Akinek van tapasztalata erről, kérdem, igaz hogy külföldre menve, ha az ember megpróbál diplomájának megfelelő munkába állni, az szinte esélytelen, mert csak kulimunkára kell nekik bevándorló?
Kint nem nézik úgy a papírt, hanem a tudást keresik. Beszéljen folyékonyan választékosan angolul (német nyelvterületen német+angol), értse a szaknyelvet és tudja alkalmazni a szaktudását. Ha látják, hogy érti amit csinál, akkor hamar előre lehet lépni.
De ha van nemzetközi szintű referencia, akkor jó eséllyel nem dobnak be legalulra.
Bár hozzáteszem egy körimérnöknek ismernie kell az adott ország jogszabályait, követelményeit, hatósági működését, bevallásait.
Hozzáteszem én is környezetmérnökként végeztem és a gyakorlati oldalt alig tanították.
Nővéremet eddig 4-er keresték meg külföldi kutatóintézetek, de bruttó 1800-2100euró fölé egyik sem megy.
VS
Haverom nettó 1310-et kap betanított munkára.
Attól függ, mit szeretnél csinálni, milyen diplomád van, és van-e rá lehetőség abban az országban. Valamint a legfontosabb: Van-e bármilyen kapcsolatod az elhelyezkedéshez.
Én anyanyelvi szintű angolos voltam már tinédzserként. 2009-ben, 19 évesen megismerkedtem egy lánnyal, aki 3 év után, 2012-ben felajánlott nekem egy állást külföldön 2013 nyári kerzdéssel.
Most Koreában angolt tanítok egy középiskolában, osztályfőnök vagyok, valamint heti két alkalommal az egyetemen is tartok előadást.
Mindössze egy érettségim van.
K. N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!