Szemétség lenne a többiekkel szemben ha mostanában mondanék fel?
Felszolgálóként dolgozom , elkezdtem más munkahelyet nézni, ha úgy alakul, hogy találok akkor 2 hét a felmondási időm. Viszont az egyik ember a személyzetből (konyha) táppénzen van műtét miatt, így heti 2 napra -1 emberben vagyunk, így valamelyik kollégám áll be helyette (2 en vagyunk). Még legalább 5 hétig távol lesz, viszont addigra találnék más munkahelyet. Ha eljövök , és nem találnak mást akkor ugye valahogy megkell oldaniuk nélkülem.
Nagyon szemét húzás lenne tőlem?
Inkább várjam meg amíg visszajön és utána kezdjek el keresni más állást?
"Nem rossz, csak mikor reggel úgy jössz be, hogy legszívesebben felakasztanad magad nem a legjobb érzés :D
"
"Felszolgálóként dolgozom"
És ez a szakképzettséged is? mert ha igen, akkor gyanítom, máshol sem lesz jobb kedved.
Pl. egy árufeltöltő mennyire szeret árut feltölteni?
Vagy egy takarító mennyire szeret takarítani?
Az emberek meglehetősen nagy része úgy él, hogy vannak olyan pillanatok, amikor utálja a munkáját. Van, aki gyakrabban, van, aki ritkábban. De egy hétfő reggel vagy egy szabadság utáni visszatérés még a legjobb munkahelyen is roppant utálatos tud lenni :-)
A többieket nem érdekelné, ha felmondanál, mert a főnök secperc alatt találna mást a helyedre... - azért ez nem egy atomfizikusi állás.
1000 Ft-os órabér, rendes bejelentés és kevesled?
Akkor te még nem güriztél xar helyen.
Persze mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb, de elhiheted, hogy vannak a tiédnél sokkal rosszabb helyek is, szóval ha találsz jobbat, akkor válts nyugodtan, de ne feledd, azért majd csak menet közben fog kiderülni, hogy az valójában jobb-e vagy rosszabb a jelenleginél....
Mindenesetre ne csinálj lelkiismereti kérdést semmiből, mert biztos lehetsz abban, hogy hasonló esetben a többiek sem lesznek tekintettel rád és még a főnök sem.
Ez a végzettségem igen. Tudom máshol sem lenne olyan jó, de legalább több pénzért csinálom a sz*rt.
Dolgoztam már étteremben ahol 4 órás bejelentés volt, 14 órában. Sajnos ez ilyen szakma.
Nem keresek olyan rosszul azt aláírom. De kereshetnék többet is, és most ez a lényeg, jövőre szeretnék továbbtanulni, mellette nem tudok annyit dolgozni, így szeretnék pénzt gyűjteni, de már teljesen átmentünk egy másik témába ahol a fizetésem van kibeszélve :D
Nem, nem mentünk át másik témába, mert nem egyszer előfordul - csak kevesen ismerik be - hogy felmond, mert fúúú, de jó hely a másik, ezt ígyértek, azt ígértek, ennyivel többet kapok, aztán mikor elkezd dolgozni, akkor kiderül, hogy többet kap, csak eddig 8 óráét dolgozott, most meg 12-ért kap többet, meg kiderül, hogy amit ígértek, a fele sem igaz, meg kiderül, hogy "elfelejtik" bejelenteni, meg kiderül, hogy alkalmi foglalkoztatással jelentik be, ahol a dolgozónak kell maga után fizetni a TB-t, nincs táppénz, nincs szabadság, stb.
És azért kérdeztem, hogy mi az oka a felmondásodnak, mert ha csak a pénz, akkor valósztínűleg később is találnál olyan helyet, ahol több a pénz.
Bár itt a legtöbb ember arra biztat, hogy ne foglalkozz a másikkal - én mégis azt mondom, hogy - mivel azt írtad, jól kijössz a kollégákkal - de igen, törődj veléük, lehetőleg ne szivasd meg őket.
Akik azt tanácsolják, hogy ne törődj másokkal, azok lesznek a legjobban felháborodva, amikor rajtuk fognak átgyalogolni.
Az én véleményem: mivel nem szörnyűek a körülményeid, ezért várhatnál a munkakereséssel, néha egy kis emberség nem árt :-) (és ezzel vissza is kanyarodtunk az eredeti témához)
Ja, és nem tudom, ki mennyire ismeri az élet törvényeit, de az életben körforgás van - előbb utóbb mindenki visszakapja azt, amit másoknak "ad". :-)
"Ne tedd azt mással amit magadnak sem kívánnál "
Az egyik oka a pénz, másik oka az, hogy hajnalban kelek , és egész nap fáradt vagyok emiatt, lényegtelen mikor alszom el :) Ráadásul minden nap ugyanaz, semmi változatosság, nem úgy mint egy étteremben például. Mindenkinek más jön be, nem mindenki egyforma.
Egyébként 2 hét alatt nyilván találnának valakit. De most kaptam lehetőséget egy helytől, ha tetszik megnézem és döntök. Elég jó lehetőségnek tűnik majd kiderül .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!