Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az átlagbéres kamuknak -...

Az átlagbéres kamuknak - híreknek mi az értelme? Hogy idegesítsék a jónépet a 300. 000-es átlagbérrel amit átlagjózsi az életben nem kap meg úgyse?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2018. második negyedévben a KSH szerint (utána lehet nézni ) 217.000 nettó hazai átlagbér.

Nem bruttó, nettó.

[link]

Na most mi ezzel a gond? Az hogy 100ból 99 embernek a bruttója sincs ennyi.

Ezeknek az „átlagbér“ kamuknak mi értelme?

Csak egy példa.

Van egy cég, 10en dolgoznak ott. 9 melós + a főnök.

A főnök marha jól keres, 1 misit visz haza. A melósoknak kiszúrja a szemét nettó 100-al.

Mennyi is az átlagbér annál a cégnél? 190.000....

Az már nem egy rossz hely akkor majdnem 200-at a kezembe /hó megkapok! Hát nem rossz hely érdemes oda menni melózni nemde? Ha az átlagbért nézzük akkor igen!

Na és mi a valóság ott? A nettó 100..... meg a főnök 1 misije amit átlagmelós úgyse kap meg.

2018. szept. 19. 13:09
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

diplomaval bpen 20 evvel a hatam mogott(20 evvel es nem 20 evesen) 120 nettot kapok. bpen nem borsodban diplomaskent diplomas munkakorben.

a tanarok 200 nettoja meg? roviden hazudsz!!!! gugli tanari bertabla 2018. ennyi. 200 netto? kezdo tanar meg bruttoban se!!!

2018. szept. 19. 20:03
 22/39 anonim ***** válasza:
67%
Én tanárként nettó 132 022Ft-ot kapok. Hetente átlag 20 órát tartok + konzultációk + laborokra való előkészületek + heti 96 db jegyzőkönyv javítása + konferenciák...
2018. szept. 19. 20:07
 23/39 anonim ***** válasza:
44%

21# Nyílván nem a kezdő tanárra gondoltam.

Amúgy édesanyukám tanár neki meg van a 200, meg amúgy kb minden tanárnak aki már 15 éve bent van a szakmában.

A mester pedagógusok meg 350 nettóra is számíthatnak. Ha nem tudod nézz utána. Szerintem te nem tudod miről beszélsz.

Az meg szomorú, hogy diplomával 20 év tapasztalattal 120 nettót kapsz, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki.

Diploma és diploma között van külömbség, amit én tanulok simán elképzelhető akár a 300 nettó kezdő fizetés is (Proginfó-ELTE), de egy média tudományos valamilyen büfés szakkal meg el tudom képzelni, hogy nélküle mint vele :)

Amúgy a te szubjektív tapasztalatod semmit sem jelent. Ha az én szubjektív tapasztalatomat nézem, akkor azt mondanám hogy 500 ezer a nettó átlag, mert az ismerősök közül rengetegen jól keresnek, de tudom, hogy ez nem igaz az egész országra.

Tehát a reménytelennek tűnő helyzeted nem egyenlő mindenkiével.

2018. szept. 19. 20:24
 24/39 A kérdező kommentje:
phds ismeros egyetemen foallasu kutatoi statusszal 160 bruttot kap. nem eliras. foallas nem gyakornok teljes statusz bpi egyetem mta- val kozosen finanszirozott kuatoi allas allami bertabla kutatoi= 160 brutto. kb 105.000 netto. 2 diploma + phd doktori a zsebeben.
2018. szept. 19. 20:54
 25/39 anonim ***** válasza:
35%
Ha ott marad meg is érdemli. Ha elmenne a versenyszférába akkor ennek a háromszorosát kapná kezdésnek. Az állami munkahelyek sosem fizettek jól.
2018. szept. 19. 21:12
 26/39 A kérdező kommentje:
ottmarad?? hahagaha! hogyne maradna palyazat utjan kerult be vagy 50 palyaztak. 50 jelolt mind agyondiplomazot bkulonben be s kerulhet akijnek mind egy alma van ez a br 160as alomallas.
2018. szept. 19. 21:31
 27/39 anonim ***** válasza:
40%
Akkor huszonhetedszer. Igen, rossz ma Magyarországon kutatónak meg szocmunkásnak lenni. Ezen nem fog változtatni, ha kiírsz még kérdéseket, meg hitetlenkedsz azzal kapcsolatban, hogy vannak, nem is olyan kevesen, akik emberi bérért dolgoznak.
2018. szept. 19. 21:42
 28/39 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező ... értsd meg, hogy a diplomák közt is van külömbség. Nem az érdekli a munkáltatókat, hogy X evet töltöttel az egyetemen, hanem a piaci értéked.

Lehet phd kell az adott munkakör betöltésére vagy csak egy érettsegi, de ha csak mondjuk pár szazezret generalsz akkor nem adhatnak milliós fizetést. Meg ha találnak jobbat olcsóbban.

A piaci értéket nézd ne azt, hogy ki mennyit tanult.

Ha példákat akarsz felhozogatni, akkor tuti talalunk közmunkás Phdst vagy legalább egy Mscvel rendelkezőt. Meg olyan kőgazdagot akinek erettsegije sincs.

Ne gyere anekdotikus példákkal. :) csak veszekedni akarsz...

2018. szept. 19. 22:15
 29/39 anonim ***** válasza:
44%

Ezt a 100-ból 99-et felejtsd már el. Mikor jut el az agyadig hogy az emberek többsége a versenyszférában dolgozik?

A tényleges átlag fizetés pedig ennél jóval nagyobb. Én Miskolcon nőttem fel, itt aki valamelyik magyar vállalkozásnál dolgozik (nem állami!) , kivétel nélkül kap legalább nettó 50, de nem ritkán 100 ezret feketén.

2018. szept. 19. 22:20
 30/39 anonim ***** válasza:
31%
De jó, már vártam hogy kérdezz Mr 120 nettó, szívesen megismernelek, valamikor nem érsz rá?
2018. szept. 19. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!