Ezek után hova menjek?
Szóval,utolsó évemben vagyok (12.osztály.)
Ha ezt elvégzem,ami nem könnyű,akkor lesz egy gépész szakmám,és egy érettségim.
Ezeket mind egy időben fogom megkapni.
Na de,a bibi az az,hogy mit tudnék csinálni ez után? Mechanikát tanultam,gépi,kézi forgácsolást,mérést,anyagjelölés-vizsgálatot,sok más műszaki dolgokat.
Nézek rá a fizetésekre itthon,és csalódnom kell.
Azért szenvedek végig 4 évet,hogy örüljek,ha 180-at megkeresek egy hónapban?
Annyira dicsőítik ezt a szakmát,hogy félmillás fizetés és onnan már csak felfele.
A nagy lóf@xt! Minden egyes potenciális kezdőt beállítanak évekre géplakatosnak 140k/hó-ra.
Egyetemre nincs pénzem,az átlagom olyan 3-4 körül van.
Budapesten szeretnék majd élni,legalábbis olyan 4-5 évig,utána kiköltözöm. És itt is szeretnék a 4-5 év erejéig munkát vállalni.
De hát,ennyi szenvedésért,hát nem azért,de én 300k nettóra gondoltam egy hónapra.
És kétségbe vagyok esve,hisz nem egy eladó munkát végzem,sem szobafestőt és a hiányszakmákat.
Előre is köszönöm a válaszokat,a jókra zöld!
18/F
"én 300k nettóra gondoltam egy hónapra."
És nem lógott bilibe a kezed?
Majd megkapod 4-5 év tapasztalattal. Mert jelenleg a papírod arra jó, hogy kitöröld vele, tapasztalatod nuku és bármilyen alap egyszerű munkakörbe beállítanának azt sem tudnád merről kezdj neki.
"De hát,ennyi szenvedésért,hát nem azért,de én 300k nettóra gondoltam egy hónapra."
"Ennyi szenvedés" szakadok xD
Akkor az építészmérnök mit szóljon aki épp hogy a 200 nettót megkapja? :D
17 évig jártam iskolába (nem azért, mert osztályt ismételtem, ráadásul többet munka mellett végeztem el), 31 éve dolgozom, és jelenleg 194 ezer a nettóm/hó + 200 ezer béren kívüli juttatás évente.
Először is szerezz gyakorlatot túlzó anyagi elvárások nélkül, majd ha letettél valamit az asztalra, utána legyenek igényeid. Ha akkor is kevesled, amit ajánlanak, akkor pedig üdv. a vállalkozók klubjában, vagy hagyd el Te is az országot, ahogy többen megtették már azért, hogy Adidas márkajel legyen a ruhájukon. :)
Ha már pl.:gépészmérnök lennél talán jogosak lennének az elvárásaid, (de még akkor se biztos pl.:helyfüggő)) De neked csak szakmád van meg egy érettségid gyakorlat nélkül, azért ettől ne dobjunk egy hátast....
Ha 180 nettót megkapsz valahol akkor örülj neki. Sokan keresnek alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!