Nincs kedvem többet dolgozni, ilyenkor mit lehet tenni?
42 éves vagyok, nagyon jól fizető állásban, de 2 hónapja kiégés miatt betegszabadságon. igazából kezdek jobban lenni, de semmi kedvem visszamenni dolgozni. úgy kb. soha többet. nyilván ez nem megvalósítható, hacsak nem nyerek a lottón közben (már ha egyáltalán lottóznék). felmondani nem akarok, mert túl jó a helyem.
a pszichiáter már nem nagyon akarja húzni a dolgot, vissza akar zavarni, múltkor már rákérdezett, hogy akkor most mi van, soha nem akar dolgozni? majdnem rávágtam, hogy de nem ám. :)
ehhhh -- muszáj lesz visszamenni, ugye? :(((
Amikor mérnökként kiégtem, furcsa életmódváltás történt mert elkezdett érdekelni a méhészet, gyümölcstermesztés, sőt az is hogy egy határozatlan időre kivonuljak a társadalomból például egy erdei házba vagy tanyára és Krokodil Dundee módjára éljek. Meglepett hogy milyen jókedvre derít mindez.
Egyik ismerősöm autószerelő szakmában égett ki és ő a szüleitől örökölt tanyáján él teljesen önellátóként. És meglepően kiegyensúlyozott és elégedett. Teljesen igaza van hogy minek menne bárhova dolgozni ha jobb élete nem lenne tőle csak rosszabb. Így meg rendezettebb az élete és a lelki egészsége mint régen mikor dolgozott.
Irodalom is van a kiégésről, könyvtárakban meg szoktak lenni:
Kiégés - Elkerülhetetlen? - Petróczi Erzsébet 2007
Kiégés - Hasznos tudás mindenkinek 30 percben - Frank H. Berndt 2017
Ha túl jó a helyed, akkor hogy égtél ki? Erős ellentmondás...
Nyilván 2 hónap alatt végre kipihented magad, elszórakozol meg csinálod ami tetszik és csak szájhúzva csinálná bárki azt, amire más utasítja. Na de ezen már 42 évesen illene túllendülni és felnőttként viselkedni. Ha nincs miből fenntartsd magad évekig, márpedig panaszkodáson kívül itt te mást nem írtál, akkor marad a munka. Ha ennyire ennyire kiéget, akkor mg képezd át magad/keress másik helyet, esetleg vállalkozz a szakmádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!