Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Festő vagyok, miért háborodnak...

Festő vagyok, miért háborodnak fel az emberek hogy nem vállalok kisebb munkákat?

Figyelt kérdés
Rengeteg munkám van és a kis munkák veszteségesek nekem azokat nem vállalom el. Kiszállni, felpakolni, elpakolni, beszerezni a cuccokat hozzá. Egy 1m2-es és egy 800 m2-es tisztasági festéshez is ugyannyi óra kell odapakolni és elpakolni. Emiatt 100 m2 felület alatti festéseket nem vállalok. Mikor felhívnak hogy beáztak és a WC tetejét 1,5 m2-et kellene azonnal lefesteni, átváltanak agresszívba mikor mondom hogy nem tudom elvállalni sem most, sem később. Sokan anyáznak, szidnak, sőt több olyan is volt aki fel akart jelenteni, mert hogy ő fizetne érte, muszáj megcsinálnom, menjek oda holnap és csináljam meg. Úgy tudom hogy nem kötelező azokat a munkákat megcsinálnom amikre felkérnek.
2018. okt. 4. 12:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Remélem eljön majd az az idő, hogy házalni fogsz; nincs valami kis festeni valoló?
2018. okt. 4. 13:09
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem teljesen igazad van. Akinek nem tetszik, csinálja meg maga, vagy keressen olyat, aki elvállalja. Ahogy írták már, a kiszállításnak is van egy minimum értékhatára, de sok cég (igen jellemzően az építőiparban) szóba sem áll kis ügyfelekkel. És ott vannak még a nagykerek, azok sem szolgálnak ki kis tételű megrendeléseket, stb. Ez egy teljesen bevett szokás, csak az embereknek most azonnal kell minden, és háborogni könnyebb, mint rendes megoldást találni.
2018. okt. 4. 13:26
 13/21 anonim válasza:
53%

Ezért nem lehet a szakmunkásokat hibáztatni, hogy ennyire rossz a helyzet Magyarországon, azonban mivel elmenekülnek külföldre, így az emberek itthon nem igazán tudnak kihez fordulni, mert sokszor kilátástalanul sok időbe telik, mire találnak szakembert egy otthoni munkához, és ez a tehetetlenség nagyon kétségbe ejtő tud lenni.

Én is szellemi munkát végzek, és nincsen ezekhez érzékem, azonban van, hogy annyira elegem van már ebből, hogy inkább megtanulom magam, hogy hogyan kell valamit megjavítani, felújítani...

2018. okt. 4. 14:05
 14/21 anonim ***** válasza:
15%

12.! Ugyanezt írtam 9-es válaszomban, de úgy látszik, el sem olvasták, akik először lepontoztak.

Tele volt munkával a fickó, ő is ígérte, hogy jön, de egyszerűen nem volt ideje. Kevés a képzett szakember.

Ezért írtam, hogy aki megteheti, csinálja meg maga a kisebb munkákat. Nem nagy kunszt.

Nem hívott kontárt (mondvacsinált szerelőt), mert volt egy kis bibi két évvel ezelőtt a gázkazánnal. Sajnos apám meghalt, én jelenleg egyedül élek, nem is lett volna férfi. Jobb a biztonság, aki képzett szakember, de nagyon kevés van belőlük.

Sokaknak nem ment át a mondandóm lényege 9-es válaszomban. Nem annak örültem, hogy az istenért nem fogadott el semmi pénzt, hanem hogy léteznek ilyen emberek is.

A kérdezőnek a válaszom még mindig fenntartom!

2018. okt. 4. 14:06
 15/21 anonim ***** válasza:
17%
#14 Én most felpontoztalak.
2018. okt. 4. 14:50
 16/21 anonim ***** válasza:
64%
Faterom ugyan így van vele, de ő direkt az ilyen kis munkákák miatt már dupla árát számol ponta azokért amiket te is írtál, ha nem teszik akkor megy máshova.
2018. okt. 4. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

15.! Én is a tiédet, mert egyetértek, de látom, a válaszok pontozása nem ezt mutatja.

14. voltam

Ez is elég megosztó kérdés, pedig nem is jött rá sok válasz, eredetileg nem is ebben a kategóriában volt. Na mindegy.:)

2018. okt. 4. 17:34
 18/21 anonim ***** válasza:
44%

Teljesen igazad van. Mindenki pénzből él.

Engem is többen hívnak hogy javítsam meg a széthullott öreg számítógépüket. Fiatalon sok ilyet csináltam kevés pénzért.

Ma keresek annyit, hogy nem szorulok rá ezekre a munkákra.

Belefáradtam az emberi zsugoriságba. Ha azt az óradíjat kérném el amennyiért nekem is megéri akkor az sokszor meghaladná a gép értékét. De hiába mondom, hogy vegyen új gépet mert ez hulladék. Ráadásul nem szegény emberekről van szó mert másra jut.

Ezért inkább ülök a kertben meló után és iszom a söröm.

2018. okt. 4. 21:30
 19/21 anonim ***** válasza:
57%
Mert nem írtad bele a hirdetésedbe vagy a honlapodra. Ahhoz meg buta vagy hogy azt mondd hogy elvállalod de van egy fix alapár, annyi amiért már ugyanúgy megéri.
2018. okt. 4. 23:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Vagy dulaár/alapár vagy csak "véletlen" 1 év múlva lesz rá időpontot hogy megcsináld :)
2018. okt. 5. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!