Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti ingáznátok napi 70km-t a...

Ti ingáznátok napi 70km-t a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg a falumban dolgozok nettó átlag 140- 150 a fizum, de nem szeretem, mert idegölő monoton munka és semmilyen különösebb tudás nem kell hozzá, így nem érzem magam hasznosnak és nem fejlődök.

Azon gondolkodok egy ideje, hogy feljárjak Bp-re dolgozni, viszont azt tömegközlekedéssel nem, csak autóval tudnám megoldani. Ami napi szinten kb. másfél óra vezetés oda és vissza.

Mit gondoltok ez halott ötlet?

Ti milyen fizetésért vállalnátok? (Tudom-tudom, az infósak nettó 500 alatt semmit... :D)

Turizmus diplomám van, külföldi ösztöndíjjal, angol-német nyelvvizsgával (bár a németet eléggé elfelejtettem, szóval vegyük csak az angolt).

Úgy számolok, hogy ha kapnék valahol nettó 250-et, akkor már megérné. Szerintetek? Persze nyilván csak akkor ha állnák az úti ktg-et vagy egy részét.

Szeretnék egy normális munkát, de nem tudom mi lenne a helyes, hogy előrébb jussak az életben, de arra kb. csak pesten van lehetőségem, de nem tudom, hogy ezt a távolságot bírnám-e, mások bírják-e.

Ki mit gondol?

30N

2018. szept. 12. 21:16
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

35 ezer az elég jó, örülnék neki, mert tudom, hogy az egészet úgysem térítenék. Köszi ezt az infót! :)

Többieknek is mentek a zöld kezek, várom a további gondolatokat. :)

2018. szept. 12. 23:01
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire szeretnéd és utánaszámoltál akkor viszont vágj bele. Néhány állásinterjúval nem veszítesz semmit. Aztán még később gondolkodhattok.

Biztos jár más is így, nekem sok lenne napi szinten. Én pl. egy 150.000-rel többet fizető állást mondtam vissza a vidéki munkahelyemhez képest, mert az albérlet árkülönbsége + a kocsikázás (inkább az elveszett idő, mint a benzin) nem ért ennyit. Akkor inkább maszekolok 2 órát itthon, legalább az az én döntésem.

2018. szept. 13. 07:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

"Tavaly a havonta maximum adható üzemanyag térítés 35 000 ft körül volt,"

Szerintem ez is cég függő.

2018. szept. 13. 07:54
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor már talán érdemesebb felköltözni, ha van munkalehetőség."

Itt a lényeg. Ha karrierben gondolkozol és meg tudsz keresni 250-300 között már most is, akkor jobb bent bérelni 90ezerért, mint 90et elkölteni az autóra (tudom, csak 68ezret fogyaszt, de a fenntartási költségben nem csak a benzinköltség van benne).

Bentlakással lehet napi 1-2 órát spórolni, ami napi 1-2 óra plusz tanulást jelenthet.

2018. szept. 13. 08:05
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor autóznék ennyit, ha más választásom nem lenne, egyébként inkább költöznék , bár azért vidéken is vannak lehetőségek. Próbáld ki, lehet találsz valami jó munkahelyet és egy éven belül akár fel is tudtok költözni. Hosszabb távon semmi nem szól az ingázás mellett.
2018. szept. 13. 08:39
 16/29 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, 70 km biztos, hogy nem napi 3 óra utazás ....

Nyilván mennék a faluból a fenébe. 140 ezer ... vicc.

2018. szept. 13. 13:06
 17/29 A kérdező kommentje:

Mentek a zöldek kezek mindenkinek, köszönöm!

Igen, a felköltözés pestre opció lenne a legelőnyösebb munka szempontjából, de sajnos... a párom nem szeretne költözni... sehova. Ő kb már 20-22 éve ugyanazon a helyen dolgozik itt a faluban, tipikusan az az ember, aki innen már soha nem fog elköltözni, nem is tudna mit dolgozni Bp-en. (Szerintem) ő nem éli meg problémának az én "lelki vívódásom" a témával kapcsolatban, mert már nem is beszélek róla neki... felesleges viták születnek csak. Én felköltöznék Bp-re, rugalmas vagyok e téren, csak mivel szeretem a párom és szeretnénk együtt maradni, ezért ez van... én pedig jól kiagyaltam, hogy akkor megpróbálom az ingázással elérni a céljaim, így a párommal is "megmaradunk".

Lehet ez már inkább "lelkizős" kategóriában kellene helyet foglaljon :D, csak azért írtam le, hogy miért is nem jöhet szóba a költözés. :( No persze tudom én is, erre a legegyszerűbb gyógymód az, hogy válasszak, karrier vagy szerelem... De önző és gyarló módon mindkettőt akarom és egyiket sem akarom elengedni.

2018. szept. 13. 13:15
 18/29 A kérdező kommentje:

# 16

Sokmindentől függhet, hogy 70km megtétele mennyibe időbe telik, de nekem tapasztalataim alapján INNEN ahová menni szeretnék (pesti oldal) az többségében 70km (van amit elérnék 62km-es távval, van amit csak 71km-el) és az max napi 3 óra. (Ebben innen benne van már a csúcsforgalom is, ez többszörös tapasztalat.)

2018. szept. 13. 13:25
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

16-os vagyok,kérdező.

Nincs az a pasi, aki megéri, hogy ne valósítsd meg a terveidet.

Tudod, honnan ismersz meg egy IGAZIT? Onnan, hogy előre visz, és soha, semmiben nem húz vissza.

2018. szept. 13. 13:27
 20/29 A kérdező kommentje:
Tudom, naiv válasznak tűnik, de nem húz vissza, támogatni támogat, csak költözésről nem akar hallani. Amúgy én megértem őt, miközben tudom, hogy abban is van igazság, amit írsz.
2018. szept. 13. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!