben 3-5%-ról beszélünk.
Amit te szeretnél az 25%, ez így látatlanban abszolút esélytelen, főleg ha az autóiparról beszélünk.
Természetesen azt megmondhatod a főnöködnek, hogy te mennyit szeretnél.
2018. okt. 17. 09:49
2/11 anonim válasza:
Netto 400-at kérj, és megfogják adni.
2018. okt. 17. 10:06
3/11 anonim válasza:
Szerintem inkább a bruttó 450 a realitas
2018. okt. 17. 10:47
4/11 anonim válasza:
Mérnökként teljesen reális dolog ennyit kérni pályakezdés után 1 évvel.
Fél évig voltam gyakornok a cégnél ahol vagyok, kaptam mérnöki fizut, rá fél évre már bekértem arra is +20 %-ot, így lett a mostani bruttó 500 fizum(januárban lett meg a mérnöki végzettségem).
Szóval igen, simán kérd be.
2018. okt. 17. 11:22
5/11 anonim válasza:
Simán kérhetsz 500-at, ha már ott vagy egy éve akkor nem fognak kihajítani azért mer van arcod. Az első az badarságot beszél. Attól, hogy nem reális feltétlenül attól még belehet kérni. Aztán meglátjátok hova juttok vele.
2018. okt. 17. 12:37
6/11 Estádio de Felchút válasza:
"Mérnökként teljesen reális dolog ennyit kérni pályakezdés után 1 évvel."
Igen, másik cégnél meg is kapod. Ugyanott nem valószínű, multinál plán nem. Kérni persze mindent lehet...
2018. okt. 17. 13:32
7/11 anonim válasza:
Hááát, igazad van, multinál lehet tényleg nincs így.
Én kis tervezőirodánál vagyok villamosmérnök, ott simán megkaptam a 20 %-kos fizetésemelést azután hogy megkaptam fél évvel előtte a mérnöki fizetést a végzés után.
2018. okt. 17. 13:52
8/11 A kérdező kommentje:
Nyilván nem gondolom, hogy ez tartható növekedés lenne. De az egy kezdő fizetés volt, mostmár tisztán latszik, hogy megfelelő embert választották, ezért gondolom, hogy első évben lehetne nagyobbat kérni pár százaléknál.
2018. okt. 17. 18:52
9/11 anonim válasza:
Én 430-al kezdtem 2 éve, volt ilyen alap emelés, mert jól teljesített a cég, és így felvitték 470-re, ez után volt bértárgyalás és 510-re még felemelték. Ez volt 1 éve, most megint lesz bértárgyalás, kicsit én is tartok tőle, mert múlt évben jócskán emelkedett, most már talán kevésbé tud. (Szintén multi, és egyébként mivel 1 év után kb 3-4-szer annyi munkát is el tudtam végezni, szerintem nagyobb emelés sem lett volna irreális, de tök elégedett vagyok.)
2018. okt. 18. 09:25
10/11 anonim válasza:
Vicces, hogy 300-400 ezrekkel dobálóznak emberek, közben meg sírnak, hogy nem lehet megélni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!