Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmai vagy sima nyelvvizsgáv...

Szakmai vagy sima nyelvvizsgával megyek többre?

Figyelt kérdés

Kereskedelem, logisztika, ügyfélszolgálat

ilyen munkalehetőségek jöhetnek szóba, felsőoktatási szakképzést végeztem az egyetemen, mellé szeretnék valamely nyelvvizsgát

de leginkább az a fontos, hogy megtanuljak kommunikálni emberekkel, a nyelvtan az megy szuperül

Melyik tudás fontos egy munkahelyen? (ügyfélszolgálat: ügyfelekkel kommunikáció, levelezés, logisztika beszállítókkal való kommunikáció stb)

2018. szept. 15. 21:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tényleges tudás a fontos, nem a nyelvvizsga
2018. szept. 15. 21:12
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
senkit nem érdekel a nyelvvizsga csak az egyetemhez kell. Valós nyelvtudás érdekel mindenkit.
2018. szept. 15. 21:18
 3/6 A kérdező kommentje:
igen én is arra gondoltam, írtam is, hogy a kommunikáció fontos tehát hogy megtanuljam a nyelvet de legyen is papírom...
2018. szept. 15. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
A szakmai az csak egy kiegészítő a sima nyelvvizsgához. Ha kérik mindkettőről a papírt, akkor szopacs, de a legtöbb helyen elég, ha van egy sima nyelvvizsgád, a tényleges tudásodat úgyis letesztelik.
2018. szept. 16. 01:17
 5/6 anonim ***** válasza:
60%
Az előttem szólókkal kell egyetértenem. A versenyszférában többnyire lényegtelen, hogy van-e nyelvvizsgád, a tudás a lényeg. Van aki évek óta nem használta a nyelvet, neki hiába van nyelvvizsgája... és egy interjún úgyis tesztelik, tehát kiderül, hogy kinek milyen szinten van a tudása. A közszférában vannak pozíciók ahol pótlékként kapsz pár ezer forintot azért mert van nyelvvizsgád. De ha mindenképp nyelvvizsgát szeretnél én minimum egy szakmai középfokot javasolnék, ez csak annyiban lesz másabb a simánál, hogy a szakmai szavakkal bővebb a tudásod.
2018. szept. 17. 11:00
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, megfogadom a tanácsokat, szakmaira megyek.
2018. szept. 17. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!