Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Árufeltöltők! Ti hogy csináltá...

Árufeltöltők! Ti hogy csináltátok, hogy felvegyenek dolgozni? Mi volt a titkotok? Hogy kelthetnék jó benyomást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Itt vagyok érettségi végzettséggel (22/L), és már több mint egy hónapja vadászom árufeltöltő állásra. Kb. 4-5 helyre beküldtem már az önéletrajzom (online álláshirdetőkön keresztül vagy az áruház honlapján), de ezek közül csak egyetlen egy helyre hívtak be interjúra, sehova máshova nem.

Abban az egy nagykereskedésben (amúgy pont azt szeretném a legjobban) két hete voltam és azt mobdták, kb két hét múlva hívnak, de nem hívnak. Szerintem nem is fognak, mert úgy érzem, elszúrtam az interjút.

Ti mit írtatok az önéletrajzba, amivel jó benyomást keltettetek? Vagy mit mondtatok az állásinterjún, hogy szimpatikusak legyetek?

Próbálkoztam én már motivációs levéllel is, soroltam, miért lennék szuper árufeltöltő (pl megbízható, terhelhető, heti 7 napban ráérek dolgozni, szívesen túlórázok, igényesen dolgozok, mindig a munka az első, stb), de ez sem érdekelt senkit.

Kifogytam az ötletekből, fogalmam sincs, hogy hívhatnám fel magamra a cégek figyelmét és hogy nyerhetném el a bizalmukat.

Kérlek, akinek van ebben tapasztalata, az ossza meg velem, hogy ti mit és hogyan csináltatok, amivel sikeresn kiválasztottak titeket interjú után (és amúgy mennyi idő után jeleztek vissza?), vagy egyáltalán hogy behívjanak interjúra. Mi a titkotok? Vagy én mit rontok el ennyire, hogy egy interjúra se adnak esélyt a legtöbb helyen? Vagy az interjún mi lehetett a baj velem, mi az a plusz, amit elvárhatnak, és esetleg az hiányzott belőlem?

Előre is köszönöm a segítséget!

2018. okt. 2. 14:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért nem vesznek fel ezer oka lehet:

- Férfit keresnek, mert cipekedni, békázni kell

- rossz tapasztalatuk van a nőkkel (hideg raktárban ácsorgást nem tűrik), terhesen nem lehet megválni tőlük, de pakoltatni sem, ilyesmi

- Lehet diákot keresnek, mert kevesebbet kell fizetni és bármikor behívhatók

- lehet annyi a jelentkező, hogy nem is foglalkoznak a hívogatással.

- lehet korlátozott munkaképességű dolgozót keresnek, támogatás miatt, de ezt nem írhatják a hirdetésbe.

Amit csinálsz alapvetően jó. Udvariasan fel lehet hívni őket, de be is lehet menni személyesen, az abszolúte jó benyomás. A nem sikerültet is felhívhatod udvariasan, hogy mikorra várható visszajelzés, esetleg mi volt a gond, semmit nem veszítesz ezzel.

És hogy le ne bssz, én nem, de unokahúgom volt árufeltöltő a te korodban, diákmunkás volt, a csoportvezetőkön kívül mindenki az volt. Lehet ez a titok, bár akkor minek hirdetnének...

2018. okt. 2. 16:18
 12/35 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Amúgy ebbe a nagykerbe főállásos kell, nem diák. A nőknek nem az italos nehéz részleget adják.

A többi helyen is 8 órás kell, erre figyeltem a jelentkezéskor.

Akkor annyi biztos, hogy felhívni vagy akár bemenni megpróbálok.

2018. okt. 2. 16:31
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező

Én is beadtam 3-4 napja az önéletrajzom a Tescohoz.(nem voltam még soha árúfeltöltő)

Az a baj hogy a sok Pesti meg nyugat Dunántúli el se tudja képzelni hogy teljesen máshogy mennek a dolgok itt Kelet-Magyarországon :(

Ez főleg az 1 hozzászólónak írom

Egy faipari cégnél voltam interjun 1 hete segédmunkásként

fiatal férfiként(munkanéküliként). Van 4 szakmám, meg érettségi, de egyik sem faipari végzettségű, de nem volt feltétel a faipari végzettség. Az interjú szót valamelyest vicces szerintem is mondjuk, mert inkább a munka bemutatása, pénz, túlórák megbeszélése és esetleges kérdésekre a válaszolása az interjú

Na de 6 ember jelentkezett rá és azt mondták vagy ma vagy holnap szólnak. Ez volt 1 hete....tehát nem engem választottak. Még egyszer írom segédmunka/gépkezelő.

Ezek után simán el tudom képzelni hogy a tacskóba sem vesznek fel, lehet hogy már alapból le van zsírozva hogy kit vesznek fel. Vagy csak a sok jelentkezőből nem engem választanak, vagy inkább helyit vesznek fel nem vidékit

Múltkori "fájdalmam" az volt mikor autóalkatrész-kiszállítónak még be sem hívtak interjúra, pedig 10 éve vezetek meg van 2 autós szakmám....

Kérdésre válaszolva

11 jót is írt (első kettő)

De ha diákot keresnek akkor azt úgy adják fel a hirdetést vagy alapból egy diák-munkaközvetítővel szerződnek.

Nem tudom hogy korlátozott munkaképességet írhatnak-e de elég sok hirdetést látok ami így van megfogalmazva....

Ha meg szabálytalan akkor kicsit hülyeségnek is látom mert mindkét félnek jobb ha előre tudja.

(ha csökkentet munkaképességű munkást keresnek akkor nem is jelentkezek, de a cégnek is jobb mert nem kell állandóan elutasítani a "normál" dolgozót.

2018. okt. 3. 00:43
 14/35 A kérdező kommentje:

Szia 13-as!

Akkor ezek szerint az országrésszel van a baj, pedig ez egy elég nagy város.

Amúgy én is most munkanélküli vagyok, de én egyetlen sima érettségivel. Eddigi össz szakmai tapasztalatnak az önéletrajzba egy hónap nyári takarítói állást tudok beírni. Nyilván, ha sok jelentkező van, akkor nem a kezdőt választják.

Amúgy a hirdetés a megváltozott munkaképességet sem írta meg semmi ilyet.

Ma minimum felhívom de talán összeszedem a bátorságom, és be is megyek abba a nagykerbe, megkérdezni, hogy várjak-e rájuk. Mert ha oda nem kellek, akkor tovább kell mennem a többihez, ahova be se hívtak, de akkor majd bemegyek én személyesen!

Eddig nem akartam túl erőszakosnak tűnni, de egyre szorít az idő, szóval lehetőleg a kezembe kell venni az irányítást!

Amúgy az interjú nálunk is annyi volt, hogy meséljek magamról (azt elég bénán adtam elő, szóval ettől tartok) és kb elmondták, mi lesz a dolgom és mik az elvárásol, ami amúgy nem sok, mert pl egy hétvégéért kapsz egy hétköznapot és többet is fizetnek, szóval teljesen reális elvárásaik vannak a munkabeosztást tekintve. Azt is elmondták, hogy lenne a 3 próbanap, ha ugyebár behívnának, amit kb 2 hétre ígértek, és amúgy az még csak ma jár le. Én minden elvárásukra mondtam, hogy az úgy nekem tökéletes, szóval...

Neked talán 3-4 nap után még van esélyed, te is menj be vagy hívd fel. Reményeim szerint, ha sokan jelentkeznek, hátha azt választják, aki tényleg nagyon ott akar dolvozni.

Sok sikert a Tescohoz!

2018. okt. 3. 09:14
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom! Én figyeltem az előző kérdésedet is. Ne keseredj! Szurkolok!
2018. okt. 3. 11:20
 16/35 A kérdező kommentje:

Köszi!

Amúgy kb fél órája felhívtam azt a nagykereskedést, és azt mondták, hogy egyelőre még nyitott az az állás, még interjúk is vannak. Elvileg ezért nem hívtak, nem azért, mert biztos nem kellek. Kb jövőhétre ígértek visszajelzést. De ha ilyen sok a jelentkező, akkor kevés az esélyem.

Viszont most, hogy jelenleg nem várok fontos hívást, alkalmas az időpont a telefonom szervizére, ha most vállalják, akkor legalább egy napig nem fogok erre járni (mivel nem lesz mobilnetem addig).

2018. okt. 3. 11:49
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
De miért ragaszkodsz ennyire az árufeltöltéshez? Van egy csomó más hasonló munka is. Jelentkezhetsz addig gyárba operátornak, akár irodára, egyszerűbb adminisztrációs feladatok elvégzéséhez lehet felvennének.
2018. okt. 3. 14:34
 18/35 anonim ***** válasza:
84%
Eszembe jutott még valami. Milyen a fizikumod? Csak, mert lehet ha 50 kiló vagy és 160 cm, mwgrettennek, hogy Te majd hogy bírod a fizikai munkát...
2018. okt. 3. 16:07
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

24F

Tescóban vagyok zöldségárú feltöltő. Bementem, beszéltem a frissosztály vezetővel és kövi héten kezdtem. A gond az, hogy az ilyen fajta állásra inkább férfiak kellenek. Rühellem amikor nőket vesznek fel mert én 183cm vagyok és még így is van, hogy ép-hogy elérem a raklap tetején lévő 20-25kg-os rekeszeket. Most képzeld el, ahogy ezt egy 160cm-es nő próbálja a kis tologatós lépcsővel... nem bírja, túl alacsony, gyenge és jóformán semmit sem tud csinálni a tojás, saláta pakoláson kívűl mert a többit nem bírja el... szóval ha 1 mód van rá... ne akarj erre az osztályra menni. Húspultba meg méginkább ne mert szerintem meg se tudnád emelni a 30-35kg-os ládákat... na mind1....

Ha még árufeltöltőnek se vesznek fel akkor veled van a hiba. Vagy gyenge a fizikumod ránézésre vagy nem tudom. Amúgy a többi válaszolónak üzenem. Igen. Szinte bárkit felvesznek tescóba meg ilyen olyan árúfeltöltőnek de meddig fogja bírni? Nagyon ritka amikor valakit nem rugnak ki 2-3 hónapon belül. A legtöbben bejönnek és csak telefonoznak míg a másik meg dolgozik..

2018. okt. 3. 20:37
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Heti 7 napba ráérsz dolgozni?!?!? Dolgoztál már valaha vagy csak mondod ezt? Bírni is kell azt nem csak mondani...
2018. okt. 4. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!