Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi realitása van annak,...

Mennyi realitása van annak, hogy pókerezésből meg tudok majd élni?

Figyelt kérdés
Középsuli 11. osztályában vagyok, jól tanulok, nem vagyok hülyegyerek. Azon gondolkoztam, hogy mi lenne, ha érettségi után egyetem helyett pókertanulással foglalkoznék? Közben tanulhatnék nyelveket is, Meg akár valami munkám is lehetne, ami keveset keres, de nem vesz el túl sok időt. 4 év alatt (ameddig egy egyetem tart) már lehetne fejleszteni jócskán a póker skilljeim, meg 1 vagy két középfokú nyelvvizsgát is simán lelehetne tenni. Amúgy szeretek kártyázni, de persze nem igazi pénzben nyomom.

2018. okt. 3. 21:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként kérdező már ne is haragudj, de te nagyon gyerek fejjel látod még a világot. Ha ilyen egyszerű lenne pókerből jó pénzeket szakítani, már mindenki meggazdagodott volna belőle...
2018. okt. 4. 16:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Tizes, nem hiszem hogy a te ismerősi köröd megfelelően reprezentálná a magyar társadalmat. Tizenegyes, igen ebben sajnos igazad van, épp ezért igyekszem utánakérdezni online és offline is ezeknek a dolgoknak.
2018. okt. 4. 21:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Legyél hamiskartyas bájgúnár, nyerd el a görög minden penzet
2018. okt. 4. 23:17
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Online már robotok játsznak, amik azonnal tudják a nyerési esélyt a leosztás alapján, és az alapján játszanak. Plusz gépi tanulással ronggyá vernek. Lehet szerencséd egy ideig ellene, de hosszútávon a gatyád is elnyeri, a kaszinónak meg teljesen mindegy mert minden meccsből leszedi a saját hasznát és mindig lesznek játékfüggők.
2018. okt. 4. 23:47
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 7-8-9.-es voltam én is azt hittem, hogy ez reális út lehet, de el kell hogy keserítselek.

Amit az utolsó válaszoló írt, az sajnos így van, de ebben a formában elég nagy butaság is.

Írtam pókerező AI-t, és az elmélet szintjén is legalább 5-10 fő kell a működés fenntartásához és az értelmes megvalósításhoz.

Ennyi erőforrással Nyugat-Európában vagy az USA-ban ~1 millió USD körül termelnének a kollégák.

Éppen ezért alacsony téteken nem jellemzőek a botok, magasabb téteken pedig annyira kevés a játék, hogy a nagyon gyanús játékosokat könnyedén kiszűrik még a kisebb termek is. Ettől tehát napjainkban nem kell félned, de tény, hogy 10-20-30-40 év múlva ez nem lesz már igaz ilyen formában.

A hosszútávú célok pedig könnyen lehet, hogy amúgy is odavágják ezt a tervet, mivel 40-50 éves korodra, azaz 20-30 év múlva teljesen máshogy alakul az online szerencsejáték működése. Ekkorra azonban feltehetőleg már nem fogsz tudni teljesen új szakmát elsajátítani, a munkaerőpiacon pedig nem fognak utánad kapkodni 0 tapasztalattal ennyi idősen.

Jelenleg amúgy 2 típusból tudsz megélni online és ott van az élő játék lehetősége is, bár az Magyarországon teljesen esélytelen, az éhenhalásra is kevés lenne az az összeg.

Szóval a két típus a Cash Game és a tornajátékok(Sit and Go és MTT), ezek alapjai ugyan összefüggnek, de a finomhangolás máshogy működik, a példa kedvéért mondjuk, hogy Cash Game-et játszol. Ehhez szükséged van kezdőtőkére körülbelül 100-200 beülőre, amiből 1 darab a nagyvak 100-szorosa szokott lenni, de vannak eltérések, mindenesetre ez a legalapvetőbb felállás.

Mondjuk, hogy csak annyit szeretnél keresni, mint egy közepesen fizető munkával, aminek megtalálása ma Budapesten diplomával nem a legnehezebb.

Beszéljünk mondjuk havi 300 ezer forintról, ami napi 10-15000 forint stabilan, akkor is ha fáradt vagy, akkor is ha beteg vagy, akkor is ha épp haldoklanak a szeretteid.

Ez az összeg kb. 50 dollár, ami 1-1,5 Nagyvak/órával asztalonként és napi 8 óra munkával számolva, 4 asztalon(ennél többet 8 órában nem tudok elképzelni, de persze minden lehetséges), is az 0.5-1$-os, de inkább az 1-2$-os asztaloknál kell játszanod.

Vállalva a kockázatot, hogy bármikor összeomlik a pókerpiac, (szociológiai tényezők vagy bármi más miatt) az egész kivitelezhető, de az a szórás egyáltalán nem éri meg. Ha úgy játszol mint egy gép, akkor is lesznek ezen a szinten 10000$-os nagyságrendű kilengések, arról nem is beszélve, hogy ezen a szinten már profik játszanak, akikkel könnyedén összefuthatnál Las Vegasban a WSOP Main Eventen is.

Ha nyugati szintű fizetést szeretnél, akkor pedig 5-10$-on is meg kell állnod a helyed, ahol akár többszázezer dollárt is veszíthetsz kb. egy év alatt.

Összefoglalva abszolút lehetséges, de csak a legalapvetőbb kezdéshez(a tanulás után, az 1. napodon a "munkában") is milliók szükségesek, hogy relatív biztonságosan elkezdhesd.

Amennyire én tudom jogilag sem a legcélravezetőbb a szakma űzése, azt hiszem illegális az egész itthon, tehát vagy "tisztára kéne mosnod" egy ekkora összeget, vagy nem lesz nyugdíjad,TB-d stb. sem.

Továbbá az egész nagyon rizikós, egy év koncentrációhiány is taccsra vághatja a teljes életed, plusz nem hiszem, hogy bárki képes elvonatkoztatni attól, hogy ha nem nyer, akkor éhenhal. Ha érdekelnek egyéb részletek, vagy kérdésed van, írj PM-ben.

2018. okt. 5. 17:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Hálistennek nem ennyire rossz a helyzet, ahogy fent leírták. Én idén érettségiztem, és direkt nem tanultam tovább, nem álltam munkába, egyrészt mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik irányban szeretnék továbbtanulni, márészt mert ezt az évet főként a pókernek szerettem volna szentelni. Én 11.-ben kezdtem el online játszani, és kb 1 évembe telt, mire rendesen megtanultam. Hozzátartozik, hogy engem nagyon érdekelt az egész játék, úgy néztem egyik oktatóvideót a másik után, mint más egy új Trónok harca részt, szóval tényleg szerettem és vágytam a tanulásra. Ez mára lecsillapodott, nem szívesen nézek már oktatóanyagokat, de szerencsére egész jól megtanultam játszani, és szépeket keresek.

A realitása, hogy meg tudsz ebből élni attól függ, hogy mennyire vagy hajlandó megtanulni a játékot, semmi mástól. Nem kell ehhez semmilyen speciális képesség, én mindig is 2-es voltam matekból.

A kérdés inkább az, hogy meg akarsz-e élni ebből. Pókerezéssel pénzt keresni nem akkor éri meg, ha átlagfizud lesz, vagy 2-3x jobban keresel vele, mint rendes munkával, hanem ha minimum 10x annyit keresel vele, mint mással. Ehhez pedig tényleg vért kell izzadni mind tanulás, mind játék szempontjából. Ha úgy érzed, erre nem vagy képes, inkább ne vágj bele. Én sem tartok még itt. Egy normál melónál lesznek gyakorlati éveid + nyugdíjad, a póker túlságosan kiszámíthatatlan.

2018. okt. 6. 14:53
 17/18 anonim ***** válasza:
22%
Hosszú távon csak igen jó matek tudással van esélyed. Találkoztam élő emberrel aki milliókat pókerezett össze, de ő matekból is nagyon jó volt, egyetemi matek versenyt is nyert.
2018. okt. 6. 15:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta mi lett?
2022. okt. 2. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!