Az átlagbéres kamuknak - híreknek mi az értelme? Hogy idegesítsék a jónépet a 300. 000-es átlagbérrel amit átlagjózsi az életben nem kap meg úgyse?
Jelenleg 2018. második negyedévben a KSH szerint (utána lehet nézni ) 217.000 nettó hazai átlagbér.
Nem bruttó, nettó.
Na most mi ezzel a gond? Az hogy 100ból 99 embernek a bruttója sincs ennyi.
Ezeknek az „átlagbér“ kamuknak mi értelme?
Csak egy példa.
Van egy cég, 10en dolgoznak ott. 9 melós + a főnök.
A főnök marha jól keres, 1 misit visz haza. A melósoknak kiszúrja a szemét nettó 100-al.
Mennyi is az átlagbér annál a cégnél? 190.000....
Az már nem egy rossz hely akkor majdnem 200-at a kezembe /hó megkapok! Hát nem rossz hely érdemes oda menni melózni nemde? Ha az átlagbért nézzük akkor igen!
Na és mi a valóság ott? A nettó 100..... meg a főnök 1 misije amit átlagmelós úgyse kap meg.
Két opció van:
- itt fröcsögsz, mert keveset keresel
- képzed magad, hogy az átlagbér feletti fizetést kapd
Sajnos az első a könnyebb és a kérdezőhöz hasonló emberek inkább a kormányra, az államra, a statisztikákra meg a szomszéd macskájára fogják a saját sikertelenségüket.
Ezt kén emár felfogni hogy nem fogok én semmit semmire, hiszen HOL ÍRTAM ÉN HOYG ÉN MENNYIT KERESEK? Hm? HOL???
Én enynit írtam: " Az hogy 100ból 99 embernek a bruttója sincs ennyi."
Magamról semmit.
Az hoy a gyökerek mit gondoltak bele költöttek hozzá-az én dolgom?
"Az hogy 100ból 99 embernek a bruttója sincs ennyi"
És már leírtuk, hogy ez hülyeség.
Én azt vettem észre, hogy azok szeretik fröcsögve hangoztatni, hogy hülyeség az átlagbér (és az egész statisztika) akik átlag alatt keresnek.
Ezek az idióta, végletesen egyszerűsített példák meg röhej...
A több millió ember átlaga teljesen másképp viselkedik, sokkal pontosabb képet fest, mint a milliós főnök és 10 melós rabszolgája "példád".
Engem is frusztrált amíg átlag alatt kerestem. Most is zavar, hogy a budapesti IT átlagfizetés alatt keresek. De nem gondolom, hogy hülyeség az egész statisztika. Majd talán egyszer az is sikerül.
Te is küzdj és jobb lesz.
" így is sikerült felidegesíteni."
Ja miért ez volt a cél? HM? osztán miért is?
Ja miért ez volt a cél? HM? osztán miért is?
Nem ez volt a cel. Az a te szegenysegi bizonyitvanyod, hogy ezen felhuzod magad:)
217 nettó nem olyan sok. Ezt bármi féle végzettség nélkül is meglehet keresni.
Értem, hogy a fővárostól 100kmre lévő X falu szélén Józsinak vagy Lacinak a gyári munka után úgy tűnik, hogy lehetetlen annyit keresni, de rengetegen keresnek 217 nettót és többet is.
Itt nem arról van szó, hogy van 3-4 db nagyon gazdag X száz milliót vagy akár milliárdot kereső, aki felhúzza az átlag bért :)
Az adott szakra ahova járok majd a kezdő fizetésem is nagyobb lesz az egyetem után.
... de csak ismerősökből tudom, hogy taxisok is meg tanárok is megkeresik ezt a 200 nettót.
Sőt egyik volt gimis osztálytársam gimnázium alatt megkereste bizonyos hónapokban ezt a pénzt. Nem akarom le írni mivel foglalkozott, mert elég egyedi így ráismerhető, de tisztességes munka volt.
Unokatestvérem 25 éves és Veszprém megyében dolgozik egy gyárban ő is haza visz közel ennyit. Talán kevesebbet, olyan 180 körül, de ő az égvilágon semmit sem tanult és hogy őszinte legyek most sem próbál javítani a helyzetét, csak azért mert oda, mert "Oda vették fel".
Az hogy a te közvetlen környezetedben rossz a helyzet nem jelenti azt, hogy az egész országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!