Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT szektorban melyik nyelvvizs...

IT szektorban melyik nyelvvizsgával érek többet?

Figyelt kérdés

Jelenleg vagy egy angol középfokom, és mellé szakmai szókincsem. Ez elég ahhoz hogy munkával kapcsolatban kényelmesen beszélgethessek.

Viszont szeretnék fejlődni. Csináljak angol felsőfokot, vagy német közepét? Nagyjából mind a kettő azonos energia és idő befektetés s el jár.

2018. szept. 3. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az őskövület állami szektort leszámítva senkit sem fog érdekelni a nyelvvizsgád csak az, hogy beszélsz-e az adott nyelven.
2018. szept. 3. 08:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Felmjleszda nyelvtudas német jó, de vizsga nem kell
2018. szept. 3. 08:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvvizsga nem sokakat érdekel, csak emiatt nem érdemes pénzt és időt befektetni. Ha már angolul tudsz kommunikálni megfelelően, és úgy érzed, hogy a német középfok megszerzése segítene abban, hogy ez németül is menjen, akkor szerintem inkább azt érdemes.
2018. szept. 3. 08:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
En c-s angolt mondanek b2 nemettel kb semmire se mesz, es nyilvan csak a szint szamit nem a papir rola.
2018. szept. 3. 08:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze, nem a nyelvvizsga a cél, azt csak a szintek meghatározására használtam.
2018. szept. 3. 08:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem németből nincs papírom, a kutyát nem érdekelte soha... Csak a nyelvi teszt
2018. szept. 3. 08:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tolmács-szakfordító vagyok. Soha sehol senki nem kérte különösebben a konkrétan a papírjaimat a legfelsőbb szinteken se - jó, persze, önéletrajzot igen, abban pedig minden le van írva feketén-fehéren - mindenhol próbafordítást kértek-kérnek, tolmácsolásnál meg referenciákat.

A nyelvvizsgák tudtommal egyedül a felvételinél érnek pluszpontokat, legjobb tudomásom szerint ma már az érettségit se lehet kiváltani velük.

(Én 2001-ben érettségiztem, akkor kezdték el "variálni" a hagyományos érettségit, abban az évben vezették be az OKÉV-et, mint külső érettségiellenőrző szervezetet, azóta pedig - amennyire rálátásom van - szinte minden évben "csavartak"-"csavarnak" rajta egyet.)

2018. szept. 3. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ami valóban hasznos, ha az angoltudásodat felfejleszted felsőfokig, a 2. nyelv meg attól függ, hol dolgozol. Pl. ah egy német partnere sincs a cégnek, akkor semmit nem érsz a némettel na meg aztán használni sem tudod aktívan az adott nyelvet.
2018. szept. 3. 09:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Folyékony angol az alap. A német meg, ha külföldre akarsz menni dolgozni, elég jól jöhet. Húzd fel azt is C1 szintre, az a biztos :)
2018. szept. 3. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!