A "pénz nem boldogít" és ehhez hasonló hozzáállásnak mi értelme?
Az ember hiába milliomos ha a saját egészsége oda van, vagy a család tagjaival és a volt barátaival rosszban van
A pénz nagy segítség ez tény, de vannak fontosabb dolgok is.
Kommunista rendszer sem működött jól, és már nem is fog, hiába sírod vissza.
Alapvetően a problémádat megértem, mármint, hogy mivel van a gondod, és nem mondasz hülyeséget, csak a megközelítés a rossz és szűk látó körű.
Elárulok egy nagy titkot: Nem tudsz minden embert megmenteni, ez alapvetően az emberiségre mondható, az ember kialakítja a hierarchiát és ennyi.
Amikor azt írod, hogy majd a buszvezető nem megy be dolgozni, ez is hibás, mert mindannyian tudjuk, hogy bemegy, mert ha nem ezt teszi, hnaptól más lép a helyére gond nélkül, és neki pedig nem lesz ételre való. Ez így van rendjén.
Amit nem állítok, hogy minden ember abból az x millióból akiket említesz, változtatni tud az életén. Alapvetően a statisztika azt mutatja, hogy általában az emberekben ehhez nincs is meg a kellő akarat. Amit viszont állítok, hogy akikben megvan, azoknak van lehetőségük is erre.
Amit meg eleve nem értek, hogy ez a kifosztási mánia honnan ered? Téged személy szerint, hogy loptak meg a gazdagok? Erre kíváncsi lennék de tényleg. Mert dobálózni lehet szavakkal, ami bizonyíték nélkül semmit nem ér.
Az írásod kb olyan, mintha sírnál azon, hogy az oroszlán megeszi a gazellát. Ilyen a természete. Felső 10ezerbe sem kerül be mindenki. Ilyen az élet.
"Kommunista rendszer sem működött jól, és már nem is fog, hiába sírod vissza."
Nem is mondtam egy szóval se, hogy legyen kommunizmus. Azt mondtam, a Kádár-rendszernek a hibái mellett voltak vitathatatlan érdemei is, és ha nem is volt habzsidőzsi, az átlagember aaaaaránylag jól megélt. Ráadásul anno a KMK-nak hála a kisebbség se tehette meg, hogy nem dolgozik, csak a markát tartja a segílykéért, mert jöttek a komedósok, jól elrépázták őket puskatussal, és vitték a hűvösre a germók közé. Ha pedig nekiállt ajvékolni, hogy "há' de rászistá mádzsárok", nem rohant oda mindjárt a közvélemény, hogy meghallgassa a panaszait. Igaz, hogy 1 ember munkáját végezte 5, így viszont sikerült elkerülni azt, hogy a másik 4 idős nénibácsikat késeljen meg pár száz forintért.
"Amikor azt írod, hogy majd a buszvezető nem megy be dolgozni, ez is hibás, mert mindannyian tudjuk, hogy bemegy, mert ha nem ezt teszi, hnaptól más lép a helyére gond nélkül, és neki pedig nem lesz ételre való. Ez így van rendjén."
Én arról beszélek, hogyha a buszvezető nem él meg a munkájából, akkor két lehetősége van: kitanul olyasmit, aminek a béréből meg is él, vagy kimegy Németbe. Az elsőnél az a probléma, hogy MINDEN sztárszakma tud telítődni bizonyos idő után, a másodiknál meg az, hogy itthonról hiányozni fog. És hiába hozatsz ide Turkesztánból vagy eszkimóföldről akárkit, ha nem tud megélni az itt kapott pénzből, ő ugyanúgy nem fog dolgozni. Éhenhalni minek jöjjön ide? Az otthon is megy.
"Amit nem állítok, hogy minden ember abból az x millióból akiket említesz, változtatni tud az életén. Alapvetően a statisztika azt mutatja, hogy általában az emberekben ehhez nincs is meg a kellő akarat."
Itt nem az akarat hiányzik, a 4,6 millió nincstelennek SZVSZ a töredéke az, aki önként és dalolva vállalta ezt az életformát. A legtöbben próbálnak kitörni, de idehaza a lehetőség sincs meg, mert a kismillió adó miatt a paraszt nem lát ki a nyomorból. A fizetések szarok, legyen az magyar vállalkozó vagy multi, a munkáltatók kvázi rabszolgaként kezelik a munkavállalót, a forintnak meg annyira nincs vásárlóereje, hogy hónap végén örülhet az átlagparaszt, ha krumplistésztára meg szárazkenyérre futja belőle. Lakást is rengetegen próbálnak venni, de nem tudnak, mert ingatlanlufi van. A kormánynak meg esze ágában sincs segíteni az átlagemberen, holott lenne miből, inkább elpisálja azt a pénzt idétlen és hatástalan plakátkampányokra meg stadionokra.
A fejlődés kerékkötője minálunk maga a politika.
"Amit meg eleve nem értek, hogy ez a kifosztási mánia honnan ered? Téged személy szerint, hogy loptak meg a gazdagok? Erre kíváncsi lennék de tényleg. Mert dobálózni lehet szavakkal, ami bizonyíték nélkül semmit nem ér."
A "kifosztás" mánia onnét ered, hogy az egésznek az az alapja, hogy csak pénzzel lehet benne érvényesülni, a pénzed mondja meg, hogy ki vagy, mennyit érsz. Amit számokkal nem lehet kiírni, nyereségként vagy veszteségként elkönyvelni, az nem létezik. Akinek van pénze, annál a hatalom és a befolyás, és vissza is él vele, hogy még több legyen neki. Mivel azonban a hatalmi elit nem termel GDP-t, honnan van pénze? Más emberek zsebéből. Más munkájából. A piacgazdaság és a tőkeorientált gazdaság csak a hasznot nézi, hogy mi áron realizálódik ez a haszon, azt magasról, toccsanósan szarják le - a veszteséget közben rejtegetik, az emberből meg adósrabszolga lesz.
Ennek köszönhető, hogy óriásira nyílt a társadalmi olló, és aki gazdag az még gazdagabb, aki pedig szegény, az még szegényebb. De a konzumidiotizmust és a világválságokat is a vadkapitalizmus számlájára lehet írni nyugodtan.
Ez elég bizonyíték, vagy soroljak még? Van ám bőven...
"Az írásod kb olyan, mintha sírnál azon, hogy az oroszlán megeszi a gazellát. Ilyen a természete. Felső 10ezerbe sem kerül be mindenki. Ilyen az élet."
Oké, csak innen nézve a vadkapitalizmus ugyanaz pepitában mint a kommunizmus. Egy szűk hatalmi réteg nyerészkedik a többség által megtermelt profiton. Kommunizmusban vagonírozás volt meg agyonlövés, vadkapitalizmusban pénzügyi függés van, elszedik mindenedet és kipakolnak csupasz seggel az utcára, a többit elintézi az éhség meg a januári mínuszhúsz, még lelkifurkájuk se lesz.
Szóval miután megtörtént kissé izzadságszagúan a gengszterváltás, lassan kiderül, hogy most is ugyanolyan szar nekünk, mint azelőtt, csak most másképp szar. Ahhhhh, ezé' oszt megérte!!!
Érdekes módon a legboldogabb országok ÁLTALÁBAN nem a leggazdagabbak, sőt pont fordítva! Persze vannak kivételek (pl Norvégia), de azért elmondható, hogy az adott ország általános felfogása és az emberek lelki állapotán múlik a dolog. Nálunk ha mindenki milliókat vinne haza havonta, akkor se lenne senki boldog és elégedett.
A legnagyobb baj, hogy a hagyományos dolgok vesztették el az értéküket és helyette idióta tárgyak és eszközök birtoklása jelenti a "boldogságot".
A szeretet, szerelem, barátság, család, egészséges emberi kapcsolatok, élmények helyett az a lényeg, hogy "ájfónunk", meg "béemvénk" legyen!
Szóval a "pénz valóban nem boldogít", megkönnyíti az életet, de alapvetően akinek ebben merül ki az életcélja, az SOHA nem lesz boldog és soha nem fogja jól érezni magát.
Másik dolog, hogy aki 1 milliót keres havonta és aki 50 ezret, ugyanúgy megkéselhetik mindkettőt az utcán, beléjük csaphat a villám, rájuk dőlhet a fa, elütheti őket a vonat, autó... szóval ilyen szempontból lényegtelen a pénz!
De az is lehet, hogy az 50 ezret kereső ember fog megkéselni, mert te 1 millát viszel haza, ő pedig enni akarna valamit...
Körülbelül igen. De ennek a pszichológiai háttere az ún Maslow piramis. Az elv szerint, amíg az alapsükségleteid nincsenek kielégítve, addig nem tudsz másra vágyni, pl: amíg éhezel, addig nem prioritás a személyes szabadságjogiad érvényesítése. (Nagyon dióhéjban.)
Azaz, aki a szükségletei kielégítésért dolgozik kizárólag, és soha nem lép feljebb, az el sem tudja képzelni, hogy ha van pénz ételre, rezsire meg ruhákra mindig, az ne lenne maga a boldogság. Azaz a nyugodtságot, anyagi kiegyensúlyozottságot a boldogsággal azonosítják. El sem tudják képzelni az szintjükről, hogy ez másképpen lenne.
Holott, a vonatkozó tanulmányok bebitonyították, hogy a lottónyertesek boldogságszintje egy évvel a nyeremény után azonos, mnt előtte volt :)
Nem, a pénz nem ad boldogságot. Viszont nyugalmat igen, és anélkül baromi nehéz boldognak lenni.
17
Beszélsz sorozatban baromságokat. A "kádár alatt minden jobb vót" ÁRÁT most fizetjük meg, ezért van tönkremenve az ország.
Igen, azért IS, mert közben szétlopták, de az akkori jólétedet most, az én generációm fizeti ki. Meg majd a nyugdíjadat is, és még meg is köszönhetem, hogy piacképtelen látszatszarokkal tönkretettétek az országot, és az én munkám kell, hogy helyrehozzuk.
Én elhiszem, hogy nem vagy képes feldogozni, hogy pár évtizede már nincs látszatmunkád tutibiztosban, amit akkor is kifizetnek ha semmit nem ér, meg államadósságra vett óccsósör meg kiutalt lakás meg szotüdülő, de ELÉG VOLT.
ELÉG abból, hogy beteg mérgetek tovább fröcsög! Elég abból, hogy benyeltétek az óccsósörér' meg a szar panelért, hogy megszállt ország vagyunk, benyeltétek 56-ot, nyaltatok a pártnak, a SZU-nak és a kvára puritán tömeggyilkos kádárelvtársnak, de ELÉG.
A 4.6 millió nincstelenes kamudat meg told le a saját torkodon. Ebben az országban CSAK A MAGÁNTULAJDONÚ LAKÓINGATLANOK SZÁMA több, mint 5.2 millió. És nem egy ember lakik bennük. Teht ordas kamu. Akinek ingatlana van, az NEM nincstelen.
Az egyéb, komcsi-antiszemita szövegedet meg tartsd meg a pártbeli, alja haverjaidnak.
27-es vagyok. A további kommenteket nem olvasom, szócsatába veled nem megyek bele. Hozzászólásomat azért írtam ide, hogy legyen egy ellenpont is.
A veled való vita ugyanis nem szükséges ahhoz, hogy a törénelmi, politikai és gazdasági tények engem támasszanak alá, neked meg lételemed a szócséplés, amire viszont én nem fecsérlek időt az életemből.
"Beszélsz sorozatban baromságokat. A "kádár alatt minden jobb vót" ÁRÁT most fizetjük meg, ezért van tönkremenve az ország."
Nem, kis barátom. Azért van tönkremenve az ország, mert a gengszterváltás óta ugyanolyan dilettáns, megalomániás, embergyűlölő söpredék került az élére, mint a kommunista érában. A Viktátor pont a KISZ-ben kezdte a pályafutását, de gondolom erre nem esik jól emlékezned.
Azonkívül nem Kádár vett fel akkora hiteleket, hogy az államadósság kapásból a négyszerese lett, hanem Libajnai komád. De azért verj csak le nyugodtan mindent Kádáron, ő tehet a drága kenyérről, a szar utakról, a nulla közbiztonságról, de még a globális felmelegedésről is! Igaz, hogy már jó ideje halott, de annál jobb...a halott nem szól vissza...
"Meg majd a nyugdíjadat is"
Azt a nyugdíjat, amit a Viktátor majd jól ellop, ha úri kedve úgy diktálja, mint a MANYUPot?
És még szerencsétlen Kádárt ekézed, komolyan mondom röhej a köbön.
"piacképtelen látszatszarokkal tönkretettétek az országot, és az én munkám kell, hogy helyrehozzuk."
Nem a Viktátor harsogta itt az 1 millió munkahelyet nagy paripa arccal úgy 10 éve? És megvalósult? Persze...már csak annyi maradt!
Ha piacképtelen látszatszarokat emlegetsz, miért nem kezded mindjárt a közmunkával? Ja, mert a Fityiszről van jót, vagy semmit, értem én.
"Én elhiszem, hogy nem vagy képes feldogozni, hogy pár évtizede már nincs látszatmunkád tutibiztosban, amit akkor is kifizetnek ha semmit nem ér, meg államadósságra vett óccsósör meg kiutalt lakás meg szotüdülő, de ELÉG VOLT."
Te komolyan azt hiszed, a KMK tette tönkre az országot? Hülyébb vagy, mint a sokéves átlag.
A "látszatmunkának" volt köszönhető az, aranyapám, hogy Magyarországnak akkoriban még volt egy stabil és termelőképes ipara is, volt mit exportálni a környező országokba, és az akkor készült Ikarus busz elműködött 40 évig, esze ágában nem volt a munkásnak kimenni Németbe meg júeszéjbe. Azóta mi maradt ebből az iparból? A gyárakat mind szétverték, vagy eladták valami külföldi zsidajmultinak, akik szét is verték a "nagyhal megeszi a kishalat" elv alapján, amelyik pedig megmaradt, az is külföldre termeli a GDP-t, te meg robotolhatsz futószallag mellett napi 25 órát gombokért.
"nyaltatok a pártnak, a SZU-nak és a kvára puritán tömeggyilkos kádárelvtársnak, de ELÉG."
Az ugye kicsit se zavar, hogy a Viktátor jelen pillanatban is az orosz medve valagát nyaldossa, neki szabad ugye :DDD
Mondd, neked van testvéred? Vagy egyedül vagy ennyire hülye?
"A 4.6 millió nincstelenes kamudat meg told le a saját torkodon."
Ott vannak a tények leírva a teol.hu-n. Hogy te mit hiszel és mit nem hiszel, az senkit nem érdekel. Ha hitvitát akarsz nyitni, fáradj át az Ezotéria rovatba a lapos Földes meg a légüres térben kongó üreges Holdas idióták közé, legalább nem fogsz kitűnni.
"CSAK A MAGÁNTULAJDONÚ LAKÓINGATLANOK SZÁMA több, mint 5.2 millió. "
Forrás? Kormánypropaganda tündérmeseoldal nem érdekel.
"Teht ordas kamu. Akinek ingatlana van, az NEM nincstelen."
Van amit te hiszel, és vannak a tények. A kettőnek meg semmi köze egymáshoz.
"Az egyéb, komcsi-antiszemita szövegedet meg tartsd meg a pártbeli, alja haverjaidnak."
Aha, tehát aki nem vadkapitalista, az egyből kcsög bolsevik. Értem.
"A további kommenteket nem olvasom, szócsatába veled nem megyek bele."
Nem csodálkozom,vitaképtelen bugyuta vagy, a hozzászólásod bő 95%-a ténytagadás és szalmabáb.
"A veled való vita ugyanis nem szükséges ahhoz, hogy a törénelmi, politikai és gazdasági tények engem támasszanak alá, neked meg lételemed a szócséplés, amire viszont én nem fecsérlek időt az életemből."
Akkor talán mutass "tényeket" amik téged támasztanak alá. Addig ez csak levegőbe böfizés.
Elképesztően, szánalmasan sötét ostoba vagy, aranyapám. Elkéne oda neked egy fekete lyuk, hogy világítson. Kaptad is helyből a mínuszt mindkét kommentedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!