Pénzügyi-számviteli egyetemi végzettséggel, jó angol tudással milyen fizetésre lehet számítani Budapesten?
BGE az egyetem. Frissen végzett egyetemistaként és tapasztalattal rendelkezőként is érdekel.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Most vagyok elsős, aztán minimálbér és nettó 400 között mindent lehet olvasni. Nehéz ügy. :(
Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtatóak! :)
Persze, hogy minden lehet olvasni kérdező, kicsit gondolkozzál. Elmész valami magyar kiscéghez favágó adatrögzítőnek, mint könyvelőtanonc, kapsz kb. minimálbért, mert arra egy majom is megtanítható szinte.
Ha elmész már Big4-hoz és van releváns szakmai gyakorlatod is plusz tehetséged és értékelhető nyelvtudásod, na ott számíthatsz magasabb kezdőfizetésre.
Nos, ha most vagy elsős, akkor jó helyzetben vagy. Még bőven van lehetőséged alakítani a majdani a kezdőfizetésed. A legfőbb tanácsom az lenne hogy minél hamarabb, (tehát mondjuk az első év elvégzése után,) keress gyakornoki helyet. Egy ~2 év gyakornoki tapasztalat sokat dobhat a majdani kezdőfizudon. Illetve így van esélyed megismerni a különböző területeket amiket majd elhelyezkedhetsz, és megtalalhatod hogy mi az amivel szívesen foglalkoznál. (Könyvelés, audit, kontrolling, etc...)
Illetve ne hanyagold el a nyelvtudásodat sem. Nem tudom jelenleg hogy állsz, de minél hamarabb szedj össze egy tárgyalóképes angolt, és megfelelő szaknyelvi ismereteket. Egy második nyelvet is elkezdhetsz.
Ezen kívül szeretik még a cégek a külföldi tapasztalatokat, mondjuk erasmus keretében, vagy vállalhatsz valami gatyi külföldi nyári munkat is. Továbba TDK-zhatsz, (bár kevés olyan téma van amivel a munkaerőpiacon is hasznosítható tudásra teszel szert), lehetsz demonstrátor, es hasonlók.
Multinál SSCben br350ről indul, tapasztalat és nyelvtudás ezt 400ig felviheti.
Az hogy valaki jól BESZÉL angolul az már alap ilyen környezetben.
Én a helyedben arra igyekeznék mozogni amilyen munkát akarok végezni a későbbiekben. SSCben az ERP ismeret (SAP, JD Edwards, Oracle) számít, Big4 + Morgannél pedig a tényleges psz tudás.
Jó ez a szak, lehet gazdag leszel h
A teszelÉrte . NE A
DD FEL!! SZURK
OLOK!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!